Nieuws
Geschatte leestijd: 5 min.
Share:

News: til je Google tekstadvertenties naar een hoger niveau met beeldextensies

Tags:Advertisingdigitale marketingGoogleGoogle Advertisingnews

8 april 2022

Heb jij al gehoord over beeldextensies in Google Ads? Één van Google Ads recentste advertentie-extensie updates (actief sinds december 2021). Beeldextensies helpen tekstadvertenties visueel aantrekkelijker te maken door middel van een foto rechts naast je ad. Dit zorgt ervoor dat jouw advertenties meer aanspreken om door te klikken. 

beeldextenties

Next level text advertising

Binnen de extensie heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren afbeeldingen op te laden. Je kan kiezen om manueel foto’s toe te gaan voegen, of je kan ervoor kiezen rechtstreeks afbeeldingen in te laden van een website-url die je opgeeft. Zelf geen afbeeldingen ter beschikking? Google heeft ook een stockafbeeldingen ter beschikking, al verkiezen we bij OMcollective áltijd persoonlijke foto’s boven stockfoto’s. 

Naast de specificaties voor je afbeeldingen zoals afmeting, is het belangrijk om te weten dat je foto’s van degelijke kwaliteit moeten zijn én best zo relevant mogelijk. Zorg er dus voor dat je beeldextensies nauw aansluiten bij je campagnes en advertentiegroepen.

Als je ten slotte goede afbeeldingen op je landingspagina’s hebt staan kun je ook dynamische beeldextensies inschakelen. Dan selecteert Google afbeeldingen van je landingspagina om naast de tekstadvertenties weer te geven.

Beeldextensies zijn héél makkelijk in te stellen én verbeteren de kwaliteit en doorklikratio van je tekstadvertenties. Daarom een must voor elke Google Ads account! Een quick-win, als het ware.

Wist-je-datje!

Wist je dat Microsoft Ads deze functionaliteit ook al had? Vergeet daarom beeldextensies ook zeker niet hier te implementeren.  

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Artikel

OMconference: duurzaamheid is here to stay

OMconference pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Lees artikel
Nieuws

News: de belangrijkste updates van Google Marketing Live 2024

Lees hier het belangrijkste nieuws van Google Marketing Live 2024.

Lees meer
Artikel

Door data je doelgroep kennen en doen converteren

Wat haal je concreet je data? En ken je je doelgroep goed? Een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Lees artikel
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Nieuws

News: ken jij de vernieuwde Google My Business al?

Google neemt z'n locale search-troef Google My Business onder handen. Benieuwd naar wat die update precies inhoudt? We got you covered.

Lees meer
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Nieuws

News: is Google Analytics illegaal?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Nieuws

News: consent mode V2 wordt verplicht door Google vanaf maart 2024

Wat is Google consent mode V2, waarom zou je het gebruiken, waarom moet je er nú mee aan de slag en wat gebeurt er als je dat niet doet.

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Nieuws

Social media trends voor 2024

Waar mag je je in 2024 aan verwachten in social media? Ontdek alle trends volgens ons social media expertiseteam.

Lees meer
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is e