Automation

Effectiever & efficiënter door technologische ondersteuning op de juiste plaats.

Hoe werkt dat? Toepassingen

Effectiever & efficiënter door automation

Marketing automation gaat over het toepassen van software en technologie om terugkerende processen te automatiseren en zo grote hoeveelheden data te verwerken op een efficiënte manier. Het laat je ook toe om personalisatie in je marketing te leggen. Bij marketing automation gebruik je namelijk triggers om het juiste moment te bepalen voor het tonen of doorsturen van content.

Het uiteindelijke doel? Je leads doen converteren met zo weinig mogelijke manuele inmenging, wat de kans op fouten enorm doet afnemen én een enorme tijdswinst met zich meebrengt. Voorbeelden van triggers? Het downloaden van een infobrochure, het openen van of klikken in een e-mail, een bezoek aan een bepaalde webpagina, het invullen van een contactformulier enzovoort. Wist je trouwens dat marketing automation marketeers 20% productiever maakt? ‘nuff said…

Ik wil contact opnemen
 

"Een goed voorbeeld: maak gebruik van smart bidding bij advertentiecampagnes. Zo haal je het maximum uit jouw campagnes en kan jij je focussen op andere relevante zaken."

Tijs Balcaen Knowledge & Innovation Manager OMcollective

Automatisatie in verschillende domeinen

 

E-mail automation

Workflows voor e-mailautomatisatie hangen samen met de segmentatie van je doelgroepen. Verlicht bijvoorbeeld je salesteam van handmatige opvolging van leads en automatiseer je processen. Je sales krijgen meer tijd vrij om andere taken op te nemen, en je leads blijven regelmatig herinnerd worden aan jouw merk of product en converteren zo alsnog. Win-win!

 

SEA automation

Artificial Intelligence in advertising is niet nieuw, het is de laatste tijd zelfs in volle ontwikkeling. Het inspelen op de veranderende algoritmes van zoekmachines wordt zo een stuk eenvoudiger. Automatisch bieden, budgetmonitoring, Smart Shopping, Ad Customizers ... Automatisatie van een aantal SEA-technieken, laat je toe meer aandacht te geven aan je advertisingstrategie en het optimaliseren van je boodschappen en campagnes.

 

Webcontent automation

Een verregaand automatisatietraject op je website kan je bezoekers een heel unieke ervaring geven. Zo kan je afbeeldingen, call-to-actions en tekst aanpassen naar gelang de data die je beschikaar hebt over je doelgroep. Denk maar aan het perfecte paar schoenen bij je zonet gekochte jurk. Je komt veel sterker binnen bij je beoogde doelgroep als de meest relevante boodschap voor hen verschijnt, toch?

 

Social media automation

Beheer je verschillende socialemediakanalen, dan kan dat een tijdrovende klus zijn. Weet dat er tools op de markt zijn die je taak vergemakkelijken. Een goede social media automation tool bespaart je tijd en laat je toe je community beter op te volgen. Er zijn veel tools op de markt. Welke de juiste voor jou is? Daar helpen we je graag een inschatting voor te maken.

 

Social advertising automation

Ook Facebook en tal van andere socialemediakanalen die advertentiemogelijkheden aanbieden, werken met AI en een lerend algoritme. Bij je advertenties is het dan ook van belang om rekening te houden met automatische processen. Enkel met up-to-date kennis van de platformen en hun manier van werken (met o.a. leerfases, het wenselijk aantal conversies instellingen voor automatische regels, enz.), kan je het beste halen uit je lopende advertenties.

 

Automation tools

Er bestaan oneindig veel tools voor automation. Elk met zijn eigen sterktes en beperkingen. Enkele bekende: HubSpot, Salesforce, Eloqua, Marketo, ActiveCampaign. Keuze genoeg dus, maar niet evident om het juiste platform voor jouw situatie te vinden. Want vaak betaal je ook voor functionaliteiten die je nooit zal gebruiken. Daarom ondersteunen wij je graag met onze ervaring. Zodat je niet nodeloos teveel betaalt én een platform kiest dat het beste aansluit bij je noden en verwachtingen.

 

Benieuwd hoe jouw processen geoptimaliseerd kunnen worden?

Vraag het aan onze experts!