Creatief concept

Onze creativiteit, jouw ijzersterk concept.

Werkwijze Lets talk

Geef ons creatieve ruimte en wij geven je een creatief concept

Zoek je een partner voor het uitwerken van één specifieke campagne? Of eerder iemand die de hele boel kan opvolgen? Misschien is je merkidentiteit, huisstijl en branding aan een opknapbeurt toe? Of wil je een nieuw product in de markt zetten? Voor al deze zaken zetten wij graag ons creatieve team aan het werk. En omdat wij marketeers zijn, denken we meteen na over de implementatie van onze concepten. Iets met twee vliegen en één klap, denken we dan.

Een creatief concept is de vertaling van de boodschap die je wil brengen, naar tekst en beeld. Een idee hebben is één ding, maar effectief een creatief concept bedenken is een ander. Het idee moet uitvoerbaar, concreet en samenhangend gemaakt worden om ermee aan de slag te kunnen voor je marketing. Daarnaast is het ook essentieel dat je concept meer is dan enkel creatief. Want bottom line, wil je resultaten zien. Of dat nu leads, aankopen, inschrijvingen of webbezoeken zijn, dat maakt niet uit. Een ‘leuk’ idee alleen is niet voldoende. Resultaten tellen. Met een creatief concept bepaal je de rode draad doorheen je communicatie. Het concept gaat minder over wat je zegt, dan wel over hoe je de boodschap brengt. En waar je die gaat verkondigen.

Een creatief concept bedenken doen wij niet in een-twee-drie. Wij houden al rekening met een volgende campagne die er mogelijks nog aankomt ook! Niet omdat we zoveel mogelijk munt willen slaan uit onze klanten, maar wel omdat een consistent merkverhaal dé weg is naar het hart – en de portemonnee – van de consument. Dat weten we. En enkel met proactiviteit kunnen wij daar ook ons steentje toe bijdragen voor jouw merk. Soms moeten ideeën ook gewoon de ruimte krijgen om verder te groeien in de tijd. Daar houden we van.

Ik wil graag een afspraak
 

"Gezien worden is leuk, maar een herkenbaar verhaal brengen dat de mondhoeken doet omkrullen, dát is waar we het voor doen."

Jonathan Loeys Creative strategist OMcollective

Hoe gaan we concreet te werk?

 

1. Briefing

Eerst en vooral is het belangrijk dat we je merk of onderneming goed begrijpen. Wat zijn je USP’s, waar wil je naartoe, wat is je bedrijfsstrategie en -visie? We want to get to know you as well as we know ourselves. Naast je merk, willen we ook inzicht krijgen in je doelgroep. Want het concept moet natuurlijk vooral hen kunnen bekoren, nietwaar?

Leer mij mijn doelgroep kennen
 

2. Creatief intermezzo

Afhankelijk van de specifieke vraag, wordt er een groot of klein projectteam samengesteld dat aan de slag gaat voor jou. Er worden brainstorms georganiseerd, aftoetsmomenten ingelast, quality checks uitgevoerd en second opinions gevraagd. We gaan tot op het bot voor het beste idee. Het enige wat we daarvoor in ruil vragen is ‘creativitijd’. Want ijzersterke concepten kan je niet rushen.

 

3. Laying the groundwork

Het geweldige idee wordt omgezet in een concept dat uitrolbaar is over verschillende kanalen, talen en dragers. In deze fase wordt de kracht van het concept afgetoetst aan de beperkingen van ieder platform. Houdt het stand? Dan zetten we de afwerking in gang. Klopt het toch niet helemaal? Dan gaan we terug naar de tekentafel om de originele lijnen nog wat bij te krijten. Tot. We. Er. Helemaal. Zijn.

 

4. Showtime!

Met veel trots en een gezonde portie zenuwen stellen we dan onze creatieve baby graag aan je voor. Je wordt meegenomen in de redenering, de bedenkfase van het concept en we tonen je hoe die ideeën dan concreet uitgewerkt worden in toepasbare assets. Nog niet helemaal tevreden? Wij sturen bij waar nodig. En pas wanneer alle partijen tevreden zijn, zetten we de productie in gang. Bring it on, die geslaagde campagne!

 

Daag ons uit met je ideeën!

Contacteer onze creatievelingen