Merci België/Merci Belgique

OMcollective en Comeos zeggen ‘Merci’ aan alle Belgen tijdens de coronacrisis.

Bedankt Belgen!

De coronacrisis heeft enorm veel impact gecreëerd. Maar naast de gekende negatieve gevolgen, is er ook een sterke beweging op gang gebracht. Gaande van de vele solidariteitsacties, ondersteuning van de bedrijven die bijdragen aan de Belgische economie, tot de consumenten die het belang inzien van blijven shoppen in hun vertrouwde winkels in plaats van de buitenlandse webshops. Dat inspireerde OMcollective om de ‘Merci België’/’Merci Belgique’ campagne en platform op poten te zetten in april 2020. Ze krijgt daarvan de volledige ondersteuning van Comeos, de vereniging die de belangen van de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt en behartigt.

Zeg het met video.

De kern van de boodschap is dat we “merci” zeggen, we zeggen merci aan alle Belgen die bij de bedrijven kopen die onze economie en in het verlengde hiervan onze sociale zekerheid, ondersteunen. We zeggen ook merci aan de consumenten om bij onze bedrijven te blijven kopen, nu en na de crisis. Om zo samen sneller weer op te kunnen staan, aan het werk te gaan en onze economie zo weer op de rails te krijgen.

Wat houdt het platform in?

Van alle deelnemende ondernemingen werd een filmpje geplaatst op mercibelgie.be/mercibelgique.be. Om alle consumenten te bedanken om samen de crisis aan te pakken. Daarnaast is er ruimte voorzien om alle initiatieven, groot of klein, visibiliteit te geven. En tenslotte was er ook een webshop waarop mooie merchandise verkocht werd. Alle winst ging integraal naar Digital For Youth, een organisatie die ijvert voor toegankelijkheid van onze digitale maatschappij voor élk kind en élke jongere.

Sociale kracht

In solidaire en emotionele tijden zijn de sociale kanalen de absolute exponent van het gevoel dat er leeft. En zijn ze ook THE way to go om een evenzeer solidaire en ‘emotionele’ (dankje/merci) boodschap te gaan verspreiden. Alle deelnemende bedrijven zetten hun social media in om hun eigen “merci” boodschap te verspreiden.

En de resultaten?

Uiteindelijk haalden we een gi-gan-tisch bereik met de Merci België/Merci Belgique campagne! Enkele cijfers op een rij: Er werden meer dan 150 videoboodschappen gepubliceerd, de website kreeg 63.000 unieke bezoeken, we bereiken 696.000 mensen via sociale media en berichten over Merci België/Merci Belgique werden 6.000 keer gedeeld. In de webshop werden 257 artikelen verkocht en het initiatief werd in tal van Belgische pers gefeatured. We zijn trots op wat we bereikt hebben, samen met onze partners!

Uitgelichte cases.

Meer cases