Content

Breng de juiste boodschap toegespitst op de leefwereld van jouw doelgroep.

Onze aanpak Contentvormen

Bewijs dat je die klik waard bent

De juiste boodschap. Een even essentieel onderdeel van je marketingstrategie als je kanaalkeuze. Op het juiste kanaal kom je je doelgroep tegen, maar je hebt een pakkende boodschap – toegespitst op de leefwereld van je potentiële klant – nodig om hem te overtuigen dat je zijn klik waard bent. En dat is nog maar het begin, want hij stapte nog maar net over de eerste, kleine drempel. Je website moet de rest van de heavy lifting job verder weten waar te maken.

Content moet raken. Aanspreken. Herkenbaar zijn. Emoties opwekken. Of het nu gaat om één zinnetje uitleg bij een foto of een heuse whitepaper van ettelijke pagina’s. Goede content heeft waardevolle inhoud en leert de lezer iets bij. Of bezorgt hem een antwoord op vragen waar hij mee zit. Kwalitatieve content richt zich op een specifieke doelgroep en houdt rekening met alle aspecten van die doelgroep: demografie, voorkennis, zoekintentie, taalgebruik … Hoe nauwer je je teksten kan doen aansluiten bij de leefwereld van je doelgroep, hoe groter de kans dat je ze mee kan nemen in jouw verhaal. Zie content als een octopus met eindeloos veel tentakels die zich vasthechten aan andere domeinen.

Kom met ons babbelen over jouw content
 

"Kwalitatieve content - in al zijn vormen - is gericht op een specifieke doelgroep. Enkel door rekening te houden met alle aspecten van die doelgroep kan je content overtuigen."

Lore Pieters Digital marketing consultant & copywriter OMcollective

Reikwijdte van de contenttentakels

 

Advertentieteksten

30 tekens. Soms heb je niet meer dan dat om je boodschap over te brengen. Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar wanneer onze digital marketeers en copykrakken de handen in mekaar slaan, gebeuren er wel eens woordelijke mirakels.

 

SEO

SEO bestaat uit twee luiken: technisch en contentmatig. Die topposities in Google bemachtigen doe je door beide luiken aan te pakken. Door zoekwoorden consequent te integreren in meta data, header tags doeltreffend in te zetten, en na te denken over de beste URL-structuur bijvoorbeeld, pas je content toe volgens de regels van de SEO-kunst.

Meer over onze SEO-aanpak
 

Copywriting

Teksten optimaliseren is één ding, er produceren is een ander. Soms heb je gewoon nood aan meer content. Denk bijvoorbeeld aan blogposts, landingspagina’s voor je nieuwe product of dienst, e-mailcommunicatie of zelfs ook offline communicatie zoals brieven, mailings of flyers en folders. Down-to-earth of motivational, kort of lang, formeel of ongedwongen. Elke stijl, elke soort.

Meer over copy op maat
 

Contentmarketing

Wil je wel content opnemen in je strategie, maar weet je niet goed waar beginnen? Wij helpen je daar graag bij. Content zit in ons DNA. Wij werken samen met jou een passende contentstrategie voor jouw doelpubliek uit, die vertaald wordt in een contentkalender om alles concreet te maken. Dat kan zich uiten in treffende copy voor landingspagina’s, witty socials posts, verhelderende blogs, triggerende e-mails en nog zo veel meer. Zolang er maar een doordachte strategie aan gekoppeld is.

Bepaal de juiste contentstrategie
 

Niet-tekstuele content

Content is meer dan woorden. Zo kunnen foto’s, video’s, infographics, podcasts, virtual reality enzovoort ook overtuigen op je website. Net als bij copy, moeten deze creatieve uitingen goed doordacht worden. Daarmee vermijd je geld te spenderen aan iets wat z’n effect mogelijks mist. Ons creatieve team staat altijd paraat om een passend concept uit te werken.

Laat iets ontwerpen
 

Welk verhaal breng ik naar mijn klanten?

Vraag het aan onze experts