Artikel
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Waarom je best geen moeite spaart om je website te bouwen

Tags:content marketingdigitale marketingMarketingstrategieStrategieWebsite optimalisatie

Dat je website kan tellen als digitaal uithangbord van jouw bedrijf, is niks nieuws onder de zon. Vaak is het de eerste plek waar mensen terechtkomen wanneer ze je brand leren kennen. Dat die plaats er goed moet uitzien in dit digitale tijdperk is vanzelfsprekend geworden. Maar het gaat verder dan dat, want je website is naast een visitekaartje ook de digitale tegenhanger van je saleskanaal. In zekere zin is je website een lid van je salesteam. In the end zijn aankopen en leads toch je streefdoel, nietwaar? Om ervoor te zorgen dat je de vooropgestelde doelen kan halen, zet je je website op scherp. Hoe dan, vraag je? Dat lees je hieronder.

Own your brand

Als merk wil je een onderscheidende positie innemen op de markt. Een merkidentiteit en -verhaal creëren. Daarvoor schakel je verschillende elementen in, zoals je logo, de juiste kleuren, een gepaste tone of voice, storytelling en nog zo veel meer. Zo geef je je merk een unieke identiteit, en breng je het tot leven, ook op je website.

Waar sta jij voor als merk? Wat is je missie en welke visie heb je voor ogen? Wat heb je te bieden? En vooral, waarom moet iemand voor jou kiezen in plaats van de concurrent? Het zijn allemaal vragen die je meeneemt bij het bouwen van je online platform. De antwoorden daarop moeten dan in design en content vertaald worden.

Benieuwd hoe OMcollective samen met NovaCity I een indrukwekkend websitetraject uitbouwde met bijhorend klantenportaal?

De gebruiker z’n informatie­­behoefte is al wat telt

“UX?” Horen we je zeggen. UX staat voor user experience of in het Nederlands de gebruikservaring van de klant. Je wil natuurlijk dat die zo vlot mogelijk verloopt. Je voorziet je digitaal platform dus best van een design dat past bij je doelgroep. Maar hoe begin je daar concreet aan?

  • De eerste essentiële stap is om je doelgroep in kaart te brengen. Wie wil je met jouw product, dienst of service bereiken? Dat lijkt misschien een voor de hand liggende vraag, maar de juiste informatie te pakken krijgen over je doelgroep is niet vanzelfsprekend. Een grondige data-analyse kan je daarbij helpen. Bij zo’n analyse worden alle kanalen uitgepluisd om zo te identificeren waar jouw doelgroep aanwezig is.
  • Je kent je doelgroep, maar heb je ook zicht op via welke potentiële klanten op je site terechtkomen én hoe ze de fases van het beslissingsproces doorlopen? Je website biedt in het beste geval de juiste content aan per fase en vervult zo de informatiebehoefte die de bezoeker heeft. Als je dit alles in kaart hebt gebracht, kan je je site-structuur en inhoudelijke content gaan bepalen.
  • Maak jezelf er niet te makkelijk van af. Voel je dat de informatiebehoefte niet kan ingelost worden door een blog of productpagina, dúrf dan echt nog een stap verder gaan. Voeg een calculator, afsprakenmodule of keuzehulp toe aan je site, als dat nodig is. Bied een proefpakket, staal of gratis infosessie aan. Alles om het voor je websitebezoeker makkelijk te maken, om hem te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Hoe vroeger en beter jij de potentiële klant begeleidt in de buying-journey, hoe groter de kans dat jij uiteindelijk de conversie binnenhaalt.

Stap 1, 2 en 3 uitgevoerd? Check! Je website heeft nu geen gaten meer voor een potentiële gebruiker om op af te haken. Inhoudelijk zit je goed. Maar alsjeblief, je tijd is kostbaar, dus zorg er ook voor dat je site technisch in orde is. Niemand zit te wachten op een lange laadtijd of zichzelf verloren scrollen door een site zonder breadcrumbs …


Maak marketing meester

Je website staat live, hoera! Nu komt (online) marketing in the picture, om de juiste bezoekers op die mooie site te krijgen. De opties zijn legio: werk een lange termijn SEO- en SEA-strategie uit, ga aan de slag met e-mailflows, zet relevante socialemediakanalen in en ga zo maar door. Maak een mix van verschillende advertisingkanalen en boodschappen gelinkt aan de fase in marketingfunnel en laat die conversies binnenstromen. Let wel op dat je de steeds evoluerende digitalemarketing-markt opvolgt, en stuur je campagnes bij waar nodig.

Een gestroomlijnd geheel

Al je online kanalen staan met elkaar in verbinding en moeten dezelfde boodschap, look&feel en expertise uitstralen. In het beste geval, werkt je online geheel performant. En dat is waar het uiteindelijk om draait: een site die jouw waarden en normen uitstraalt, vindbaar en makkelijk te navigeren is en die bezoekers kan overtuigen!

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: consent mode V2 wordt verplicht door Google vanaf maart 2024

Wat is Google consent mode V2, waarom zou je het gebruiken, waarom moet je er nú mee aan de slag en wat gebeurt er als je dat niet doet.

Lees meer
Nieuws

News: social nieuwtjes voor november

Wij lichten je graag de belangrijkste updates toe. In november valt er wat te vertellen over Pinterest, Instagram en Meta Ads Manager.

Lees meer
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Q&A

Vraag en antwoord: data-evoluties en oplossingen doorgrond

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over nakende data-evoluties en bijhorende oplossingen zijn hier verzameld.

Lees meer
Webinar

Webinar: Waarom micromoments mapping essentieel is voor jouw contentstrategie.

Micromoments mapping: elke stap, vanaf het prille begin van een klantenjourney tot de aankoop en tot het moment dat je klant een ambassadeur wordt. Die stappen vormen de perfecte basis voor een succesvolle customer...

Lees meer
Nieuws

News: waarom 2023 hét jaar van data wordt

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor data.

Lees meer
Artikel

OMcollective goes BUMP

Ons creatief studioteam trok naar het BUMP Festival in Kortrijk. Een overzicht van de sprekers en inzichten die het meeste zijn bijgebleven.

Lees artikel
Artikel

Door data je doelgroep kennen en doen converteren

Wat haal je concreet je data? En ken je je doelgroep goed? Een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Lees artikel
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Artikel

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Hoe ga jij om met de corona-uitbraak? Wij helpen je door deze periode heen en stomen je klaar voor de toekomst. 4 marketing tips to keep on moving!

Lees artikel
Artikel

Blijf bouwen aan je online marketing, ook in onzekere tijden

We hebben wel wat geleerd uit de lockdown dit voorjaar. Bekijk onze inzichten in het veranderde consumentengedrag en een aantal learnings die jou richting kunnen geven tijdens deze tweede golf met beperkende maatregelen.

Lees artikel
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Nieuws

News: ken jij de vernieuwde Google My Business al?

Google neemt z'n locale search-troef Google My Business onder handen. Benieuwd naar wat die update precies inhoudt? We got you covered.

Lees meer
Nieuws

News: Google zoekt de gulden middenweg

Google Analytics voldoet niet aan de GDPR-regulering die in Europa geldt. Nu is er een diplomatisch antwoord: Europese servers.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: programmatic advertising

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over Programmatic Advertising? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

Link Tracking Protection in iOS 17: moet ik mij zorgen maken over dataverlies?

Apple rolt iOS 17 uit in september 2023 met Link Tracking Protection (LTP). Lees in onze blog de impact hiervan op je data.

Lees artikel
Nieuws

News: spamberichten op meta & hoe je daar best mee omgaat

Er circuleren weer veel spamberichten op Meta. Met onze handige checklist achterhaal je in no time of je mail/bericht 'van Meta' spam is of niet.

Lees meer
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Nieuws

News: opgelet met onpersoonlijke Facebookprofielen

Is jouw bedrijfspagina op Facebook opgemaakt met je algemene info-mailadres? Dan kan je problemen ondervinden.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: data & doelgroepen

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over data & doelgroepen zijn hier verzameld.

Lees meer
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Artikel

News: moet ik mij zorgen maken over cookies die verdwijnen?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees artikel
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Nieuws

Social media trends voor 2024

Waar mag je je in 2024 aan verwachten in social media? Ontdek alle trends volgens ons social media expertiseteam.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees meer
Blog

Een strategische blik op je marketingaanpak

Digital marketing strategist Tijs werpt een blik op 2024.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Nieuws

SEA trends voor 2024

Excelleren met je Google Ads in 2024? Dan heb je maar beter oo