Value proposition en brand upgrade voor De Meyer

Tags:Creatief conceptEmployer brandinghuisstijlMarketingvaluepropositionwebdesignwebsitewebsitecreatie

Wie zoals De Meyer grootse projecten wil realiseren op het water of aan land, heeft daarvoor de juiste vakmensen nodig. Denkers én doeners. Vanuit dat standpunt is het niet alleen belangrijk hoe De Meyer zich als bedrijf profileert, maar ook als werkgever. Een balans tussen corporate en employer branding. Door de combinatie komt De Meyer naar buiten als een sterk merk, op alle vlakken. OMcollective zet dat verhaal op scherp. Met een nieuwe value proposition, uitgewerkt creatief concept en een upgrade van de huisstijl en het logo, ontwierpen we een nieuwe, gebruiksvriendelijke website die toont wat De Meyer waard is.

Corporate en employer branding versterken elkaar 

De Meyer doet aan projectontwikkeling voor industrie, publieke infrastructuur en offshore. Van engineering en productie, tot service en maintenance. Daarbij maken ze in opdracht impressionante dingen, zoals de Salagaanbrug in Vilvoorde of een zeevastingsstructuur voor DEME. Dat De Meyer het mastermind achter die topprojecten is, is helaas niet (voldoende) gekend. Bovendien heeft het bedrijf straffe vakmensen nodig om die projecten van a tot z tot een goed einde te brengen. Niet alleen ingenieurs, maar ook lassers, projectleiders, mechanische monteurs en ontwerpers. En daar wringt het schoentje, want die mensen vinden hun weg niet makkelijk genoeg naar De Meyer. Klanten, maar ook potentiële werknemers niet. Een probleem waar OMcollective de juiste oplossing voor bood. 

Het idee is simpel: hoe sterker we de projecten van De Meyer in de kijker zetten, hoe groter de naamsbekendheid. En ook: hoe aantrekkelijker we De Meyer profileren als werkgever, hoe meer vakmensen bij hen willen werken. Maar hoe combineer je de beide? Daarvoor schroefden we het DNA van De Meyer terug tot de kern met een nieuwe value proposition.  

De kern van De Meyer samengevat in een nieuwe value proposition

De Meyer is al van bij het begin een familiebedrijf, waar onder andere gelijkwaardigheid, innovatie en grootse visies centraal staan. Een volledige breuk maken met de identiteit die De Meyer had, zou het bedrijf geen eer aandoen. Daarom stelden we een value proposition voor waarin de identiteit van De Meyer werd neergeschreven. Een creatief concept zet die value proposition kracht bij. Tot slot volgde een opfrissing van de huisstijl en het logo. Dat alles verenigden we in een nieuwe website waar het verhaal van De Meyer visueel en tekstueel vorm krijgt.  

Value proposition en bijhorende creatief concept

In de value proposition vatten we de essentie van De Meyer samen in een paar sterke zinnen. Wat ze doen, waar ze voor staan en welke toegevoegde waarde ze leveren. En dan komt het moeilijke werk: samen schrappen en opnieuw schrijven. Zo hebben we bijvoorbeeld het woord “engineers” laten vallen, want bij De Meyer is élke functie een onmisbaar radertje in de machine, niet alleen de ingenieurs. Over elk woord wordt nagedacht, tot we het DNA tot in de puntjes hebben doorgrond. Tot we de gedrevenheid, creativiteit, kennis, passie en innovatie die De Meyer omvat, zwart-op-wit hebben staan. Want het zijn die eigenschappen die ervoor zorgen dat je bij hen wil werken. Eigenschappen die naar voren komen in elke uiting van je bedrijf, de kern van waaruit alles vertrekt

Een stukje uit de value proposition:

De Meyer is een ijzersterk team van berekende durvers.

We zorgen van A tot Z voor engineering, productie, service & maintenance voor offshore, industrie en publieke infrastructuur. En dit alles vanuit de blik van gedreven, creatieve ingenieurs.

De Meyer heeft decennialang ervaring en daarbovenop de moed, kennis en passie om ook onbekend terrein te verkennen.

Wij kicken op de uitdaging van onbekende wateren. Zelfs ongeziene problemen brengen we tot een ongezien einde. Wij geloven namelijk dat er voor elk probleem een oplossing bestaat.

Daarom biedt De Meyer een volledige, innovatieve en efficiënte oplossing voor zelfs uw meest overweldigende vraagstuk. Voor ons is er zowel letterlijk als figuurlijk geen water te diep.

De volgende stap in het bouwen van De Meyers brand identity, is een creatief concept bedenken waarin de value proposition tot uiting komt én aantrekkelijk is voor potentiële klanten en werknemers. Na een brainstorm kwamen we tot de volgende tagline: “Driven by dreams, powered by passion”. 

Deze tagline impliceert dat De Meyer als bedrijf durft dromen, ook wanneer anderen zeggen dat het onmogelijk is. Omdat ze zo gepassioneerd zijn en die extra mile gaan voor elk project. En bovendien blijft het niet bij dromen, maar dankzij hun vakkennis wordt het ook werkelijkheid. Bovendien weten ook toekomstige werknemers door die tagline: bij De Meyer mag ik dromen en mijn passie najagen.

Het idee is er, nu de visuele uitwerking nog. We kozen voor een kind, dat al van jongs af aan bezig met ontwerpen, uitdenken en experimenteren. Een kind dat al vroeg een passie ontwikkelde voor exact hetgeen waar De Meyer sterk in is. Het zijn die dromers, die meer dan welkom zijn bij De Meyer en die de drijvende kracht zijn achter de projecten. Want hadden we al gezegd dat De Meyer projecten realiseert waarvan anderen denken dat het onmogelijk is? Het hele creatieve concept – met tagline en visuele uitwerking – trekken we door op alle communicatiedragers. 

Een website en brand upgrade in het verlengde van de value proposition

Nadat de value proposition en het creatieve concept van De Meyer werd afgerond, krijgt het visueel vorm in een nieuwe website. Daarvoor voorzien we het design en krijgt de huisstijl samen met het logo een upgrade. 

We werkten eerst een gebruiksvriendelijk design uit, waarbij we rekening hielden met UX-flows en de touchpoints in de customer journey van de doelgroep. Wie op de pagina komt, ziet meteen de projecten die De Meyer realiseert, met daaronder de nieuwe tagline. De Meyer zegt zo niet alleen wat het kan doen, maar toont het ook. Verder zijn de diensten en expertises op de homepage ingedeeld in verschillende blokken, om het overzicht te behouden. De stijlelementen zoals het draaiend tandwiel en de huisstijlkleuren zorgen voor wat dynamiek.

Tot slot onderging het logo geen drastische ingrepen, maar kreeg een subtiele verfijning, om trouw te blijven aan de oorsprong van De Meyer. Zo blijft de herkenbaarheid intact en kan het uniform over verschillende dragers heen worden gebruikt, met focus op kleuren, fonts, illustraties, stijlelementen en beeldgebruik.

Het uitrollen van zo’n rebranding is een geleidelijk proces. Onmiddellijk meetbare resultaten noteren, is daarom lastig. Maar wat wel zeker is, is dat De Meyer nu klaar is voor alle toekomstige successen.

“Het was een boeiende uitdaging om samen met De Meyer een sterk merk neer te zetten dat écht bij hen past. Door goed te luisteren naar hun kernwaarden en wat zij willen uitstralen, hebben we een onderbouwd concept uitgewerkt. Een concept dat voldoet aan de verwachtingen van De Meyer zelf, hun klanten én toekomstige werknemers. Het resultaat is een krachtige positionering, identiteit en boodschap die de essentie van De Meyer perfect samenvat.”

Jonathan Loeys
Creative strategist over het creatieve concept, OMcollective

Een vlotte instroom van talent op lange termijn

Employer branding zet je als merk of bedrijf sterk in de markt. In dit geval toont het aan dat De Meyer een plek is waar het fijn vertoeven is. Waar je kan bouwen, experimenteren, dromen én slagen. Met zo’n verhaal kun je uitpakken. Bij schoolverlaters die op zoek zijn naar een job, of bij ervaren ingenieurs of techniekers die meerwaarde zoeken. Zo bouw je een top of mind awareness uit, waarbij De Meyer meteen in gedachten springt wanneer het gaat over jobs in industriële projectontwikkeling. Dat leidt dan weer tot een vlotte instroom van talent, waarbij je niet krampachtig op zoek moet naar nieuwe werknemers, maar zij uit zichzelf tot bij jou komen. 

“OMcollective heeft ons geholpen om De Meyer krachtig te herpositioneren. Hun begrip van onze waarden leidde tot een sterke herziening van onze value proposition en online aanwezigheid. Het creatieve concept ligt nu meer in lijn met onze visie, groei en de aandacht voor getalenteerde vakmensen. We zijn zeer tevreden over de proactieve samenwerking met het team.”

Carl Bosteels
CEO, De Meyer

Wat je moet onthouden van corporate en employer branding

Een sterk merk creëren draait om het communiceren van een aantrekkelijke identiteit, die de unieke expertise, vakkennis, cultuur, waarden en voordelen van je bedrijf benadrukt. Met je corporate branding trek je meer klanten aan, die overtuigd zijn van je kunnen. Door tegelijk ook in te zetten op employer branding, profileer je je als een bedrijf waar vakmensen écht en vooral graag willen (blijven) werken. Moraal van het verhaal? Zet je value proposition op scherp, kom ermee naar buiten als één sterk merk en overtuig zowel klant als werknemer.