Artikel
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Waarom je best geen moeite spaart om je website te bouwen

Tags:content marketingdigitale marketingMarketingstrategieStrategieWebsite optimalisatie

Dat je website kan tellen als digitaal uithangbord van jouw bedrijf, is niks nieuws onder de zon. Vaak is het de eerste plek waar mensen terechtkomen wanneer ze je brand leren kennen. Dat die plaats er goed moet uitzien in dit digitale tijdperk is vanzelfsprekend geworden. Maar het gaat verder dan dat, want je website is naast een visitekaartje ook de digitale tegenhanger van je saleskanaal. In zekere zin is je website een lid van je salesteam. In the end zijn aankopen en leads toch je streefdoel, nietwaar? Om ervoor te zorgen dat je de vooropgestelde doelen kan halen, zet je je website op scherp. Hoe dan, vraag je? Dat lees je hieronder.

Own your brand

Als merk wil je een onderscheidende positie innemen op de markt. Een merkidentiteit en -verhaal creëren. Daarvoor schakel je verschillende elementen in, zoals je logo, de juiste kleuren, een gepaste tone of voice, storytelling en nog zo veel meer. Zo geef je je merk een unieke identiteit, en breng je het tot leven, ook op je website.

Waar sta jij voor als merk? Wat is je missie en welke visie heb je voor ogen? Wat heb je te bieden? En vooral, waarom moet iemand voor jou kiezen in plaats van de concurrent? Het zijn allemaal vragen die je meeneemt bij het bouwen van je online platform. De antwoorden daarop moeten dan in design en content vertaald worden.

Benieuwd hoe OMcollective samen met NovaCity I een indrukwekkend websitetraject uitbouwde met bijhorend klantenportaal?

De gebruiker z’n informatie­­behoefte is al wat telt

“UX?” Horen we je zeggen. UX staat voor user experience of in het Nederlands de gebruikservaring van de klant. Je wil natuurlijk dat die zo vlot mogelijk verloopt. Je voorziet je digitaal platform dus best van een design dat past bij je doelgroep. Maar hoe begin je daar concreet aan?

  • De eerste essentiële stap is om je doelgroep in kaart te brengen. Wie wil je met jouw product, dienst of service bereiken? Dat lijkt misschien een voor de hand liggende vraag, maar de juiste informatie te pakken krijgen over je doelgroep is niet vanzelfsprekend. Een grondige data-analyse kan je daarbij helpen. Bij zo’n analyse worden alle kanalen uitgepluisd om zo te identificeren waar jouw doelgroep aanwezig is.
  • Je kent je doelgroep, maar heb je ook zicht op via welke potentiële klanten op je site terechtkomen én hoe ze de fases van het beslissingsproces doorlopen? Je website biedt in het beste geval de juiste content aan per fase en vervult zo de informatiebehoefte die de bezoeker heeft. Als je dit alles in kaart hebt gebracht, kan je je site-structuur en inhoudelijke content gaan bepalen.
  • Maak jezelf er niet te makkelijk van af. Voel je dat de informatiebehoefte niet kan ingelost worden door een blog of productpagina, dúrf dan echt nog een stap verder gaan. Voeg een calculator, afsprakenmodule of keuzehulp toe aan je site, als dat nodig is. Bied een proefpakket, staal of gratis infosessie aan. Alles om het voor je websitebezoeker makkelijk te maken, om hem te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Hoe vroeger en beter jij de potentiële klant begeleidt in de buying-journey, hoe groter de kans dat jij uiteindelijk de conversie binnenhaalt.

Stap 1, 2 en 3 uitgevoerd? Check! Je website heeft nu geen gaten meer voor een potentiële gebruiker om op af te haken. Inhoudelijk zit je goed. Maar alsjeblief, je tijd is kostbaar, dus zorg er ook voor dat je site technisch in orde is. Niemand zit te wachten op een lange laadtijd of zichzelf verloren scrollen door een site zonder breadcrumbs …


Maak marketing meester

Je website staat live, hoera! Nu komt (online) marketing in the picture, om de juiste bezoekers op die mooie site te krijgen. De opties zijn legio: werk een lange termijn SEO- en SEA-strategie uit, ga aan de slag met e-mailflows, zet relevante socialemediakanalen in en ga zo maar door. Maak een mix van verschillende advertisingkanalen en boodschappen gelinkt aan de fase in marketingfunnel en laat die conversies binnenstromen. Let wel op dat je de steeds evoluerende digitalemarketing-markt opvolgt, en stuur je campagnes bij waar nodig.

Een gestroomlijnd geheel

Al je online kanalen staan met elkaar in verbinding en moeten dezelfde boodschap, look&feel en expertise uitstralen. In het beste geval, werkt je online geheel performant. En dat is waar het uiteindelijk om draait: een site die jouw waarden en normen uitstraalt, vindbaar en makkelijk te navigeren is en die bezoekers kan overtuigen!

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Nieuws

News: ken jij de vernieuwde Google My Business al?

Google neemt z'n locale search-troef Google My Business onder handen. Benieuwd naar wat die update precies inhoudt? We got you covered.

Lees meer
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Nieuws

News: spring op de future-proof kar van performance max

De richting van Google voor de toekomst wordt steeds duidelijker: performance max is the way to go. Hoe ga je daar best mee om?

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: data-evoluties en oplossingen doorgrond

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens het webinar over nakende data-evoluties en bijhorende oplossingen zijn hier verzameld.

Lees meer
Nieuws

News: wat mag je verwachten in 2023 voor social media?

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we dit jaar mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor social media.

Lees meer
Podcast

Podcast met Herman Konings

Je kijkt en luistert naar verhalenverteller, veranderingspsycholoog en keynote speaker Herman Konings over de trends en toekomstverwachtingen.

Luister naar de podcast
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Artikel

Google for Jobs = matchmaker voor vacatures

Nieuwe jobopportuniteiten vinden was nog nooit zo eenvoudig! Google for Jobs doet het zoekwerk voor jou. Maar ook als bedrijf kan dit zeer interessant zijn.

Lees artikel
Artikel

OMconference: duurzaamheid is here to stay

OMconference pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Lees artikel
Artikel

Waarom conceptontwikkeling essentieel is in je marketingstrategie

Wat is het belang van conceptontwikkeling, wat heb je nodig en hoe begin je eraan? Wij vertellen het je graag!

Lees artikel
Nieuws

News: Core Web Vitals INP-problemen gevonden op je site

Google gaat vanaf maart 2024 FID vervangen door INP ... "Wat door wat?", vraagt elk normaal mens zich dan af. Daarom hier een beetje extra uitleg.

Lees meer
Artikel

6 tips om jouw employer brand in de markt te zetten

Employer branding is hot. Maar hoe ga je er concreet mee aan de slag? Wij geven alvast enkele tips om jouw employer brand sterker in de markt te zetten.

Lees artikel
Nieuws

News: social nieuwtjes voor november

Wij lichten je graag de belangrijkste updates toe. In november valt er wat te vertellen over Pinterest, Instagram en Meta Ads Manager.

Lees meer
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Webinar

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

We kaderen de data-issues waarmee we geconfronteerd worden en bieden een concreet framework om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting digital maturity

Lees meer
Webinar

Webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees meer
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: programmatic advertising

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over Programmatic Advertising? Je vindt ze hier!

Lees meer
Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Artikel

Keep on moving in tijden van COVID-19.

Hoe ga jij om met de corona-uitbraak? Wij helpen je door deze periode heen en stomen je klaar voor de toekomst. 4 marketing tips to keep on moving!

Lees artikel
Artikel

An audit a year, keeps your business pioneer

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor digitale uitdagingen. Een audit geeft je de juiste inzichten en definieert een duidelijke groeirichting.

Lees artikel
Nieuws

News: til je Google tekstadvertenties naar een hoger niveau met beeldextensies

Heb jij al gehoord over beeldextensies in Google Ads? Één van Google Ads recentste advertentie-extensie updates.

Lees meer
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Artikel

Een exitstrategie op maat van jouw bedrijf

Ons team stak de koppen bij mekaar om een kader uit te werken waarmee we je een houvast willen geven in deze coronacrisis. Bereid je voor op goede cijfers!

Lees artikel
Artikel

Link Tracking Protection in iOS 17: moet ik mij zorgen maken over dataverlies?

Apple rolt iOS 17 uit in september 2023 met Link Tracking Protection (LTP). Lees in onze blog de impact hiervan op je data.

Lees artikel
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Nieuws

News: het SEO-speelveld wordt helemaal omgegooid in 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Enginge Optimization.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: bye bye Universal Analytics. Welcome GA4.

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe GA4 versie? Je vindt ze hier!

Lees meer
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Webinar

Webinar: geen sterke strategische aanpak zonder juiste data- en doelgroepkennis

De juiste data en kennis van jouw doelgroep vormen de basis vo