Sociaal op het kanaal

7 op 10 Belgen zit op een sociaal medium. Logisch dan, dat je daar als bedrijf ook aanwezig bent. Want jij gaat waar je doelgroep gaat. En soms merk je toch weinig resultaat van je organische inspanningen – damn you, Facebook algorithm! Jammer, want die kanalen beheren en regelmatig vullen met unieke, leuke content vraagt best wel wat moeite. Heb je er al aan gedacht om je inspanningen rendabeler te maken, door je creatieve ideeën ook te ondersteunen met social media advertising?

Door je organische kanalen met adverteren op sociale media te combineren, kan je je doelgroep frequenter en effectiever bereiken. Sterke content, leuke acties, locatiegebonden boodschappen: ze kunnen allemaal interessant zijn voor je doelgroep. Ook hier is het de kunst om de juiste boodschap, op het juiste moment voor de juiste persoon te krijgen. En laten we daar nu nét al veel op geoefend hebben. Geen enkel social media kanaal heeft nog geheimen voor ons!

Ons social media advertising stappenplan

1. Strategie

Voor we concreet aan de slag gaan, zetten we ons samen met jou aan tafel – koffietje dabei. We bespreken wat je precies wil bereiken met je socialmediacampagnes en op welke manier. Zo denken we onder meer na over welke kanalen we gaan gebruiken, toffe, overtuigende boodschappen en visuals of animaties die de aandacht trekken. We houden ook rekening met andere kanalen die al ingezet worden voor advertising, zodat alles binnen je marketingstrategie mooi op elkaar aansluit.

2. Doelgroepen

De targetingmogelijkheden op sociale media zijn vaak erg uitgebreid. Dé uitgelezen kans dus om je doelgroepen verder te verfijnen. Door testen en experimenteren komen we samen tot een scherp afgelijnde doelgroep die openstaat voor jouw product of dienst. Zo verspelen we ook geen centen aan ongeïnteresseerde profielen.

Verder bouwen we ook heel graag effectieve camapgnes uit met remarketingdoelgroepen, want mensen die jouw merk of product al kennen gaan vaak sneller over tot een interactie met jouw ondersteunde socialmediapost of -campagne.

3. De juiste KPI’s

Op basis van de strategie, worden de KPI’s bepaald. Is je hoofddoel branding, dan focussen we op bereik en herinnering. Is het doel verkeer naar de site, dan kijken we eerder naar landingspaginaweergaven en CTR. Wil je conversies of verkopen? Oké, dan sturen we onze campagne bij op basis van leads, websiteconversies en/of ingevulde formulieren. Voor ieder wat wils! Op maat van jouw doelstellingen.

4. Budgetbepaling

Op basis van de doelgroepgrootte, doelstelling en KPI’s gaan we bepalen hoeveel budget er nodig is om je campagne ten volle te laten renderen. Uiteraard houden we hierbij rekening met het totale (al da niet maandelijks) voorziene mediabudget. Tijdens de looptijd van campagnes, houden we het budget goed in de gaten en sturen bij waar nodig.

5. Consistente bijsturing

Een campagne opzetten is één ding. Ze optimaliseren is een ander. Daarom voorzien wij elke maand beheertijd om in de lopende campagnes te duiken en ze bij te sturen waar we opportuniteiten zien. Dat kan gaan over doelgroepaanpassingen, resultaten van een lopende A/B-test, budgetverdeling, plaatsingen en nog zo veel meer. We monitoren alles en bespreken de beste aanpak voor jouw campagne. Deze learnings worden bovendien ook meegenomen bij de opzet van je nieuwe campagnes!

Ben je klaar voor een duik in de wondere wereld van advertenties op sociale media? Of heb je het gevoel dat jouw advertenties beter kunnen doen? We delen graag al onze waardevolle inzichten met je, om je campagnes optimaal te doen renderen. Let’s get social!