Artikel
Geschatte leestijd: 4 min.
Share:

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Tags:AdvertisingCommunicatieSEOStrategie

Het zijn moeilijke tijden voor ondernemingen. De corona-uitbraak houdt iedereen in de ban en de economische impact wordt voelbaar bij velen onder ons. Om jullie te ondersteunen in deze ongeziene periode, hebben we enkele inzichten, tips en tricks gebundeld.

1. Evalueer de zin en onzin van actieve campagnes

Zet niet meteen al je online campagnes uit. Evalueer één voor één welke kanalen en campagnes wél de moeite zijn om te behouden. Online awareness vergroten en branding zijn altijd zinvol om te doen, zeker voor de lange termijngroei. Denk vanuit het standpunt van de consument: is hij geholpen met jouw product of dienst?

Wat je hoe dan ook kan overwegen is om je copy of focus aan te passen. Verander je call-to-actions naar online doelen: shop online, download brochure, lees de blog. Verzamel waardevolle leads en volgers. Focus op je webshop in plaats van je fysieke verkooppunten, als je die hebt.

Let wel op dat je de coronacrisis niet uitbuit. Nu adverteren met mondmaskers of ontsmettingsgel is een no-go!

2. Hou je klanten op de hoogte

Communicatie is belangrijk in onzekere tijden. Breng je klanten en partners op de hoogte van jouw situatie: ben je open, is er een webshop waar men terecht kan, pas je je dienstverlening aan?

De beste kanalen om dit op te communiceren zijn je website (homepage, contactpagina en eventueel een pop-up), je social media kanalen – vergeet daarbij zeker Google My Business niet! – en e-mail. Hou klanten op de hoogte van acties die je doet.

Als er ooit een tijd was om te digitaliseren, dan is het nu. Zorg dat klanten een virtuele rondleiding in je showroom of zaak kunnen volgen (mooie voorbeelden: Lago Gent Rozebroeken, DB&S machines of Brooklyn Oostende), investeer in een webshop of upload je producten op je Facebookpagina en biedt daar je producten aan. Er zijn tal van mogelijkheden om je (potentiële) klanten te laten weten dat je er nog altijd bent!

3. Focus op lange termijn met SEO

Al die SEO optimalisaties en best practices die je uitstelde omdat je er de tijd niet voor vond, die kan je nu onder handen nemen. Extra teksten voorzien, de juiste keywords integreren in je copy, call-to-actions toevoegen aan je pagina’s, interne linking uitbouwen. De opties zijn legio.

Staat je SEO al tiptop in orde? Profiteer van de tijd die er is om andere opportuniteiten te exploreren! Denk aan chatbots, een YouTube kanaal, je Pinterestboards eindelijk updaten, enzovoort. Besteed je marketinguren aan andere ‘kansen’ als je campagnes op een lager pitje staan.

Hopelijk slaag je er met deze tips in om de crisis het hoofd te bieden. Maar, wat ná de lockdown? Het is belangrijk om je alvast voor te bereiden op wat erna komt. Hoe doe je dat dan best?

4. Voorbereiding is het halve werk

Focus op je strategie, werk een plan uit voor als het zover is: welke campagnes ga ik dan lanceren? Op welke kanalen? Wat gaat mijn boodschap zijn? Wees empathisch in je communicatie en volg het tempo van je eigen klanten. De boel proberen versnellen en forceren gaat je niet vooruit helpen.

Zo, we hopen dat onze ervaringen jullie kunnen inspireren om zelf actie te ondernemen en zo sterker uit deze onzekere en moeilijke periode te komen. Hou de moed erin en blijf vooruitkijken! Bedrijven die doorzetten in slechte economische tijden zijn vaak degenen die er na de crisis weer staan. #staystrong

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Artikel

Blijf bouwen aan je online marketing, ook in onzekere tijden

We hebben wel wat geleerd uit de lockdown dit voorjaar. Bekijk onze inzichten in het veranderde consumentengedrag en een aantal learnings die jou richting kunnen geven tijdens deze tweede golf met beperkende maatregelen.

Lees artikel
Artikel

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees artikel
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Artikel

Gratis webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees artikel
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Artikel

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees artikel
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Artikel

Gratis webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees artikel
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel