Advertising

Relevantie. Daar draait het om. Interessante advertenties tonen aan iemand waarvan je denkt dat die er echt iets aan heeft. De rest laten we weg!

Ons aanbod Onze cases

Een doordachte mix aan kanalen

Relevantie. Belang. Significantie. Dé kern van de zaak als het op advertising aankomt. In online advertising heb je de mogelijkheid om je doelgroep scherp af te lijnen en er zo voor te zorgen dat je boodschap ook effectief waardevol is voor degene die hem ontvangt. De juiste inhoud bij het juiste doelpubliek krijgen, that’s what it’s all about.

Binnen advertising zijn er tal van kanalen beschikbaar om je boodschap op te verspreiden. Ons team heeft tonnen ervaring met alle mogelijke opties. En die gezamenlijke kennis benutten we om de juiste kanalen per product, boodschap, doelgroep of doelstelling in de marketingstrijd te gooien. We kennen de bijzonderheden en beperkingen, voor- en nadelen van elk kanaal en nemen die dan ook mee in de overweging van de juiste marketingmix.

Ik wil contact opnemen
 

"Voor ons is een langdurige partnerrelatie cruciaal. Met OMcollective hebben we de ideale digitale partner gevonden. Samen werken we concepten en plannen uit om onze digitale campagnes te beheren en te optimaliseren."

Amaury Rooselaer Marketing Director Europabank

De opties voor je advertisingmix

 

Search advertising

Naast almighty Google, zijn wij ook bedreven in o.a. Microsoft Advertising (Bing), Yahoo! en DuckDuckGo. Ondanks hun kleiner bereik, kan je je doelgroep daar aanspreken tegen een lagere Cost Per Click. Wetende dat zo’n 75% van alle websiteverkeer voortkomt uit een Google zoekopdracht, is een sterk argument om zoekadvertenties niet te vergeten in je marketingmix.

Meer over SEA
 

Social media advertising

Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn kennen we maar al te goed. Maar ook nieuwere vormen op de social media advertentiemarkt kunnen interessant zijn. Denk aan Pinterest, TikTok, WeChat, Snapchat, Waze, Houseparty of WhatsApp. Jouw kennis van je doelgroep + onze ervaring en expertise met verschillende platformen = de ideale basis om de juiste sociale media uit te kiezen.

Ontdek onze aanpak
 

Display advertising

Webbanners zijn dé manier om je merkbekendheid te verhogen of hoog te houden. Het kanaal is ook uitermate geschikt om winkelmandverlaters te herinneren aan de leuke producten die ze nét niet kochten. Of je zet display in om je duidelijk afgebakende doelgroep te laten kennismaken met jouw merk of dienst.

Display advertising done right
 

Video advertising

Deze advertentievorm verdient een aparte aanpak. Want naast het verspreiden van je video is het hier ook essentieel om de juiste content te brengen in je video zélf. Je video moet catchy zijn, maar mag ook niet te lang duren. Met onze video-experts onder de arm creëer je overtuigende videocontent volgens de regels van de kunst.

 

Programmatic advertising

Op zich is programmatic advertising niet meer dan één manier om mediaruimte aan te kopen. Zowel branding als performance campagnes zijn al succesvol gebleken op dit medium. De sterktes van deze manier van advertising? Straffe targeting, extra inzichten, veel transparantie en controle en vaak lagere kosten dan wanneer je met een middle man werkt.

Meer over programmatic advertising
 

Verkoopplatformen

Je product meteen voorstellen aan een groot publiek? Dan zijn verkoopplatformen te overwegen. Het grootste voordeel is dat je met e-commerce kan starten zonder een eigen platform te hebben. Kies een online marktplaats die bij je past op basis van bereik, verkoopmodel, aanwezige concurrentie en gebruiksvriendelijkheid. Enkele van je opties zijn Amazon, Bol.com, Etsy, eBay of 2dehands.be.

 

Audioadvertising

Radioadvertenties, ja. Maar ook Spotify, Soundcloud en Apple Music ads. Of een audioadvertentie in een podcastaflevering. Het idee is dat je adverteert waar je doelgroep audiocontent consumeert op een kostenefficiënte manier. Wat maakt een audiospot tot een doeltreffende ad? Duidelijke targeting, een activerende boodschap en de kracht van verbeelding.

 

Affiliate marketing

Geen duur marketingwoord, wél een effectieve manier van adverteren. Het is een vorm van online marketing waarbij een adverteerder (jij dus) gepromoot wordt door partners. Die partners ontvangen een vergoeding op basis van de performance die ze leveren. No gain, no pay dus. De mogelijkheden zijn talrijk, we zoeken samen naar de juiste partners en vorm voor jouw product.

 

Welke vorm van advertising is best voor mij?

Vraag het aan onze experts!