Artikel
Geschatte leestijd: 16 min.
Share:

OMconference: duurzaamheid is here to stay

Tags:content marketingdigitale marketingeventMarketingMarketingstrategieOMconference

OMconference, het jaarlijkse event van OMcollective waar elke marketing beslissingsnemer op aanwezig móet zijn, pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Wat is OMconference nu weer?

OMconference Elisabethzaal Antwerpen

Een kleine reminder van wat OMconference is: een jaarlijks evenement voor marketing beslissingsnemers dat je niet mag missen. Op het programma staan elke editie andere sprekers uit the marketingfield. Zij brengen real-life cases, lichten marketingtrends toe, geven strategisch advies of inspireren op een andere manier. Het grote verschil met andere marketingevenementen is dat OMconference geen loze beloftes maakt: je krijgt concreet advies van experts. Op het einde van de dag vertrek je huiswaarts met een notitieboekje vol concrete tips.

Bovendien is het event de perfecte gelegenheid om te netwerken met mede marketeers: hoe pakken zij bepaalde issues aan, zijn er interessante contacten om te leggen, eens pingpongen over jouw strategie met een andere ondernemer … Het kan allemaal hier.

Duurzaamheid is een trend die blijft

Dit jaar is het thema duurzame marketing. Als bedrijf moet je continu evolueren om te blijven overleven in een sterk concurrentiële markt. En winst (blijven) maken is al lang niet meer de enige bedrijfsdoelstelling van een moderne onderneming. De laatste jaren zien we een merkbare shift naar meer duurzame marketing. De dikwijls alarmerende impact van business op maatschappij en milieu vraagt om een andere, innovatieve aanpak. Je kan er als merk niet omheen! En als marketing beslissingsnemers spelen we daarin een zeer belangrijke rol tegenover ons merk en onze klanten. Het proces begint bij de vertaling van de businessdoelstellingen naar een ambitieuze, haalbare en duurzame marketingstrategie. Maar, wat is duurzame marketing nu eigenlijk? Gaat dat over een duurzaam productaanbod? Of hoe we onze marketingmiddelen duurzamer moeten inzetten? Wat sustainable marketing precies is en hoe experten en merken daarmee naar buiten treden, dat kom je op maandag 26 september 2022 te weten tijdens de 4e editie van OMconference.

Duurzaamheid als onderdeel van je DNA

Michel De Baer, CEO OMcollective

Michel De Baer, oprichter van OMcollective en initiatiefnemer van OMconference, licht graag toe waarom duurzaamheid dit jaar als centraal thema werd gekozen.

“Duurzaamheid ligt me nauw aan het hart, het thema is voor mij persoonlijk heel belangrijk. Want het is niet meer 5 voor 12, het is al lang voorbij 12 uur. Eerder al kwart na 4  voor het klimaat en milieu, denk ik. En tóch is het thema duurzaamheid nog niet top-of-mind voor iedereen. Mensen verzinnen nog altijd excuses om hun niet-duurzame gewoontes te verantwoorden en niet te moeten aanpassen. Zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar: het is makkelijker om een status quo en gewoontes aan te houden dan ze te veranderen. Wat er wél verandert is dat mensen meer en meer beseffen dat er wel iets moet gaan gebeuren, maar ernaar handelen is nog niet meteen een logisch gevolg, helaas.”

“Duurzaamheid in het bedrijfsleven en in marketing is nóg eens zo belangrijk. We zitten op een kantelpunt en als bedrijf wil je nu écht de boot niet missen. Als je nu de klik niet maakt, terwijl je sector, je klanten, je concurrenten enzovoort dat wél beginnen doen, dan blijf jij hopeloos achter en zal je bedrijfsimago er zelfs onder beginnen lijden. De impact van je behoudsgezindheid gaat negatief afstralen op je branding. En dat wil je niet. Dus kan je beter vroeg dan laat de beslissing nemen om de overstap te maken, zo pik je meteen een immateriële bonus mee: een duurzame image building.”

“Het verloop van de voorbije jaren leert ons dat er toch strengere normen gaan komen. De verplichtingen om duurzamer te worden, komen er sowieso. Dus dan heb je de keuze om er nú iets aan te doen en het imago-voordeel mee te pikken, of je kan afwachten tot de verplichting er effectief komt. Maar dat is een gemiste kans.”

“Ik ben trots dat wij met OMcollective al jaren geleden de duurzame kaart getrokken hebben, door te investeren in elektrische wagens en duurzame oplossingen voor ons kantoor. Ik ben daar blij om, omdat ik ook geloof dat ik als bedrijfsleider, meer hefboom kan creëren dan als individu. Door duurzame beslissingen te nemen met OMcollective heb ik meer impact dan wat ik als één persoon kan doen. En dat is toch fantastisch! Zo kan elke ondernemer van grote en kleine bedrijven een eigen hefboom creëren.”

“Als ik over groene marketing spreek, dan is het niet greenwashing waar ik het over heb. Volgens mij zijn er 3 fases binnen duurzame marketing die je moet doorlopen: hoe doe je iets wat duurzaam is. Als tweede stap denk je na over hoe je communiceert wat je aan het doen bent. En als derde stap onderzoek je hoe je wat je doet, nóg beter kan doen. En die 3 fases doorloop je continu opnieuw en telkens neem je een ander aspect van je marketing onder de loep.”

“Ook voor OMconference maken we zoveel mogelijk duurzame keuzes. Onze beursstanden zijn ten eerste herbruikbaar. Kunnen we ze niet meer hergebruiken, dan zijn ze recycleerbaar. De inkt die we gebruiken, is milieuvriendelijk. En zo evalueren wij telkens opnieuw hoe we de impact van ons event kunnen beperken. Elk jaar willen we dat beter en beter doen.”

Boeiende sprekers

Wat valt er te vertellen over duurzaamheid?

Op OMconference krijg je cases aangeboden over hoe bedrijven hun duurzame marketing aanpakken. Maar ook adviezen over hoe je duurzaamheid in je strategie integreert en de voordelen er ten volle van meepikt. Hoe communiceer je over je duurzame acties en met welke keuzes kan je het meeste impact creëren? Kom op 26 september 2022 je notitieboekje vullen met waardevol advies!

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Door data je doelgroep kennen en doen converteren

Wat haal je concreet je data? En ken je je doelgroep goed? Een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Lees artikel
Nieuws

Social media trends voor 2024

Waar mag je je in 2024 aan verwachten in social media? Ontdek alle trends volgens ons social media expertiseteam.

Lees meer
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Nieuws

News: ken je het nieuwe Multisearch al?

Nieuw van Google: Multisearch, een zoekmethode die beeld en tekst combineert. Heel relevant voor je bedrijf als beelden belangrijk zijn in je business.

Lees meer
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Nieuws

News: til je Google tekstadvertenties naar een hoger niveau met beeldextensies

Heb jij al gehoord over beeldextensies in Google Ads? Één van Google Ads recentste advertentie-extensie updates.

Lees meer
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Nieuws

News: het SEO-speelveld wordt helemaal omgegooid in 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Enginge Optimization.

Lees meer
Nieuws

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP ... "Wat door wat?", vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Lees meer
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Nieuws

News: waarom 2023 hét jaar van data wordt

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor data.

Lees meer
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Webinar

Webinar: Programmatic advertising: doelgericht adverteren op premium kanalen voor ieders budget.

Programmatic advertising, is het voor jou ook nog steeds een mysterie wat dat precies inhoudt? Wij gaan dat ophelderen voor jou! Onze experts vertellen je graag in verstaanbare mensentaal uit wat het precies is....

Lees meer
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

Waarom je best geen moeite spaart om je website te bouwen

Om je beoogde doelen te halen, zet je je website op scherp. Hoe dan, vraag je? Dat lees je in onze blog.

Lees artikel
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Artikel

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Hoe ga jij om met de corona-uitbraak? Wij helpen je door deze periode heen en stomen je klaar voor de toekomst. 4 marketing tips to keep on moving!

Lees artikel
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Webinar

Webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees meer
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: data & doelgroepen

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over data & doelgroepen zijn hier verzameld.

Lees meer