Nieuws
Geschatte leestijd: 3 min.
Share:

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Tags:digitale marketingGoogleSEO

17 augustus 2023

Iedereen die Google Search Console heeft opstaan, heeft het waarschijnlijk gemerkt: Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP … “Wat door wat?”, vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Stoom je site klaar voor maart 2024

First things first: Core Web Vitals zijn metrics waarmee Google de usability en laadsnelheid van je site beoordeelt.

INP (Interaction to Next Paint) is een nieuwe Core Web Vital die vanaf volgend jaar mee impact gaat hebben op jouw rankings in Google. Deze metric gaat FID (first input delay) vervangen als Core Web Vital metric die focust op vlotte interactie op een website. Het voornaamste verschil tussen beide is dat FID enkel de eerste (first) interactie in rekening neemt – dus hoe snel de éérste input mogelijk is op een site die aan het laden is – en INP dit meet bij élke interactie – dus hoe snel reageert een website op eender welk event dat op de website plaatsvindt.


Aangezien deze metric vanaf 2024 een rol zal spelen in de gemiddelde ranking van elke website, raden we aan om dit nauwgezet in de gaten te houden. Je vindt de huidige INP-scores in GSC onder “Site-vitaliteit” > “Mobiel” en daar onderaan de pagina. Belangrijk om te weten is dat de vermelding “Verbetering nodig” (INP + 200ms) voorlopig niet voor een negatieve impact op je rankings zal zorgen, terwijl “Slecht” (INP + 500ms) wel een negatieve impact kan hebben.

Core Web Vitals INP

Hou er wel rekening mee dat websiteprestaties constant veranderen en dat vooral Core Web Vitals door updates aan je site vaak achteruitgaan. Zie je in Google Search Console dus INP-scores die richting 400ms gaan of scores boven de 400ms, dan is het tijd om in te grijpen vóór maart 2024! Aangezien het om technische optimalisaties gaat, zal je je developmentteam aan het werk moeten zetten. Je kan hen in gang zetten met de uitgebreide documentatie die Google zelf geeft over dit thema. Geef je liever een briefing op maat door aan je developers, maar heb je hulp nodig? Neem contact op, onze experts helpen graag.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: data & doelgroepen

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over data & doelgroepen zijn hier verzameld.

Lees meer
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Artikel

OMconference: duurzaamheid is here to stay

OMconference pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Lees artikel
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Nieuws

News: consent mode V2 wordt verplicht door Google vanaf maart 2024

Wat is Google consent mode V2, waarom zou je het gebruiken, waarom moet je er nú mee aan de slag en wat gebeurt er als je dat niet doet.

Lees meer
Blog

Een strategische blik op je marketingaanpak

Digital marketing strategist Tijs werpt een blik op 2024.

Lees meer
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Nieuws

News: de belangrijkste updates van Google Marketing Live 2024

Lees hier het belangrijkste nieuws van Google Marketing Live 2024.

Lees meer
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: data-evoluties en oplossingen doorgrond

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over nakende data-evoluties en bijhorende oplossingen zijn hier verzameld.

Lees meer
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Artikel