Artikel
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Waarom je best geen moeite spaart om je website te bouwen

Tags:content marketingdigitale marketingMarketingstrategieStrategieWebsite optimalisatie

Dat je website kan tellen als digitaal uithangbord van jouw bedrijf, is niks nieuws onder de zon. Vaak is het de eerste plek waar mensen terechtkomen wanneer ze je brand leren kennen. Dat die plaats er goed moet uitzien in dit digitale tijdperk is vanzelfsprekend geworden. Maar het gaat verder dan dat, want je website is naast een visitekaartje ook de digitale tegenhanger van je saleskanaal. In zekere zin is je website een lid van je salesteam. In the end zijn aankopen en leads toch je streefdoel, nietwaar? Om ervoor te zorgen dat je de vooropgestelde doelen kan halen, zet je je website op scherp. Hoe dan, vraag je? Dat lees je hieronder.

Own your brand

Als merk wil je een onderscheidende positie innemen op de markt. Een merkidentiteit en -verhaal creëren. Daarvoor schakel je verschillende elementen in, zoals je logo, de juiste kleuren, een gepaste tone of voice, storytelling en nog zo veel meer. Zo geef je je merk een unieke identiteit, en breng je het tot leven, ook op je website.

Waar sta jij voor als merk? Wat is je missie en welke visie heb je voor ogen? Wat heb je te bieden? En vooral, waarom moet iemand voor jou kiezen in plaats van de concurrent? Het zijn allemaal vragen die je meeneemt bij het bouwen van je online platform. De antwoorden daarop moeten dan in design en content vertaald worden.

Benieuwd hoe OMcollective samen met NovaCity I een indrukwekkend websitetraject uitbouwde met bijhorend klantenportaal?

De gebruiker z’n informatie­­behoefte is al wat telt

“UX?” Horen we je zeggen. UX staat voor user experience of in het Nederlands de gebruikservaring van de klant. Je wil natuurlijk dat die zo vlot mogelijk verloopt. Je voorziet je digitaal platform dus best van een design dat past bij je doelgroep. Maar hoe begin je daar concreet aan?

  • De eerste essentiële stap is om je doelgroep in kaart te brengen. Wie wil je met jouw product, dienst of service bereiken? Dat lijkt misschien een voor de hand liggende vraag, maar de juiste informatie te pakken krijgen over je doelgroep is niet vanzelfsprekend. Een grondige data-analyse kan je daarbij helpen. Bij zo’n analyse worden alle kanalen uitgepluisd om zo te identificeren waar jouw doelgroep aanwezig is.
  • Je kent je doelgroep, maar heb je ook zicht op via welke potentiële klanten op je site terechtkomen én hoe ze de fases van het beslissingsproces doorlopen? Je website biedt in het beste geval de juiste content aan per fase en vervult zo de informatiebehoefte die de bezoeker heeft. Als je dit alles in kaart hebt gebracht, kan je je site-structuur en inhoudelijke content gaan bepalen.
  • Maak jezelf er niet te makkelijk van af. Voel je dat de informatiebehoefte niet kan ingelost worden door een blog of productpagina, dúrf dan echt nog een stap verder gaan. Voeg een calculator, afsprakenmodule of keuzehulp toe aan je site, als dat nodig is. Bied een proefpakket, staal of gratis infosessie aan. Alles om het voor je websitebezoeker makkelijk te maken, om hem te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Hoe vroeger en beter jij de potentiële klant begeleidt in de buying-journey, hoe groter de kans dat jij uiteindelijk de conversie binnenhaalt.

Stap 1, 2 en 3 uitgevoerd? Check! Je website heeft nu geen gaten meer voor een potentiële gebruiker om op af te haken. Inhoudelijk zit je goed. Maar alsjeblief, je tijd is kostbaar, dus zorg er ook voor dat je site technisch in orde is. Niemand zit te wachten op een lange laadtijd of zichzelf verloren scrollen door een site zonder breadcrumbs …


Maak marketing meester

Je website staat live, hoera! Nu komt (online) marketing in the picture, om de juiste bezoekers op die mooie site te krijgen. De opties zijn legio: werk een lange termijn SEO- en SEA-strategie uit, ga aan de slag met e-mailflows, zet relevante socialemediakanalen in en ga zo maar door. Maak een mix van verschillende advertisingkanalen en boodschappen gelinkt aan de fase in marketingfunnel en laat die conversies binnenstromen. Let wel op dat je de steeds evoluerende digitalemarketing-markt opvolgt, en stuur je campagnes bij waar nodig.

Een gestroomlijnd geheel

Al je online kanalen staan met elkaar in verbinding en moeten dezelfde boodschap, look&feel en expertise uitstralen. In het beste geval, werkt je online geheel performant. En dat is waar het uiteindelijk om draait: een site die jouw waarden en normen uitstraalt, vindbaar en makkelijk te navigeren is en die bezoekers kan overtuigen!

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: is jouw merk klaar voor AI en de toekomst van zoekmachines?

Eén van de belangrijkste SEO-thema’s is de opkomst van AI en de impact daarvan op zoekresultaten. Wat betekent dit voor jouw website en merk?

Lees meer