Nieuws
Geschatte leestijd: 3 min.
Share:

News: spring op de future-proof kar van performance max

Tags:digitale marketingGoogleGoogle AdvertisingMarketingstrategieseaStrategie

21 augustus 2023

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max campagnes zijn the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Teken je eigen performance max strategie nú uit

Google neemt continu stappen om hun Ads platform gestroomlijnder te maken. Zo komt er een nieuwe interface waarbij de navigatiestructuur opgefrist is en de geavanceerdere functionaliteiten meer naar de achtergrond worden gepusht. Maar Google geeft signalen die helder maken waar ze naartoe willen: het platform raadt aan om dynamic search ads en display campagnes te “upgraden” naar performance max campagnes. Hierbij ziet Google een conversiestijging van 20% tegen dezelfde kost. Nu is de overschakeling nog optioneel, maar deze zal wellicht verplicht worden in de nabije toekomst. Ons advies? Start nu met testen en nadenken over jouw performance max strategie:

  • wat is de ideale structuur? Bijvoorbeeld een hot/cold-strategie om je display prospecting & remarketing campagnes te vervangen
  • welk advertentiemateriaal heb je ter beschikking? Moet er nieuw gecreëerd worden?
  • welke websitecontent mag Google crawlen om advertenties op te baseren
  • overweeg om je merknaam uit te sluiten in PMax om efficiënt te optimaliseren en te rapporteren
  • herbekijk je doelgroepen, dit is namelijk een belangrijk signaal waarmee PMax campagnes rekening houden.

Zet nu stappen om je Google Ads account future-proof te maken, voordat je ertoe geforceerd wordt, zonder tijdsdruk. Experimenteer, test en leer. Zo staat jouw PMax aanpak op punt lang voordat het verplicht wordt.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Webinar

Webinar: Waarom micromoments mapping essentieel is voor jouw contentstrategie.

Micromoments mapping: elke stap, vanaf het prille begin van een klantenjourney tot de aankoop en tot het moment dat je klant een ambassadeur wordt. Die stappen vormen de perfecte basis voor een succesvolle customer...

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Q&A

Vraag en antwoord: programmatic advertising

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over Programmatic Advertising? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Nieuws

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP ... "Wat door wat?", vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Lees meer
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Nieuws

News: de belangrijkste updates van Google Marketing Live 2024

Lees hier het belangrijkste nieuws van Google Marketing Live 2024.

Lees meer
Nieuws

News: ken je het nieuwe Multisearch al?

Nieuw van Google: Multisearch, een zoekmethode die beeld en tekst combineert. Heel relevant voor je bedrijf als beelden belangrijk zijn in je business.

Lees meer
Nieuws

SEO trends voor 2024

In 2024 zullen we in SEO een interessante samensmelting van nieuwe trends en tijdloze principes zien. SEO-expert Pieter geeft zijn kijk.

Lees meer