Audit & tracking

Data-driven marketing als conversiedrijver: beslis op basis van feiten in plaats van buikgevoel en verruim je inzicht in je doelgroep.

Belang van data tracking Te nemen stappen

Gestaafd door data: maak de juiste keuzes op basis van feiten

Wil jij je bedrijfsbeslissingen data-driven nemen, dan stap je af van keuzes maken op basis van buikgevoel. Voor die data-driven aanpak kan je terugvallen op een hoop tools zoals Google Analytics, Google Tag Manager, Looker Studio, Google Ads, Hotjar, HubSpot, enzovoort. Met behulp van deze tools kan je krachtige inzichten verzamelen. Je kan de effectiviteit van je marketingcampagnes evalueren en bijsturen. Je doelgroep en klanten beter leren kennen. Inzicht vergaren in hoe je website wordt gebruikt. Of bepaal de customer journey gelinkt aan jouw producten of diensten.

Hier is natuurlijk één belangrijke voorwaarde aan verbonden: de data in je beschikbare tools moet nauwkeurig en correct zijn. En net daar wringt het schoentje vaak.

Ja, ik wil data-driven werken
 

"De reactiviteit is zeer goed en dat is wat ik zoek in een agency! Er is een fijn wederzijds contact en het team staat altijd klaar om je te helpen. OMcollective denkt altijd goed mee met de klant."

Lynn Vandenbussche Brand manager Eurogifts

Hoe gaan we aan de slag met jouw data?

 

1. Audit

We starten een traject steevast met een web analytics audit. Daarmee kijken we kritisch naar je data en houden we een uitgebreide beoordeling van de kwaliteit van je beschikbare gegevens, de implementatie van trackingcodes en de configuratie van de gebruikte tools.

OMcollective is ervaren in zowel veelvoorkomende als onduidelijke problemen identificeren die de kwaliteit van je gegevens mogelijks aantasten. We begeleiden je efficiënt stap voor stap om deze problemen op te lossen.

Vraag je audit nu aan.

Wanneer de audit afgerond is, krijg je een uitgebreid document met daarin alle bevindingen van je gegevens en een overzicht van de verkeerde configuraties die moeten worden opgelost.

Dit document wordt samen met alle belanghebbende overlopen tijdens een fysieke of online meeting. Hierbij geven wij je ook graag advies over wat eerst aangepakt moet worden en wat de quick wins zijn. 

Vergeet niet dat een analytics audit geen meetstrategie is. Een audit is vooral een beoordeling van de status quo. Het helpt, in het licht van de gekozen meetstrategie, je over de best mogelijke gegevens te laten beschikken. Als je denkt dat je meetoplossing opnieuw moet worden afgestemd op je bedrijfsdoelen, moet dit een apart agendapunt zijn op de bespreking – bij voorkeur – voor of na de audit.

 

2. Meetplan

Een meetplan is een uitwerking van je meetstrategie, die afgestemd is op je bedrijfsdoelen en rekening houdt met best practices. 

Wanneer alle aanbevelingen van de audit geïmplementeerd zijn, kan je belangrijke bedrijfsbeslissingen nemen op basis van je verzamelde data. Dit is de sleutel tot een positieve ROI op je investering in analytics.

Contacteer een data-expert voor een babbel.

Veel gestelde vragen over data analytics tools

Welke tool gebruik ik best voor data analytics?

Onze marketeers werken met verschillende analytics platforms. Of het nu Google Analytics 4, Piwik PRO of Matomo is, elk van deze tools heeft z’n sterktes en zwaktes. Welk platform is voor jouw bedrijf het best geschikt? Dat kunnen onze experts samen met jou bepalen.

Hoe verzorgt OMcollective de setup of analyse van mijn analytics tool?

Om de juiste inzichten te halen uit je analytics tool is het belangrijk dat deze correct en nauwkeurig is opgezet. Tracking en analytics gaan hand in hand. Start je from scratch, dan zorgen wij ervoor dat de setup correct gebeurt. Werk je met een bestaand platform? Dan checken wij of alles goed staat aan de hand van een audit.

Hoe leer ik mezelf/mijn team optimaal werken met mijn analytics tool?

Elk analytics platform is anders. Begin je met zo’n platform te werken, kan het overweldigend zijn om de informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Onze experts maken opleidingen op maat om je op weg te helpen.

 

Interesse in een gesprek met één van onze data-experts?

Neem contact op