Wie zoekt, die vindt (jou!)

Met search engine advertising (SEA) vang je zoekverkeer op, relevant voor jouw business door middel van een advertentie. Je advertentie wordt getoond in de zoekresultaten van een zoekmachine – meestal Google of Bing – en je betaalt vaak per klik die je advertentie oplevert. Maar wat is nu de unieke sterkte van adverteren op zoekmachines? Als je het goed aanpakt, trek je enkel de aandacht bij ter zake doende zoekopdrachten. En zien enkel relevante zoekers je ad. Zero waste, 100% efficiënt!

Zoekmachine-adverteren is:

  • Kostenefficiënt: je betaalt per klik. Wat wil zeggen dat je enkel kosten hebt wanneer je advertentietekst iemand voldoende kon overtuigen om door te klikken. Nadien is het aan je website om het werk te doen.
  • Transparant: je krijgt duidelijke inzichten in welke zoektermen je advertentie triggerden en welke je centen kosten.
  • Flexibel: aanpassingen voer je à la minute door. Wil je nu je campagnes pauzeren, weer opstarten, zoekwoorden schrappen of biedingen aanpassen? Dat kan allemaal in real time!
  • Resultaatgericht: Bijsturen op basis van jouw doelstellingen is heel eenvoudig. Je kan je campagnes zeer doelmatig inrichten en optimaliseren.

Waar letten wij op bij het beheren van SEA-campagnes?

1. De juiste zoekwoorden

Het succes van je campagnes valt of staat met het gebruik van de juiste zoekwoorden. Daarom lanceren wij nauwelijks campagnes voordat een degelijk zoekwoordenonderzoek of keyword research is gebeurd. Daarin leggen we vast welke relevante zoekopdrachten er allemaal zijn voor jouw business en merk. En samen met jou, bepalen we op welke termen we effectief gaan adverteren.

2. Campagnestructuur

Niet alleen de zoekwoorden die je gebruikt, maar ook de structuur van je campagnes heeft een invloed op je succesratio. Met rechtstreekse insights van Google en Microsoft zelf, weten wij perfect welke aanpak het beste werkt voor jou. We zijn ook niet schuw om de boel soms eens volledig om te gooien, als we geloven dat we zo effectievere resultaten kunnen halen.

3. Biedingen & budgetten

We bespreken open en eerlijk de budgetten die we denken nodig te hebben voor elke campagne. Die bepalen we op basis van het potentieel. Soms is het potentieel veel groter dan het beschikbare mediabudget. Da’s niet erg, dan focussen we op het belangrijkste deel van de zoekwoorden. Ook biedingen volgen we nauw op, om ervoor te zorgen dat je steeds een faire prijs betaalt voor je kliks.

4. Doelgroepen

In principe valt iedereen die een relevante zoekopdracht doet, binnen je doelgroep. Dus valt er niets te definiëren, toch? Wrong! Soms kan het zinvol zijn om op bepaalde delen van die grote doelgroep wat extra pijlen te richten. Zo wil je misschien meer betalen om te verschijnen bij mensen die je website al eerder bezochten? Of personen die zich op minder dan 10 kilometer van je winkel bevinden? Of wil je meer bereik bij een bepaalde doelgroep en is display-advertising misschien een goede aanvulling? We bespreken de opties en kiezen samen de beste strategie.

5. Ad copy die aanslaat

Je hebt de juiste zoektermen bepaald, nu komt het schrijven van de advertenties. Met jaren ervaring achter de kiezen in tal van sectoren, kunnen we onze eigen self learned inzichten gaan gebruiken in jouw voordeel. We schrijven advertentieteksten die inspelen op de noden van de doelgroep, integreren zoekwoorden en kiezen de juiste call-to-action. Bovendien houden we daarbij ook rekening met de 6 psychologische overtuigingsprincipes van Cialdini. Op naar de best mogelijke quality score!

6. Dynamische aanvulling

Naast campagnes getarget op zoekwoorden, is het zinvol om ook een dynamische campagne of advertentiegroep te voorzien. Daar geef je Google een beetje vrijheid om zelf matches te vinden tussen zoekers en je website. Regelmatige opvolging hiervan is vereist! Zo sluiten we irrelevant verkeer uit en wordt de campagne elke keer weer wat efficiënter.

7. Continue monitoring

De digitale wereld is continu in evolutie. En de zoekende consument ook. Daarom is het belangrijk je campagnes niet los te laten eens ze opgezet zijn. Daarom voorzien we ‘beheertijd’. Zo zorgen we ervoor dat campagnes heel regelmatig nagekeken worden en enkel zo kunnen ze maand na maand even goed, of zelfs beter presteren. Optimaliseren is een kunst, maar op basis van onze jarenlange ervaring weten we zeer goed waar bij te sturen.

Bonustip! Vergeet je branded termen niet

Maar, als iemand mijn merknaam googelt, komt mijn website toch al boven aan tevoorschijn? Waarom zou ik hier dan betalen voor een klik? Wel, een aantal redenen om het toch te overwegen: je hebt totale controle over de boodschap die je meegeeft – en kan die ook op elk moment aanpassen, naar een tijdelijke actie bijvoorbeeld –, je kosten zijn lager want branded termen zijn vaak een pak goedkoper en je krijgt waardevolle inzichten met de Google Ads tools. Onderzoek wijst uit dat slechts een heel klein deel van het organisch verkeer opgaat in betalende kliks. Én branded campagnes leveren vaak de meeste conversies op ook.

Wist je dat 75% van alle websiteverkeer voortkomt uit een Google zoekopdracht?

Die 75% wil je écht niet links laten liggen. Wij verzorgen met plezier je SEA-campagnes. Voor de juiste trigger op het juiste moment.