Data-activatie

Je data inzetten op plekken waar ze impact hebben. Dat is de grootste win die je kan maken met je beschikbare gegevens.

Hoe data activeren? Mogelijke effecten

Met data-inzichten je marketingbudget efficiënter besteden

Je kan pas nuttige conclusies trekken uit je data als je weet hoe ze te lezen en begrijpen. Om de gegevens zo leesbaar mogelijk te maken, zorgen wij voor een helder rapport waarin data begrijpelijk gestructureerd wordt. Een overzichtelijke weergave helpt om patronen te kunnen zien en aan de hand daarvan kan je aan de slag met optimalisaties voor je website.

Ons einddoel is jouw zaak er structureel op laten vooruitgaan - met behulp van nauwkeurige data. Dit doen we enerzijds door belangrijke gebeurtenissen te meten en ze correct in kaart te brengen. Anderzijds willen we de verzamelde inzichten ook daadwerkelijk actief gaan inzetten. Zo zorgen we dankzij onze inzichten voor een betere targeting in je advertentiekanalen, of maken we relevante doelgroepen die inzetbaar zijn voor remarketingcampagnes. Deze stap zorgt ervoor dat je online marketingbudgetten spendeert aan profielen die het meest geneigd zijn om je volgende klant te worden. We maximaliseren je ROI door data in te zetten.

Ik wil mijn data ook activeren
 

"OMcollective zorgt voor goede en heldere communicatie. Ze denken mee met ons als partner en stellen zich flexibel op."

Kim De Clercq Brand manager GAMMA België

Hoe kan data-activatie relevant zijn voor jouw bedrijf?

 

Strategie

De inzichten die je vergaart uit je data, kunnen een impact hebben op je strategie. Je weet nu duidelijk waar je naartoe wil, en je stuurt je strategie daarop bij. Herdenk de keuze van je kanalen, het type boodschappen en de nodige content om jouw doelgroep aan te spreken. We helpen je graag op weg met advies of concrete stappen.

Mijn strategie herdenken
 

Advertising

Je targeting, je kanalen, je advertising boodschap, je budgetten. Al deze elementen kan je bijsturen op basis van nieuw verzamelde kennis uit je data.

Meer over adverteren
 

Creatie

Wanneer je meer inzichten krijgt in wie je doelgroep is, waar ze van houden, wat ze nodig hebben om te kunnen of willen converteren, dan kan je die kennis handig inzetten in je creatieve uitingen. Je data-inzichten kunnen je aanzetten tot herschrijven van copy, bijmaken van content of aanpassen van je creatieve assets. Als dat het geval is, staat ons studioteam alvast te springen om je daarbij te helpen.

Meer over creatie
 

Kan je hulp gebruiken om je data optimaal te activeren?

We praten graag over wat we voor jou kunnen betekenen