Q&A
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Tags:ContentGoogle Core UpdateSEOSEO technischSEO toolsWebinarWebsite optimalisatie

Google wordt elke dag slimmer en dat zal je geweten hebben. Om jouw pagina’s up and running te houden is het geen slecht plan de core updates van Google in de gaten te houden. Die geven je inzichten in hoe het algoritme van de zoekmachine te werk gaat bij het kwalificeren van jouw webpagina’s. De Core Web Vitals zijn de graadmeters van Google om te bepalen of je website een positieve ervaring biedt. Heeft je website een slechte laadsnelheid of is de pagina niet optimaal in (visueel) gebruik? Dan heb je nog net voldoende tijd om er verandering in te brengen! 
De volgende update over de Core Web Vitals stond gepland in mei 2021, maar Google heeft daar intussen anders over gecommuniceerd. De geleidelijke uitrol start vanaf mid-juni, maar het zal pas effect hebben in de rankings vanaf eind augustus 2021.

Tijdens de webinar die we gaven op 1 april werden tal van vragen ingediend. Super tof! Maar door een strakke timing konden we niet elke vraag tijdens de uitzending beantwoorden. Uiteraard willen we antwoord geven op elke vraag, dus daarom hebben we alle antwoorden opgelijst in dit blogbericht. Here we go!

Wil je de volledige webinar nog even bekijken? Klik dan hier door. Of wil je enkel de presentatie doornemen? Dan kan je hier terecht.

Is de nieuwe core update een belangrijke rankingfactor?

Dat zal de toekomst moeten uitwijzen: het is één van de vele rankingfactoren waar je rekening mee moet houden. Wel is het zo dat je nu als marketeer makkelijker naar een developer kan gaan en deze zaken kan aanreiken om de pagina-ervaring te verbeteren. Google biedt ons enkele handige tools aan waarmee je een developer perfect kan inlichten wat er zou moeten gebeuren.

Hebben core updates ook snel invloed op de Nederlandse taal?

Ja, core updates hebben invloed op iedere taal. De effecten zullen aanvankelijk in ieder land verschillend zijn, omdat Google zo’n update geleidelijk uitrolt. In het ene land of taal zal de update dus eerder actief zijn dan in andere landen.

Wat was de belangrijkste core update afgelopen jaren?

Elke update is van belang, maar wat Google vooral wil, is pagina’s van lage kwaliteit (weinig toegevoegde waarde) uit de resultaten filteren. Dus zolang je je richt op goede kwaliteit en geen verdachte manoeuvres uithaalt, dan werk je eigenlijk al in de lijn van hoe Google denkt.

Hoe volg ik de invloed van Google updates op?

Via rank tracking tools: SEMRush is natuurlijk eentje die dat visueel mooi in kaart brengt. Andere mogelijke tools zijn MOZ, SE Ranking, …

Hoe belangrijk zijn de andere signalen dan de Core Web Vitals voor deze page experience?

De andere Core Web Vitals zijn: mobiel vriendelijke website, HTTPS ipv. HTTP, veilig kunnen browsen op je site en geen opdringerige Interstitials. Deze zaken zijn eigenlijk (core) updates die in het verleden al zijn uitgerold door Google. Ze hebben allemaal hun impact gehad en zijn intussen min of meer ook standaard geworden binnen SEO.

Is er een verschil tussen pagina-ervaring en website-ervaring? 

Een website-ervaring is de totale ervaring van een gebruiker op de website: kan hij alles terugvinden en zijn doeltaken op de site eenvoudig uitvoeren? Een pagina-ervaring is waar de huidige core update van Google om draait. Voor elke pagina van de website moet bekeken worden hoe die scoort op de Core Web Vitals, want dat kan al eens verschillen.

Welke SEO-onderdelen zijn vandaag belangrijk om aandacht aan te besteden?

Er zijn zo’n 200 rankingfactoren, de ene al belangrijker dan de andere. Het is dus moeilijk om hier een selectie te maken. Maar over het algemeen durven we wel stellen dat goede, relevante content de basis is om goed te ranken. Technische en UX optimalisaties kunnen je rankings uiteraard nog verbeteren. Off-page SEO (backlinks verzamelen) gebeurt in principe vanzelf als je écht goede content hebt. Hierbij moet je wel goed monitoren of je geen toxische links naar je site hebt.

Welke SEO-tools raden jullie aan om de performance van SEO te meten?

De basic tools die iedereen die met SEO bezig is nodig heeft, zijn Google Search Console (om je zichtbaarheid in Google te controleren) en Google Analytics (om het verkeer op je site te meten). Daarnaast zijn een rank tracking tool (zoals SEMrush en vele andere) en een tool die de technische werking van je site monitort (SEMrush, Screaming Frog, ContentKing, …) zeer waardevol. 

Welke van deze SEO-tools bevelen jullie aan en waarom: SEMrush, Io keyword tool of MOZ?

Er zijn heel wat interessante SEO-tools op de markt, elk met hun specifieke kwaliteiten (en zwaktes). Bij OMcollective gebruiken we SEMrush voor algemene SEO omdat het een zeer goede allround tool is én heel krachtige concurrentie-analyses in de aanbieding heeft. Tools als MOZ en Ahrefs zijn uiteraard ook goede allround tools. Denk dus zelf goed na wat je precies nodig hebt, vergelijk de prijzen voor jouw situatie (hoeveel gebruikers, hoeveel pagina’s op je site(s), …) en probeer de tools eerst even te testen om te zien welke User Interface jij het handigst vindt.

Kennen jullie webceo? Is dat beter in vergelijking met SEMrush?

Webceo is net als SEMrush en MOZ een allround SEO-tool. En elke tool heeft zijn sterktes en zwaktes. Ook webceo heeft een gratis trial. Probeer dus vooral zelf of deze tool jou biedt wat jij nodig hebt met de User Interface die jij handig vindt.

Naast de allround tools zijn er nog niche tools met één specifieke focus, zoals keywordtool.io (keyword research), answerthepublic (keyword research), Majestic (linkbuilding), Screaming Frog, … zijn dan weer goede oplossingen voor een specifieke nood. Wij gebruiken zelf meerdere van deze tools als aanvulling op onze allround tool.

Is enkel tekst op een website voldoende voor een goede experience?

Neen, Google wil een totaalervaring voor de gebruikers aanbieden: ondersteunende afbeeldingen en video’s horen hier zeker bij. Maar denk ook aan podcasts en vlogs.

Zorgt een betere page experience voor meer conversies?

Als we ervan uitgaan dat een pagina aansluit op een zoekopdracht en daarmee een oplossing voor een probleem biedt of een vraag beantwoordt, zeker weten dan. Een slechte page experience betekent dat er drempels zijn vooraleer een bezoeker converteert. Zodra je deze drempels weghaalt, dan zal de kans op een conversie toenemen.

Is de bounce rate een goed signaal om de page experience onder de loep te nemen?

Niet per se. De bounce rate zegt niet altijd iets over de kwaliteit van een bezoeker of hoe lang iemand je website bezoekt. Stel dat iemand op zoek is naar een telefoonnummer en deze persoon ziet het telefoonnummer onmiddellijk staan bij het bezoeken van de pagina, dan heeft de gebruiker perfect antwoord gekregen op de zoekopdracht. Maar uiteraard zorgt onder andere een trage website, een slecht design en een mismatch tussen zoekopdracht en resultaat voor een slechte experience. Maar ga niet alleen af op bounce rate. Als je bounce rate bijvoorbeeld hoog is, maar je bezoekers ook lang op je site actief zijn (waarbij Google dit meet tegen de tijd die bezoekers ook op andere website spenderen tijdens dezelfde Google-sessie), dan is een hoge bounce rate niet schadelijk.

Hoe moeten we omgaan met deze update bij het maken van nieuwe pagina’s?

Google bekijkt bij iedere zoekopdracht welke pagina’s goed zouden passen als resultatenpagina’s van Google. Dus ook voor nieuwe pagina’s geldt dat ze netjes aan de richtlijnen moeten voldoen om te worden getoond in de resultaten. 

Wat is de huidige ideale verhouding tussen copy en visuals?

Er is niet één ideale verhouding. Als je content van die aard is dat het best ondersteund wordt door beelden moet je dat zeker doen. Belangrijk is wel dat je beelden kwalitatief en relevant zijn (zet je pagina niet vol met nietszeggende Shutterstock-beelden) en uiteraard niet te zwaar zijn. In elk geval kunnen goede beelden dus een enorme meerwaarde zijn voor je bezoekers en bijgevolg voor de performantie van je pagina. Vergeet zeker niet om je beelden een duidelijke naam te geven, je alt-tags in te voeren en eventueel ook captions toe te voegen om aan je gebruikers en Google duidelijk te maken waar de beelden over gaan.

Bestaan er ook plugins/tools om via een WordPress (of andere cms) css, .js, afbeeldingen te verkleinen?

Via WordPress zijn er verschillende plugins om je afbeeldingen te verkleinen, denk aan Imagify of WP SMush. “Elk voordeel heb zijn nadeel”, zei Johan Cruijff en dat is ook hier het geval: elke plugin die je installeert vertraagt je website ook weer: dus je moet het voordeel goed afwegen tegenover het nadeel.

Is het verstandig om alles in webp formaat te zetten in combinatie met jpg?

Als afbeeldingen een belangrijk onderdeel van jouw site vormen, kan dit een meerwaarde zijn voor jouw website. Het webp-formaat van Google is aanzienlijk compacter dan jpg-afbeeldingen, maar wordt (nog) niet ondersteund door alle browsers, en zal dat gezien de concurrentie tussen bijvoorbeeld Apple en Google ook niet meteen worden. 

Ons advies is dat je eerst gaat controleren of de beelden die je op je site hebt staan op dit moment te zwaar zijn (kan je controleren met Pagespeed Insights). Als er weinig te winnen valt met minder zware beelden, is het vanzelfsprekend de moeite niet waard. Valt er echter wél veel te winnen is het aan jou om de afweging te maken of de baten opwegen tegen de kosten (development en heel wat content management).

Verkleinen in afmetingen of in grootte?

Als we het hebben over het verkleinen van afbeeldingen hebben we het over het algemeen over de grootte (hoe zwaar een beeld is). In sommige gevallen kan ook het aanpassen van de afmetingen van je beelden worden aangeraden, bijvoorbeeld om de UX van je pagina te optimaliseren. Een bannerbeeld dat de hele viewport van je pagina (het deel van je pagina dat zichtbaar is zonder scrollen) inneemt, is hier een voorbeeld van.

Raad je af om met pop-up banners te werken op een site of hoe moeten we hiermee aan de slag?

Als je hier goede resultaten mee haalt, dan kan je ze perfect laten staan. Alles hangt natuurlijk af van de inhoud van de banner: is dat een huidige actie van jouw bedrijf of is dat een storende advertentie die bezoekers van jouw website probeert weg te halen? Dat is natuurlijk al een groot verschil. Pop-up banners zullen (misschien) een invloed hebben op de score van jouw Core Web Vitals. Weeg daarom zeker alle mogelijke voordelen af tegenover de nadelen.

Ik stoor mij vooral aan cookiebanners die traag inladen. Hoe ga je hier best mee om?

Eerst en vooral zijn cookiebanners verplicht, je kan hier niet om heen. Je moet ze dus toevoegen aan een website. Google houdt hier uiteindelijk wel rekening mee voor deze core update en cookiebanners mogen geen invloed hebben op jouw score.

Echter, als cookiebanners traag inladen, overweeg dan een andere oplossing. Een tool waar we bij OMcollective een goede ervaring mee hebben is Cookiebot.

Zelfs met de browser ingesteld op Belgische zoekresultaten, merken we dat koopsites (zoals bijv. BOL.com) en Nederlandse websites de laatste tijd beter en beter scoren. Ook voor producten waar wij vroeger en als marktleider zeer goed in scoorden in Google. Wat is de beste oplossing hiervoor?

De grote e-commerce websites zoals bol.com zijn niet meer weg te denken uit het Belgische landschap. Deze internationale spelers zetten sterk in op advertising én op internationale SEO. Door slim gebruik te maken van geo-targeting, hreflang tags en andere lokale signalen kunnen deze sites het goed doen in België zonder dat ze een .be-domein hebben. Net zoals jouw website ongetwijfeld geregeld bezoekers uit het buitenland krijgt (zonder in te zetten op internationale SEO), is ook de organische zichtbaarheid van deze sites dus niet beperkt tot hun thuisland. Niet onlogisch aangezien ze ook actief zijn in België.

Een eenvoudige oplossing bestaat niet als het op SEO aankomt. Opboksen tegen grote spelers, binnen- en buitenlands, is altijd moeilijk maar dat zal je moeten doen. Op jouw website je basic SEO goed instellen en in je content de voordelen van jouw bedrijf als Belgische speler uitspelen (op vlak van levering, dienst-na-verkoop, …), eventueel ook inzetten op reviews zodat gebruikers ook geneigd zijn om door te klikken naar jouw site, dat zijn heel belangrijke stappen. Google zal steeds de meest relevante websites proberen tonen, dus is het zaak om met jouw site en content Google te overtuigen dat jij de meest relevante oplossing bent voor bepaalde producten.

Hoe weet Google wie “expert” is?

Je kan een auteurspagina maken over “jouw” experts waar je naar linkt vanop de artikelpagina(‘s). Daarnaast zal Google de evaluatie van een expert maken op basis van wat over deze persoon elders op het internet te vinden is. Met andere woorden: Google jouw expert om te zien hoe Google naar deze persoon zal kijken.

Hoe geef je best aan dat je info van een expert komt?

Dit kan je vrij eenvoudig door de naam van je auteur (of de persoon in wiens naam het artikel geschreven is) boven- of onderaan het artikel te vermelden. Als deze persoon meerdere artikels geschreven heeft, kan je een auteurspagina maken met wat meer uitleg over deze expert (met hun verdiensten en een overzicht van de artikels die ze geschreven hebben). 

Kan je ook afgestraft worden wanneer je op je https website http images of links hebt staan?

Je zal hier niet voor worden afgestraft, maar het wordt wel afgeraden. Links naar http-pagina’s of -beelden zijn wat Google betreft geen ideale gebruikerservaring en kunnen de zoekrobotten “verwarren”.

Wat zal de invloed van de update zijn op one page websites?

One page websites hebben van nature uit een groter bouncepercentage omdat mensen niet van pagina naar pagina gaan om de nodige informatie te vinden. De ervaring op een website is echter veel belangrijker. Bovendien is Google ook hard aan het werken om one page websites ook eerlijker te gaan beoordelen: vorig jaar hebben ze GA4 uitgerold en one page websites zullen hier zeker hun voordeel uithalen omdat er in GA4 voornamelijk gekeken wordt naar engagement en de gebeurtenissen op je website.

Kan je zelf dingen doen zonder je developer?

Over het algemeen zal je een developer moeten aanspreken om de laadsnelheid en de andere Core Web Vitals van je website te optimaliseren. Toch kan je wel enkele zaken zelf doen:

  • beelden comprimeren (hiervoor bestaan genoeg eenvoudige tools waarvoor je geen technische kennis nodig hebt)
  • tags en triggers beperken in Google Tag Manager: te veel tags die je misschien niet écht nodig hebt, vertragen de laadsnelheid van je site
  • kies het juiste lettertype: in de meeste CMS’en heb je hierin de keuze. Kies hier zeker voor de webfonts die je CMS aanbiedt.
  • afhankelijk van je CMS zijn er nog wel enkele tools die je kunnen helpen om je site technisch te optimaliseren. Vooral bekendere CMS’en als WordPress en Drupal hebben heel wat gebruiksvriendelijke add-ons waarvoor je geen developer nodig hebt.

Wil je graag deelnemen aan de volgende webinar die gaat over de grote Google Analytics makeover? We spitten ondermeer uit welke invloed de nieuwe GA4 zal hebben op jouw data en we zoeken uit hoe het zit met de huidige functionaliteiten. En uiteraard, we geven aan wanneer je best overschakelt naar de nieuwe versie.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Blog

Social media trends voor 2025

Mee zijn met alle grote trends in social media voor 2025? Lees & leer hier van onze expertenteam in onze social media trendblog.

Lees meer
Webinar

Webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees meer
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Artikel

News: moet ik mij zorgen maken over cookies die verdwijnen?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: data-evoluties en oplossingen doorgrond

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over nakende data-evoluties en bijhorende oplossingen zijn hier verzameld.

Lees meer
Blog

SEA trends voor 2025

Het SEA-landschap verandert dagelijks. Wat mogen we verwachten in 2025 e n hoe ga je daar als marketeer best mee om? Het SEA-expertenteam geeft hun kijk op de toekomst van SEA.

Lees meer
Artikel

OMcollective goes BUMP

Ons creatief studioteam trok naar het BUMP Festival in Kortrijk. Een overzicht van de sprekers en inzichten die het meeste zijn bijgebleven.

Lees artikel
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Blog

Data trends voor 2025

Voor 2025 voorspelt ons expertenteam something big in browserland, de opkomst van data lakes en consent mode V3. Lees onze data trendblog.

Lees meer
Nieuws

News: til je Google tekstadvertenties naar een hoger niveau met beeldextensies

Heb jij al gehoord over beeldextensies in Google Ads? Één van Google Ads recentste advertentie-extensie updates.

Lees meer
Nieuws

News: SEA gamechangers voor 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Engine Advertising.

Lees meer
Artikel

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Hoe ga jij om met de corona-uitbraak? Wij helpen je door deze periode heen en stomen je klaar voor de toekomst. 4 marketing tips to keep on moving!

Lees artikel
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Nieuws

News: is jouw merk klaar voor AI en de toekomst van zoekmachines?

Eén van de belangrijkste SEO-thema’s is de opkomst van AI en de impact daarvan op zoekresultaten. Wat betekent dit voor jouw website en merk?

Lees meer
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Artikel

Waarom je best geen moeite spaart om je website te bouwen

Om je beoogde doelen te halen, zet je je website op scherp. Hoe dan, vraag je? Dat lees je in onze blog.

Lees artikel
Webinar

Webinar: Waarom micromoments mapping essentieel is voor jouw contentstrategie.

Micromoments mapping: elke stap, vanaf het prille begin van een klantenjourney tot de aankoop en tot het moment dat je klant een ambassadeur wordt. Die stappen vormen de perfecte basis voor een succesvolle customer...

Lees meer
Blog

Een strategische blik op je marketingaanpak

Digital marketing strategist Tijs werpt een blik op 2024.

Lees meer
Artikel

Recap OMconference 2024: de 5 opmerkelijkste marketing-trends

Lees de vijf grootste trends van de zesde editie van OMconference, ons jaarlijkse marketingfestival voor inspiratie en innovatie.

Lees artikel
Nieuws

News: ken jij de vernieuwde Google My Business al?

Google neemt z'n locale search-troef Google My Business onder handen. Benieuwd naar wat die update precies inhoudt? We got you covered.

Lees meer
Artikel

Link Tracking Protection in iOS 17: moet ik mij zorgen maken over dataverlies?

Apple rolt iOS 17 uit in september 2023 met Link Tracking Protection (LTP). Lees in onze blog de impact hiervan op je data.

Lees artikel
Artikel

Door data je doelgroep kennen en doen converteren

Wat haal je concreet je data? En ken je je doelgroep goed? Een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Lees artikel
Nieuws

News: ken je het nieuwe Multisearch al?

Nieuw van Google: Multisearch, een zoekmethode die beeld en tekst combineert. Heel relevant voor je bedrijf als beelden belangrijk zijn in je business.

Lees meer
Webinar

Webinar: Programmatic advertising: doelgericht adverteren op premium kanalen voor ieders budget.

Programmatic advertising, is het voor jou ook nog steeds een mysterie wat dat precies inhoudt? Wij gaan dat ophelderen voor jou! Onze experts vertellen je graag in verstaanbare mensentaal uit wat het precies is....

Lees meer
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: data & doelgroepen

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over data & doelgroepen zijn hier verzameld.

Lees meer
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Artikel

Meer leads zonder advertentiebudget? Het kan!

Is je marketingbudget in rook opgegaan? Ontdek onze low-cost-marketingtips om toch voldoende leads binnen te halen, zonder advertentiebudget!

Lees artikel
Nieuws

News: Googles U-turn op third party cookies: wat nu voor adverteerders?

Google heeft zijn plannen met betrekking tot de uitfasering van third party cookies nog maar eens aangepast. Lees hier een korte samenvatting van de wijziging.

Lees meer
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Nieuws

News: spamberichten op meta & hoe je daar best mee omgaat

Er circuleren weer veel spamberichten op Meta. Met onze handige checklist achterhaal je in no time of je mail/bericht 'van Meta' spam is of niet.

Lees meer
Nieuws

News: is Google Analytics illegaal?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Nieuws

News: social nieuwtjes voor november

Wij lichten je graag de belangrijkste updates toe. In november valt er wat te vertellen over Pinterest, Instagram en Meta Ads Manager.

Lees meer
Nieuws

SEO trends voor 2024

In 2024 zullen we in SEO een interessante samensmelting van nieuwe trends en tijdloze principes zien. SEO-expert Pieter geeft zijn kijk.

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Nieuws

SEA trends voor 2024

Excelleren met je Google Ads in 2024? Dan heb je maar beter oog voor deze trends van onze expert ter zake!

Lees meer
Blog

Wat zet je op de agenda bij een hr x marketing meeting?

Hoe kan je hr en marketing beter laten samenwerken voor een sterker werkgeversmerk? Ontdek het hier!

Lees meer
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Nieuws

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP ... "Wat door wat?", vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Lees meer
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Blog

SEO trends voor 2025

In 2025 zullen nieuwe technologieën, veranderende zoekgewoonten en een groeiende focus op kwaliteit de SEO- en website-strategieën van bedrijven drastisch beïnvloeden. In deze blog duiken we diep in de belangrijkste ontwikkelingen.

Lees meer
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Blog

Creatieve trends voor 2025

Ook op vlak van design en creatie durven onze experts zich wagen aan enkele voorspellingen voor 2025. Ontdek ze hier.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: programmatic advertising

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over Programmatic Advertising? Je vindt ze hier!

Lees meer
Nieuws

Data trends voor 2024

Data is en blijft een hot topic. Waar moet jij in 2024 mee bezig zijn op vlak van data? Expert Merlijn vertelt het je hier.

Lees meer
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Nieuws

News: de belangrijkste updates van Google Marketing Live 2024

Lees hier het belangrijkste nieuws van Google Marketing Live 2024.

Lees meer
Nieuws

Social media trends voor 2024

Waar mag je je in 2024 aan verwachten in social media? Ontdek alle trends volgens ons social media expertiseteam.

Lees meer
Blog

Server side tracking: doen of niet doen?

Data-expert Merlijn Coppens geeft zijn inzichten in server side tracking naar aanleiding van de verdwijnende third party cookies.

Lees meer
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Artikel

Blijf bouwen aan je online marketing, ook in onzekere tijden

We hebben wel wat geleerd uit de lockdown dit voorjaar. Bekijk onze inzichten in het veranderde consumentengedrag en een aantal learnings die jou richting kunnen geven tijdens deze tweede golf met beperkende maatregelen.

Lees artikel
Blog

Hoe hr en marketing elkaar versterken met EEAT en employee generated content

Employer branding expert Maarten doet uit de doeken waarom hr en marketing niet meer zonder elkaar kunnen in een moderne onderneming.

Lees meer
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Blog

Strategische blik op 2025

Strateeg en innovation manager Maarten kruipt in zijn pen. Wat brengt 2025 en hoe kan marketing zich wapenen in de moderne strijd om de aandacht van de consument in tijden van technologisch vernuft?

Lees meer
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Webinar

Webinar: geen sterke strategische aanpak zonder juiste data- en doelgroepkennis

De juiste data en kennis van jouw doelgroep vormen de basis voor een strak strategisch plan en je kan jouw marketing veel gerichter sturen. Tijdens een hands-on webinar lichten de experten toe hoe je...

Lees meer
Nieuws

News: het SEO-speelveld wordt helemaal omgegooid in 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Enginge Optimization.

Lees meer
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Nieuws

News: waarom 2023 hét jaar van data wordt

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor data.

Lees meer
Nieuws

News: consent mode V2 wordt verplicht door Google vanaf maart 2024

Wat is Google consent mode V2, waarom zou je het gebruiken, waarom moet je er nú mee aan de slag en wat gebeurt er als je dat niet doet.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

OMconference: duurzaamheid is here to stay

OMconference pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Lees artikel
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel