Artikel
Geschatte leestijd: 8 min.
Share:

OMcollective goes BUMP

Tags:Creatiedesigndigitale marketingstudio

Een teamuitje? Dat hoef je geen twee keer te vragen bij OMcollective. Op 23 juni trok ons creatief studioteam naar het BUMP Festival in Kortrijk. Al voor de vijfde keer op rij organiseert Devine (de bacheloropleiding Digital Design and Development van KASK & Conservatorium) een naar eigen zeggen creative conference in de Schouwburg. Een dag waarop professionele creatievelingen uitgenodigd worden om te luisteren naar veelbelovende, inspirerende verhalen van andere (inter)nationale creatievelingen. En of we benieuwd waren! Een overzicht van de sprekers en inzichten die ons het meeste zijn bijgebleven: 

Go with the hybrid flow

Dat design zichzelf steeds weer heruitvindt, bleek de rode draad doorheen heel wat sprekersessies op BUMP. Whojo en Art&Graft betoverden ons met blends van 2D en 3D, terwijl Create liet zien hoe ze technologie, design en concept samenbrengen in fascinerende lichtspektakels. Wie de vorige editie van het lichtfestival bijwoonde in Gent, herinnert zich ongetwijfeld de “Go for Launch”- installatie, waarbij een raket schijnbaar de lucht in wordt geschoten door de schoorsteen van een oud fabriekspand. Very cool! Wij gaan alvast kijken naar hun jongste immersive project dat nu te zien is tot eind september in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.

Wees uniek, volg de passie (en heb geluk)

Maar daar stopt het niet. Craig Black – een rasechte Schot met diepgaande passie voor zijn vak – vertelt honderduit over het hobbelige traject dat hij doorheen de jaren aflegde. Hoe je op het einde van deze sessie geen fan kan zijn van de man en z’n werk, blijft ons een raadsel. Zeker als je weet dat hij de kost verdient met het beschilderen van voetballen volgens een zelfbedachte acrylic fusion paint-pouring technique. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, leverde hem uiteindelijk werk op voor UEFA en de Premier League. 

Side note: Craig Black en ook Planet Prudence legden een fascinerend traject af. Beiden verdienen geld met wat ze het allerliefste doen. Mooi en inspirerend, absoluut. Realistisch? Iets minder. Ongetwijfeld zijn er vele anderen die dezelfde dromen en ambities koesteren. Die dromen kunnen waarmaken, gaat echter niet alleen gepaard met hard werken, maar ook met een grote portie geluk als je het ons vraagt. 

Be the change you want to see

Durven veranderen. Ook dat nemen we mee van een dagje BUMP Festival. Ongeacht het verhaal of concept dat je brengt, de mens én wereld verandert. En daar hou je beter rekening mee. Zo bewees Alice Rawsthorn, die vertelde over de politieke, sociale en milieu-impact van design op en in een constante evoluerende wereld. Ook Art&Graft spreekt over verandering, weliswaar op een andere manier. Zij stapten over van intensieve, langetermijnprojecten zoals kortfilms (lees: 1 jaar) naar meer behapbare content. Prudence van Planet Prudence ruilde haar commerciële samenwerkingen dan weer in voor Patreon, een platform dat artiesten toelaat geld te verdienen door hun werk met fans te delen voor een maandelijkse bijdrage. 

Aan stof tot nadenken na BUMP dus zeker geen gebrek. De dag werd goed gevuld, de sprekers waren interessant en de gratis ijsjes smaakten naar meer. Enig minpunt: de locatie leek niet helemaal voorzien op de grote toestroom. Iets wat misschien ook te wijten was aan een eerste uitverkochte editie. Een les voor de toekomst. Wij zakken volgend jaar in ieder geval opnieuw met veel plezier af naar Kortrijk of elders. Go BUMP! 

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: SEA gamechangers voor 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Engine Advertising.

Lees meer
Nieuws

SEA trends voor 2024

Excelleren met je Google Ads in 2024? Dan heb je maar beter oog voor deze trends van onze expert ter zake!

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Webinar

Webinar: Programmatic advertising: doelgericht adverteren op premium kanalen voor ieders budget.

Programmatic advertising, is het voor jou ook nog steeds een mysterie wat dat precies inhoudt? Wij gaan dat ophelderen voor jou! Onze experts vertellen je graag in verstaanbare mensentaal uit wat het precies is....

Lees meer
Artikel

News: moet ik mij zorgen maken over cookies die verdwijnen?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees artikel
Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Nieuws

News: spamberichten op meta & hoe je daar best mee omgaat

Er circuleren weer veel spamberichten op Meta. Met onze handige checklist achterhaal je in no time of je mail/bericht 'van Meta' spam is of niet.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Artikel