Webinar
Geschatte leestijd: 10 min.
Share:

Webinar: Het pad richting digital maturity. Data-evoluties en oplossingen doorgrond.

Tags:Cookiesdatadigital maturityGoogleGoogle AnalyticsUniversal AnalyticsWebinar

Hoe kan je een efficiënt en effectief strategisch plan tot uitvoering brengen en mooie resultaten halen? Correct. Met de juiste data en analyses. Klinkt logisch en toch is het niet meer zo vanzelfsprekend. Waarom? Het parcours wordt hobbelig door een aantal veranderende factoren: de meest gebruikte analytics tool stopt met het verzamelen van data, rapportagetools zijn in volle verandering en de uitfasering van third party cookies staat voor de deur. Allemaal factoren die invloed hebben op jouw rapportage, analytics en tracking.

De weg richting digital maturity is er dus eentje met de nodige uitdagingen op het pad van elke marketing manager, zaakvoerder of digital marketeer die zijn of haar business vooruit wil helpen.

Uitdagingen die we met OMcollective graag aangaan en waar we onze tanden in gezet hebben om het pad richting digital maturity te effenen, eender in welke fase je je bevindt. Digital maturity stelt je in staat de juiste inzichten in jouw customer journey te geven, trends te detecteren, proactief te werk te gaan, transparantie te bieden en weloverwogen keuzes voor de toekomst van jouw business te nemen.

Hoog tijd dus om een tijdens een boeiende webinar die inzichten te delen, de data-issues te kaderen waarmee we geconfronteerd worden, maar vooral een concreet framework te bieden om de juiste beslissingen te kunnen nemen richting einddoel. Een framework dat door het expertenteam gecreëerd en uitgetest werd en voldoende future-proof geacht wordt om mee aan de slag te kunnen.  

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 30 maart 2023 van 11u tot 12u

Locatie: Webinargeek-platform

Prijs: gratis 

Experten

Merlijn Coppens, Digital Marketing Consultant en data tracking expert bij OMcollective

Sinds 2016 is Merlijn actief in online advertising. Intussen werd deze waaier uitgebreid met onder andere data tracking en web-analytics.
Onder het motto “curieus online” is hij enthousiast over het uitzoeken en oplossen van digitale problemen, zowel on the job als in zijn vrije tijd. Structurele vooruitgang is the name of the game; waarbij Merlijn zowel extern als in-house klanten begeleidt en adviseert, met resultaat (en een aantal coole cases als gevolg). Digitale groei start met de juiste data, en daar maakt hij het verschil.

Jana Eeckhout, Digital Marketing Consultant en data tracking expert bij OMcollective

Jana studeerde enkele jaren geleden af als master in de communicatiewetenschappen werkte nadien nog een postgraduaat digitale marketing af. Als side-kick van collega Merlijn en als junior data-expert verdiept ze zich heel graag in all things data. Meer bepaald data tracking, analytics en datavisualisatie boeien haar enorm. Next up op haar kennis bucketlist: een deepdive in BigQuery en SQL. Jana haalt heel veel voldoening uit het doorgeven van haar kennis over data en het bijstaan van OMcollective klanten en collega’s met data-raad en daad. 

Vorige Volgende

Dit interesseert je vast ook:

Webinar

Webinar: geen sterke strategische aanpak zonder juiste data- en doelgroepkennis

De juiste data en kennis van jouw doelgroep vormen de basis voor een strak strategisch plan en je kan jouw marketing veel gerichter sturen. Tijdens een hands-on webinar lichten de experten toe hoe je...

Lees meer
Nieuws

News: SEA gamechangers voor 2023

Ons expertenteam licht een tipje van de sluier over wat we mogen verwachten. Hier zijn de trends van 2023 voor Search Engine Advertising.

Lees meer
Q&A

Vraag en antwoord: hoe je in 2021 blijft scoren in Google

Alle antwoorden op de gestelde vragen tijdens de webinar over de nieuwe Google Core Web Vitals? Je vindt ze hier!

Lees meer
Nieuws

SEO trends voor 2024

In 2024 zullen we in SEO een interessante samensmelting van nieuwe trends en tijdloze principe