Copywriting

De aandacht trekken van de lezer en vooral vasthouden tot het einde? Zet onze woordengoeroes maar aan het werk!

Meer info Aandachtspunten

Storytelling door pro's

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden, dat klopt. Maar met beelden alleen gaat je website niet goed scoren in Google en gaan potentiële klanten niet converteren. En Instagramposts zonder caption gaan je weinig opleveren op lange termijn. We weten ondertussen ook allemaal dat content - denk bijvoorbeeld aan blogs - mensen helpt in hun beslissingsproces. De juiste woorden gebruiken, in de afgelijnde stijl en tone of voice van je merk, om jouw persoonlijk verhaal te vertellen, dat is waar teksten schrijven om draait. Copywriting is een onderschatte stiel. Technisch gezien kan iedereen een tekst schrijven. Net zo goed als dat iedereen op een foto kan staan, maar dat maakt van jou – of ons for that matter – nog geen fotomodel. Om je teksten de nodige overtuigingskracht te geven, kan je beroep doen op onze content copywriters. Zij verdiepen zich in jouw tone of voice, jouw merk, de sector en jouw doelgroep om zo optimaal geschreven content te kunnen op te leveren.

Storytelling is een ware kunst. Met behulp van de juiste woorden roep je emotie op en zet je aan tot actie. Wat maakt van een tekst goede content? Wel, je gebruikt ten eerste een taal die aansluit bij je doelgroep, waar je rekening houdt met mogelijke voorkennis. Je woordkeuze en stijl moeten je eigen merk ook reflecteren. Een vlotte tekst is ook makkelijk scanbaar, zodat je lezer snel kan bepalen of de tekst wel of niet is wat hij zoekt. En ten slotte moet de inhoud van je tekst waardevol zijn. Hij moet de lezer iets opleveren. Of dat met een inzicht is, een antwoord op een vraag of het voldoen aan een behoefte, dat doet er weinig toe. Zolang je meerwaarde creëert voor de lezer, zit je goed. Zo gaat een OMcollective content copywriter aan de slag met jouw specifieke opdracht.

Ik wil kwalitatieve copy
 

"De aandacht van de lezer trekken met copy? Eitje. Die aandacht vasthouden tot op het einde? Daarin zit de challenge. Zet onze woordengoeroes maar aan het werk!"

Lore Pieters Digital Marketing Consultant & Copywriter OMcollective

Wat vinden wij belangrijk bij een copywriting opdracht

 

Een grondige briefing

Onze copywriters hebben geen schrik om je op te bellen als ze meer uitleg nodig hebben. Zij willen heel graag dé tekst opleveren die jouw doelgroep nodig heeft. Maar dan moeten ze natuurlijk ook eerst jou en je producten beter leren kennen. Enkel met inzicht in deze andere punten, kunnen zij de ideale tekst voor je schrijven. Ook alle vormen waarin je de copy wil ontvangen - social posts, landingspagina’s, blogs, mails … - is belangrijk om concreet af te stemmen in de briefingfase.

 

Foutloze teksten

Fouten komen snel onprofessioneel over, ook bij niet-taalpuristen. Jammer wanneer je reputatie daardoor een deuk krijgt. Soms is het gewoon ook kwestie van een tweede persoon een tekst te laten nalezen om kleine typfouten er nog uit te halen. Want foutloze teksten zijn een must om de kritische consument over de streep te trekken, en voor jou te doen kiezen.

 

Creatieve copy

Soms weet je wel wat je boodschap moet zijn, maar heb je extra hulp nodig om die creatief, origineel en prikkelend te formuleren. Op zoek naar een sterke slogan, quote met kwinkslag of creatief concept met leuke woordspelingen? Ook dat zit ons in de vingers.

Woordspelingen voor Fiets!
 

Native copy

Native copywriting is de beste copywriting. Bij een meer- of anderstalige opdracht werken wij samen met native writers voor vertalingen. Want enkel een native kan de finesse en subtiliteit in bewoording leggen zoals geen ander dat kan.

 

Een correctieronde

Het gebeurt dat we niet meteen de snaar raken die jij wilde. Daarom voorzien wij voor alle copyopdrachten een correctieronde, waarbij we jouw feedback op onze teksten verwerken. Want wij willen met een tekst twee dingen bereiken: een kwalitatieve tekst voor de eindgebruiker en een tevreden klant!

 

Content marketing

In het beste geval schrijft onze content copywriter copy voor jou in het kader van je contentstrategie. Heb je die nog niet? Wij helpen graag een handje om er één op jouw maat uit te werken. Zo kunnen we heel gericht de juiste bewoording zoeken, bepaalde accenten leggen en doelmatig schrijven voor je doelgroep en passende customer journey fase.

Alles over contentstrategie
 

Wil jij ook een beroep doen op onze storytellingkunsten?

Neem contact op met onze woordengoeroes