Grafisch ontwerp

Creatieve, originele en begrijpelijke grafische ontwerpen voor je visuele communicatie.

Onze aanpak Ons aanbod

Jouw verhaal, visueel verteld

De grafische elementen van je communicatie, of dat nu on- of offline is, zijn het gezicht van je merk, je onderneming. Ze springen meteen in het oog en bepalen de eerste indruk van elke (potentiële) klant. En je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, dan wil je dat die knalt, toch? De creatieve ontwerpers van OMcollective helpen je die eerste, pakkende indruk te maken met visuele elementen die passen bij je merkidentiteit.

Een verhaal vertel je best met woord en beeld gecombineerd, zo heb je de meeste impact. Maar het zijn de visuele elementen die als eerste de aandacht grijpen van je lezer. Met je grafisch design wil je een aantal dingen proberen bereiken:
- Je logo, je huisstijl, je aanpak moet herkenbaar worden. Zodat je hiermee een bepaald imago opbouwt bij je lezer of (web)bezoeker.
- Je wil met je visuele elementen een professionele uitstraling hebben. Alle elementen moeten vertrouwen opwekken.
- In het beste geval vormen alle visuals en design één coherent verhaal. Zodat ze samen helemaal tot hun recht komen.

Goed design is niet alleen mooi, maar moet bovenal ook functioneel zijn. En dat is iets wat designers al eens durven vergeten. Bij ons zit dit standaard in de checklist voor het opleveren van een afgewerkt grafisch design. Met je grafische vormgeving kan je een duidelijk onderscheid maken tussen jou en je concurrenten. Door een sterk idee te vertalen naar een heldere visuele voorstelling heb je alvast twee stappen voor op de concurrentie.

Ik wil contact opnemen
 

"Ons doel? Een visuele identiteit creëren met focus op beleving, impact & herkenbaarheid. Volledig afgestemd op wat je wil uitstralen en de perceptie van je doelgroep"

Alexander De Cock Graphic Designer OMcollective

Welke type opdrachten doet OMcollective?

 

Digitaal of print

Of het nu gaat om een digitaal ontwerp of je wil offline communicatie maken, voor beiden mag je bij ons aankloppen. Het ontwerpen van webdesign en banners, affiches en brochures, stickers en gadgets, uitnodigingen en spandoeken: you name it, we’ll design it.

 

Statisch of dynamisch

Stilstaande images kunnen, maar soms wil je impact creëren met bewegend beeldmateriaal. Wel, wij zijn evenzeer thuis in animaties, gifs en HTML-5 banners. We helpen je van concept naar uitgewerkt grafisch ontwerp en leveren perfect afgewerkt materiaal af voor instant ingebruikneming.

 

Video, de content koning

“One minute of video is worth 1.8 million words”, zei Dr. James McQuivey ooit. Video is hét format van deze eeuw. Bovendien toont onderzoek aan dat we beter leren wanneer we informatie kunnen zien en horen tegelijk. Je kan op ons rekenen voor briefings, begeleiding van productie en/of videomontage.

Alles over video
 

Huisstijl en branding

Wil je graag een consistente indruk nalaten in je communicatie? Dan is het uitwerken van een eigen huisstijl aan te raden. Daarbinnen ontwerpen wij met plezier voor jou een (nieuw) logo, bepalen we huisstijlkleuren en tal van praktische toepassing van beiden. Denk daarbij aan e-mailhandtekeningen, visitekaartjes, notepads, pennen, merchandise, kledij voor je werknemers … Naast die toepassingen helpen we ook graag bij beeldgebruik, het bepalen van je tone of voice en zetten we van dit alles een brandbook voor je op.

 

Crossmediaal

Denk je eraan een campagne uit te rollen over verschillende platformen heen? We denken graag mee over de geschikte kanalen én leveren je designs af volgens de regels van de kunst, aangepast aan elk platform. Zodat je de uniciteit van elk platform ten volle kan benutten.

 

Creativiteit troef

Saaie boodschappen? Wij zijn geen fan. En misschien zijn we bevooroordeeld door onze branche, maar een saai design afleveren? Doen we niet. No way. Never. Wij graven door tot er een sterk, creatief grafisch concept ligt waar zowel wij als de klant achterstaan.

Hoe gaan we te werk?
 

Wil jij ook een pakkende indruk maken met jouw grafisch ontwerp?

Bekijk ons creatief werk voor 60 jaar Hörmann