Artikel
Geschatte leestijd: 3 min.
Share:

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Tags:ConsultancyCOVID-19MarketingStrategie

Dat corona voor de nodige impact heeft gezorgd? No doubt! Het heeft echter ook een grote shift naar het digitale teweeggebracht. Denk maar aan de talloze winkels en restaurants die plots hun aanbod digitaal moesten vermarkten, showrooms die je voortaan ook virtueel kan bezoeken, offertes die je nu online aanvraagt. Daar waar er waarschijnlijk mooie digitale plannen gemaakt waren op langere termijn, schakelt elke business een versnelling hoger om van digitaal het nieuwe normaal te maken.

Hoe kan je die snelheid maken en vooral ook aanhouden als je niet alle nodige skills in huis hebt? Juist. Schakel een digital marketeer op consultancy basis in. Maar waarom zou je nu kiezen voor een externe consultant, net wanneer je het gevoel hebt dat elke euro telt? Bovendien heb je misschien nog medewerkers die technisch werkloos zijn. Wij geven je alvast 4 goede redenen om er tóch voor te kiezen.  

1. Schakel meteen een digitale turbo in

Jouw digital marketing consultant kan als geen ander quasi onmiddellijk inhaken en gas geven. Plug & play! Met de juiste kennis van zaken. Je moet bovendien ook niet zelf die – dikwijls lange – zoektocht naar de juiste medewerker opstarten. Wij gaan op zoek naar de perfecte kandidaat voor jóuw bedrijf en jóuw doelstellingen. Als we een juiste match vinden, kan de consultant soms de dag erna al bij jou aan de slag.

Met een OMcollective consultant in huis, heb je eigenlijk de kennis van een volledig team ter beschikking. Want hij of zij kan terugvallen op de interne kennis van het volledige marketingbureau met expertiseteams, strategen en ervaringsdeskundigen. Dit zorgt ervoor dat hij of zij een antwoord klaar heeft op eender welk probleem. Bovendien kan de consultant die kennis overdragen aan je bestaand, intern team. Een groot voordeel op langere termijn.

Valt het inschakelen van een digital marketing consultant wel te rijmen met medewerkers die misschien momenteel nog technisch werkloos zijn? Jazeker! Je kan jouw sales niet terug op de rails krijgen zoals voorheen zonder de ondersteuning van kwalitatieve (digitale) marketing. En als die sales dan een nieuwe kickstart krijgt, geeft je dat ook de mogelijkheid om je andere medewerkers weer uit die technische werkloosheid te halen.  

2. Kennis van zaken, betere resultaten

Misschien doen jouw actieve campagnes het toch niet zo goed als verwacht. Of halen je social media posts niet zo veel bereik als je hoopte. Of vallen de resultaten van de nieuwe webshop wat tegen en haken mensen af? En dat ondanks het feit dat je er hard aan gewerkt hebt. Ga voor betere resultaten door jouw digital marketing denkwerk uit te besteden aan een pro. Samen bepalen jullie de doelstellingen en targets, de consultant gaat ermee aan de slag en zorgt voor de juiste resultaten. 

3. Content = specialistenwerk

Goede content werkt. En daar wil je mee opvallen, zeker in deze tijden. Maar waar begin je? En welke vorm moet die content dan hebben? Ga je voor een commerciële insteek of net niet in deze tijden? Waar verspreid je de content best die je maakte? Zó veel vragen … Als je zelf het contentbos door de bomen niet meer ziet, schakel dan de hulp in van een content specialist, e-mailspecialist en/of copywriter. Deze experts ter zake zetten jouw bedrijf in no time op de juiste weg.

4. Consultants zien opportuniteiten

Als interne werknemer van een bedrijf denk je gemakkelijk in vaste patronen. Een consultant denkt buiten de geijkte lijntjes van je bedrijfscultuur- en structuur. Door met een frisse blik naar jouw business en doelstellingen te kijken, zonder gebonden te zijn aan procedures en patronen, kan een consultant écht vernieuwende ideeën introduceren in jouw business. En laat dat net zijn wat je onderneming nu kan gebruiken.

Met extra digitale power op je marketingafdeling kan je je sales een flinke boost geven. En met een consultant staat daar een tijdelijke investering tegenover en een korte inwerkperiode.

Heb jij nood aan versterking? Wij bezorgen je de digitale brains die in jouw business of situatie het verschil kunnen maken.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Gratis webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees artikel
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Artikel

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees artikel
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Artikel

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Hoe ga jij om met de corona-uitbraak? Wij helpen je door deze periode heen en stomen je klaar voor de toekomst. 4 marketing tips to keep on moving!

Lees artikel
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Artikel

Blijf bouwen aan je online marketing, ook in onzekere tijden

We hebben wel wat geleerd uit de lockdown dit voorjaar. Bekijk onze inzichten in het veranderde consumentengedrag en een aantal learnings die jou richting kunnen geven tijdens deze tweede golf met beperkende maatregelen.

Lees artikel
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Artikel

Gratis webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees artikel
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Artikel

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees artikel
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast