Artikel
Geschatte leestijd: 3 min.
Share:

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Tags:ConsultancyCOVID-19MarketingStrategie

Dat corona voor de nodige impact heeft gezorgd? No doubt! Het heeft echter ook een grote shift naar het digitale teweeggebracht. Denk maar aan de talloze winkels en restaurants die plots hun aanbod digitaal moesten vermarkten, showrooms die je voortaan ook virtueel kan bezoeken, offertes die je nu online aanvraagt. Daar waar er waarschijnlijk mooie digitale plannen gemaakt waren op langere termijn, schakelt elke business een versnelling hoger om van digitaal het nieuwe normaal te maken.

Hoe kan je die snelheid maken en vooral ook aanhouden als je niet alle nodige skills in huis hebt? Juist. Schakel een digital marketeer op consultancy basis in. Maar waarom zou je nu kiezen voor een externe consultant, net wanneer je het gevoel hebt dat elke euro telt? Bovendien heb je misschien nog medewerkers die technisch werkloos zijn. Wij geven je alvast 4 goede redenen om er tóch voor te kiezen.  

1. Schakel meteen een digitale turbo in

Jouw digital marketing consultant kan als geen ander quasi onmiddellijk inhaken en gas geven. Plug & play! Met de juiste kennis van zaken. Je moet bovendien ook niet zelf die – dikwijls lange – zoektocht naar de juiste medewerker opstarten. Wij gaan op zoek naar de perfecte kandidaat voor jóuw bedrijf en jóuw doelstellingen. Als we een juiste match vinden, kan de consultant soms de dag erna al bij jou aan de slag.

Met een OMcollective consultant in huis, heb je eigenlijk de kennis van een volledig team ter beschikking. Want hij of zij kan terugvallen op de interne kennis van het volledige marketingbureau met expertiseteams, strategen en ervaringsdeskundigen. Dit zorgt ervoor dat hij of zij een antwoord klaar heeft op eender welk probleem. Bovendien kan de consultant die kennis overdragen aan je bestaand, intern team. Een groot voordeel op langere termijn.

Valt het inschakelen van een digital marketing consultant wel te rijmen met medewerkers die misschien momenteel nog technisch werkloos zijn? Jazeker! Je kan jouw sales niet terug op de rails krijgen zoals voorheen zonder de ondersteuning van kwalitatieve (digitale) marketing. En als die sales dan een nieuwe kickstart krijgt, geeft je dat ook de mogelijkheid om je andere medewerkers weer uit die technische werkloosheid te halen.  

2. Kennis van zaken, betere resultaten

Misschien doen jouw actieve campagnes het toch niet zo goed als verwacht. Of halen je social media posts niet zo veel bereik als je hoopte. Of vallen de resultaten van de nieuwe webshop wat tegen en haken mensen af? En dat ondanks het feit dat je er hard aan gewerkt hebt. Ga voor betere resultaten door jouw digital marketing denkwerk uit te besteden aan een pro. Samen bepalen jullie de doelstellingen en targets, de consultant gaat ermee aan de slag en zorgt voor de juiste resultaten. 

3. Content = specialistenwerk

Goede content werkt. En daar wil je mee opvallen, zeker in deze tijden. Maar waar begin je? En welke vorm moet die content dan hebben? Ga je voor een commerciële insteek of net niet in deze tijden? Waar verspreid je de content best die je maakte? Zó veel vragen … Als je zelf het contentbos door de bomen niet meer ziet, schakel dan de hulp in van een content specialist, e-mailspecialist en/of copywriter. Deze experts ter zake zetten jouw bedrijf in no time op de juiste weg.

4. Consultants zien opportuniteiten

Als interne werknemer van een bedrijf denk je gemakkelijk in vaste patronen. Een consultant denkt buiten de geijkte lijntjes van je bedrijfscultuur- en structuur. Door met een frisse blik naar jouw business en doelstellingen te kijken, zonder gebonden te zijn aan procedures en patronen, kan een consultant écht vernieuwende ideeën introduceren in jouw business. En laat dat net zijn wat je onderneming nu kan gebruiken.

Met extra digitale power op je marketingafdeling kan je je sales een flinke boost geven. En met een consultant staat daar een tijdelijke investering tegenover en een korte inwerkperiode.

Heb jij nood aan versterking? Wij bezorgen je de digitale brains die in jouw business of situatie het verschil kunnen maken.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Nieuws

News: ken jij de vernieuwde Google My Business al?

Google neemt z'n locale search-troef Google My Business onder handen. Benieuwd naar wat die update precies inhoudt? We got you covered.

Lees meer
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Artikel

Link Tracking Protection in iOS 17: moet ik mij zorgen maken over dataverlies?

Apple rolt iOS 17 uit in september 2023 met Link Tracking Protection (LTP). Lees in onze blog de impact hiervan op je data.

Lees artikel
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Nieuws

News: is Google Analytics illegaal?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Nieuws

News: het SEO-speelveld wordt helemaal omgegooid in 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Enginge Optimization.

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Q&A

Vraag en antwoord: data & doelgroepen

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over data & doelgroepen zijn hier verzameld.

Lees meer
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Nieuws

News: til je Google tekstadvertenties naar een hoger niveau met beeldextensies

Heb jij al gehoord over beeldextensies in Google Ads? Één van Google Ads recentste advertentie-extensie updates.

Lees meer
Webinar

Webinar: geen sterke strategische aanpak zonder juiste data- en doelgroepkennis

De juiste data en kennis van jouw doelgroep vormen de basis voor een strak strategisch plan en je kan jouw marketing veel gerichter sturen. Tijdens een hands-on webinar lichten de experten toe hoe je...

Lees meer
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Nieuws

News: social nieuwtjes voor november

Wij lichten je graag de belangrijkste updates toe. In november valt er wat te vertellen over Pinterest, Instagram en Meta Ads Manager.

Lees meer
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Nieuws

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP ... "Wat door wat?", vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Lees meer
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Nieuws

News: waarom 2023 hét jaar van data wordt

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor data.

Lees meer
Webinar

Webinar: Waarom micromoments mapping essentieel is voor jouw contentstrategie.

Micromoments mapping: elke stap, vanaf het prille begin van een klantenjourney tot de aankoop en tot het moment dat je klant een ambassadeur wordt. Die stappen vormen de perfecte basis voor een succesvolle customer...

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: programmatic advertising

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over Programmatic Advertising? Je vindt ze hier!

Lees meer
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Artikel