Data & activatie

Onze visie? Alle mogelijke data ontginnen en benutten om jouw bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen.

Meer info Onze werkwijze

Hoe weet ik welke websitebezoekers er ook effectief klant willen worden?

“We moeten iets doen met onze data”. Dat heb je al weleens eerder gehoord waarschijnlijk? We zeggen het elke keer opnieuw, tegen iedere marketing manager die ons pad kruist: Je kan ongelooflijk veel vooruitgang boeken als je een grip hebt op wie je klanten zijn en hoe ze te bereiken. De efficiëntie zit hem in het inzetten van de informatie die je eigenlijk al beschikbaar hebt.

Heel veel bedrijven hebben niet scherp wie hun klanten zijn, en wat ze moeten doen om deze groep beter en op gepaste wijze te bereiken. Daarom hebben we bij OMcollective de afgelopen jaren een gespecialiseerd datateam opgebouwd met één missie: ervoor zorgen dat wij weten wie je klanten zijn en hoe we ze kunnen bereiken ook. We halen inzichten uit jouw data en weten deze om te zetten in actionable insights, met de bedoeling om jouw bedrijf er structureel te laten op vooruitgaan.

Deze structurele vooruitgang bereiken we door ons voornamelijk bezig te houden met 4 grote pijlers: audit & tracking, data analytics, datavisualisatie en data-activatie. Elk van deze onderdelen geeft ons een pak nuttige puzzelstukken om te achterhalen wie je klanten zijn, en hoe we deze efficiënt opnieuw kunnen bereiken.

Ik wil een gesprek met een data-expert
 

“We maken snelheid door in kaart te brengen welke gebeurtenissen er écht toe doen. Zo kunnen we naar alle advertentiekanalen de juiste feedback sturen en kunnen we beter een onderscheid maken tussen een geïnteresseerde bezoeker en al de rest.”

Merlijn Coppens Data team lead & digital marketing consultant OMcollective

In 4 stappen naar geoptimaliseerde data

 

Audit & tracking

Webtracking heeft voor ons geen geheimen. Na een audit brengen we alle belangrijke websitegebeurtenissen in kaart en zorgen we voor een waterdichte en nauwkeurige dataverzameling. Van klikken op buttons, bezoekers van bepaalde webpagina’s, contactaanvragen, mails, telefoontjes tot e-commercestappen en alles daartussen. Deze info sturen we door naar analysetools zoals GA4, Matomo of Piwik, maar ook naar investeringstools zoals Facebook ads, Google ads, Pinterest ads en ga zo maar door.

Lees meer
 

Data analytics

Binnen tools zoals Google Analytics 4, Piwik of Matomo duiken we diep in jullie data om waardevolle inzichten bloot te leggen die mee de bedrijfsstrategie kunnen vormgeven. Wat zijn de beste instroomkanalen? Welke stap van de lead- of salesfunnel heeft de meeste drop-off? Indien correct opgezet is je analytics tool een goudmijn aan informatie om nuttige next steps te gaan bepalen én uitvoeren, voor een betere business.

Lees meer
 

Datavisualisatie

I was blind, but now I see: je kan pas nuttige conclusies trekken uit je data als je ze kan lezen en begrijpen. Wij vertalen complexe data naar heldere, begrijpelijke en visueel aantrekkelijke rapporten en presentaties. Dit maakt het makkelijk om belangrijke informatie te vatten en te delen binnen je bedrijf. Wanneer je patronen kan herkennen, schrijf je in no-time je to-do-lijstje vol met nuttige optimalisaties en vervolgstappen.

Lees meer
 

Data-activatie

Het meeste effect behalen we door inzichten om te zetten in aanbevelingen en acties. Ons einddoel is jouw zaak er structureel op laten vooruitgaan. Dit doen we enerzijds door belangrijke gebeurtenissen te meten en ze correct in kaart te brengen. Anderzijds willen we de verzamelde inzichten ook daadwerkelijk actief gaan inzetten. We nemen concrete stappen om jullie bedrijfsprestaties te verbeteren op basis van de beschikbare data en inzichten.

Lees meer
 

Datatraining of -opleiding

We kunnen je voorzien van een data-oplossing op maat, maar het blijft belangrijk dat je zélf ook de data goed kan interpreteren. Daarom leiden we onze klanten ook op. Onze opleidingen zijn (op maat) ontworpen om teams te versterken met de nodige skills en inzichten. Hierdoor zijn bedrijven niet meer alleen afhankelijk van externe analyses, maar kunnen ze ook zelf aan de slag met een data-driven aanpak, om zo een blijvend concurrentievoordeel te kunnen realiseren. Met OMcollective kies je dus niet alleen voor data-expertise, maar ook voor een toekomst waarin je organisatie zelf de regie houdt over haar data-gedreven groei.

Ons volledig opleidingsaanbod

We gingen al aan de slag met dataprojecten voor onder andere deze klanten: