Webinar
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Webinar: geen sterke strategische aanpak zonder juiste data- en doelgroepkennis

Tags:Advertisingcustomer journeydatadoelgroepenGoogle AnalyticsWebinar

Hoe kan je een efficiënt en effectief strategisch plan tot uitvoering brengen en goede resultaten halen? Correct. Met de juiste data en met kennis jouw doelgroep. Klinkt logisch en toch is het niet zo vanzelfsprekend om, één, de juiste informatie te achterhalen en twee, daarvan ook de juiste analyses te maken, de correcte conclusies te trekken en to do’s te formuleren.

In één van onze vorige webinars over micromoments mapping hebben we al verteld hoe je bestaande content kan versnijden, welke nieuwe content je best voorziet en hoe je die koppelt aan de juiste doelen en tijdstippen. Tijdens deze nieuwe webinar over data en doelgroepen gaan we een stapje verder en kunnen we concreet aan de slag.   

Bij een data-analyse worden alle kanalen volledig uitgepluisd, dashboards geanalyseerd en rapporten getrokken om te weten waar jouw doelgroep zich precies bevindt en op welke kanalen ze actief zijn. Hierdoor kom je al tot heel verrijkende inzichten die de basis vormen voor de werkelijke doelgroepenanalyse. Aan de hand van workshops leer je wie jouw buyer persona’s zijn. Eens die kennis in kaart is gebracht en dat in combinatie met je micromoments map, kan je je marketing veel gerichter sturen.

Tijdens deze hands-on webinar leren experten Elke en Frederik jou hoe je de signalen van je doelgroep herkent, op welke manier je ze in kaart brengt en welke tools wij daarvoor hanteren. Aan de hand van concrete voorbeelden leren ze je ook hoe je met al die verzamelde informatie en analyses aan de slag gaat in je advertentiekanalen, hoe je jouw doelgroepen definieert, je targeting instelt en op welke manier je best test en optimaliseert.

Deze live webinar is afgelopen. Je kan wel de video-opname herbekijken. Klik daarvoor door op onderstaande link, laat je gegevens na en krijg toegang tot de opname.

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 2 juni 2022 van 11u tot 12u

Locatie: Webinargeek-platform

Prijs: gratis 

Deze live webinar is afgelopen. Je kan wel de video-opname herbekijken. Klik daarvoor door op onderstaande link, laat je gegevens na en krijg toegang tot de opname.

Experten

Elke Reynaert, Digital Marketing Strategist bij OMcollective

Elke werkt intussen al 5 jaar bij OMcollective. Ze combineert 4 jaar inhouse ervaring met 7 jaar digital agency ervaring (zowel web als advertising). Ze denkt graag strategisch mee met klanten & collega’s om hun (digitale) marketingaanpak naar een hoger niveau te tillen. Ze houdt ervan om dingen in beweging te zetten & opportuniteiten te spotten, om zo steeds betere resultaten neer te zetten.

Frederik De Roo, Digital Marketing Consultant bij OMcollective

De afgelopen negen jaar heeft Frederik tientallen bedrijven en organisaties begeleid in hun marketing-, communicatie- en growth trajecten. Elke dag gaat hij op zoek naar manieren om klanten niet alleen meer, maar vooral béter te doen presteren. Een ervaren rot in toerisme, vastgoed & retail. Gebeten door innovatie en ondernemerschap.

Maarten Clochet, Innovation Manager bij OMcollective

Maarten houdt ervan om situaties te analyseren, in kaart te brengen en van daaruit de juiste strategieën te bepalen. Dat alles in functie van de vooropgestelde doelstellingen. Hij combineert 10 jaar ervaring (waarvan 5 jaar inhouse ervaring en 5 jaar agency life) met een grote honger naar het voortdurend absorberen van informatie en een grote goesting om kennis te delen. Maarten leidt als moderator mee de webinar in goede banen.

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Artikel

Geef een kickstart aan jouw digitale heropstart

Hoe digitaal snelheid maken als je niet de nodige skills in huis hebt? Boost je business met een marketing consultant en krijg je sales (weer) op de rails!

Lees artikel
Nieuws

News: is Google Analytics illegaal?

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Artikel

Wat je moet weten over de impact van iOS 14 op Facebook advertising

Privacy, veiligheid en het afschermen en beperken van gebruikersdata. Daar draait het allemaal om bij de laatste iOS update van Apple. Maar waarop heeft het impact en wat kan je nu al ondernemen?

Lees artikel
Nieuws

Datatrends voor 2024

Data is en blijft een hot topic. Waar moet jij in 2024 mee bezig zijn op vlak van data? Expert Merlijn vertelt het je hier.

Lees meer
Artikel

Back to the roots: het belang van SEO voor jouw onderneming

Je website SEO-proof maken en houden, vergt aandacht en opvolging. In deze blogpost zetten we de belangrijkste tips en tricks nog eens voor je op een rij.

Lees artikel
Artikel

Is zoekmachine-marketing dood? Hoe je als bedrijf de zoeker blijft bereiken met de opkomst van generatieve AI en sociale media als nieuwe zoekkanalen

Innovation manager Maarten Clochet kroop in zijn pen voor een opiniestuk over de veranderende markt en hoe je je als bedrijf wapent voor de toekomst, waar de weg naar het hart van zoekende gebruiker...

Lees artikel
Webinar

Webinar: Blijf ook in 2021 scoren in Google

Ben jij al mee met de aankomende Core Updates van Google? Op 1 april vertellen onze SEO-experten jou er alles over tijdens een gratis webinar. Registreer je en ontdek hoe je jouw website kan...

Lees meer
Artikel

Van klant tot brand ambassador

Wil jij ook een leger enthousiaste, trouwe klanten die niets dan lovende woorden over jouw merk verkondigen? Deze 9 tips zetten je al een eind op weg!

Lees artikel
Artikel

Geen beurs, geen leads? Dit zijn je alternatieven.

10 mogelijkheden om je vrijgekomen beursbudget te investeren. Kies de optie(s) die best passen bij jouw visie, je bedrijf en je doelgroep.

Lees artikel
Artikel

OMcollective goes BUMP

Ons creatief studioteam trok naar het BUMP Festival in Kortrijk. Een overzicht van de sprekers en inzichten die het meeste zijn bijgebleven.

Lees artikel
Nieuws

News: de uitdagingen voor webtracking van morgen

Moeten we binnenkort vrezen voor een verbod op het gebruik van Google Analytics in Europa omdat de tool niet GDPR-conform is?

Lees meer
Artikel

Door data je doelgroep kennen en doen converteren

Wat haal je concreet je data? En ken je je doelgroep goed? Een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Lees artikel
Webinar

Webinar: Bye bye Universal Analytics. Hello GA4.

Opnieuw een boeiende webinar waarbij onze experten je tekst en uitleg geven. Ze lijsten de troeven, mogelijkheden en nadelen van de nieuwe GA4 op en beantwoorden jouw vragen. Neem dus zeker deel op donderdag...

Lees meer
Nieuws

News: GA4 breidt e-commerce mogelijkheden uit

Google Analytics 4 maakt het voortaan makkelijker om e-commerce rapporten te gaan gebruiken, of je nu nog in Universal Analytics werkt of al in GA4.

Lees meer
Artikel

Upgrade your brand: de fundamenten van online marketing

Een grondige kennis van je doelgroep, dat is de basis van sterke marketing. Zo ga je aan de slag met performance marketing.

Lees artikel
Nieuws

News: ken je het nieuwe Multisearch al?

Nieuw van Google: Multisearch, een zoekmethode die beeld en tekst combineert. Heel relevant voor je bedrijf als beelden belangrijk zijn in je business.

Lees meer
Artikel

OMconference: duurzaamheid is here to stay

OMconference pakt dit jaar uit met thema duurzame marketing. Waarom is dat zo en wat houdt dat precies in? Wel, dat lees je hier!

Lees artikel
Webinar

Webinar: Waarom micromoments mapping essentieel is voor jouw contentstrategie.

Micromoments mapping: elke stap, vanaf het prille begin van een klantenjourney tot de aankoop en tot het moment dat je klant een ambassadeur wordt. Die stappen vormen de perfecte basis voor een succesvolle customer...

Lees meer
Webinar

Webinar: Programmatic advertising: doelgericht adverteren op premium kanalen voor ieders budget.

Programmatic advertising, is het voor jou ook nog steeds een mysterie wat dat precies inhoudt? Wij gaan dat ophelderen voor jou! Onze experts vertellen je graag in verstaanbare mensentaal uit wat het precies is....

Lees meer
Artikel

Employer branding: de drijvende kracht achter jouw onderneming

Met een sterke employer branding zet je jezelf als werkgever op scherp. Het bepaalt je identiteit, geeft richting aan je onderneming en trekt zowel klanten als de geschikte potentiële werknemers aan.

Lees artikel
Artikel

Blijf bouwen aan je online marketing, ook in onzekere tijden

We hebben wel wat geleerd uit de lockdown dit voorjaar. Bekijk onze inzichten in het veranderde consumentengedrag en een aantal learnings die jou richting kunnen geven tijdens deze tweede golf met beperkende maatregelen.

Lees artikel
Nieuws

Social media trends voor 2024

Waar mag je je in 2024 aan verwachten in social media? Ontdek alle trends volgens ons social media expertiseteam.

Lees meer
Nieuws

News: social nieuwtjes voor november

Wij lichten je graag de belangrijkste updates toe. In november valt er wat te vertellen over Pinterest, Instagram en Meta Ads Manager.

Lees meer
Artikel

Link Tracking Protection in iOS 17: moet ik mij zorgen maken over dataverlies?

Apple rolt iOS 17 uit in september 2023 met Link Tracking Protection (LTP). Lees in onze blog de impact hiervan op je data.

Lees artikel
Webinar

<