Data analytics

Let’s dive deep! Je beschikbare data bevat tonnen inzichten om je marketingverhaal te versterken.

Lees meer Waarom analytics?

Analytics als basis voor bedrijfsbeslissingen

Meten is weten, dat beseft elke marketeer. Campagnes opzetten is meestal geen enkel probleem, maar heeft je campagne echt opgebracht? Hebben je bezoekers geconverteerd? Waar komen je bezoekers vandaan? Een analytics platform dat tot in de puntjes juist is opgezet helpt jou een antwoord geven op deze vragen. Bij OMcollective hebben we kennis van zaken in verschillende analysetools op de markt. Wij kunnen je adviseren voor een gerichte, goede keuze. Of we duiken diep in je bestaande data om er de beste analyses uit te puren. Je kan op onze data-experts rekenen om er alles uit te halen wat er te vinden valt. We ademen analytics.

Ik wil een gesprek met een data-expert
 

“Na enkele maanden samenwerken voor Renson Indoor, had ik al door dat OMcollective ook een geschikte partner zou zijn voor onze Outdoor business. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & Team lead online marketing Renson

Wat is analytics?  

Analytics slaat kortweg op het ontdekken, interpreteren en delen van inzichten in je data. Het laat je toe om patronen te herkennen en opvattingen te distilleren uit de data die verzameld is. Op basis van deze data-analyses kunnen we doordachte beslissingen maken, en dát is wat jou als bedrijf een concurrentievoordeel geeft. Je beslissingen worden genomen op basis van weloverwogen analyses in plaats van buikgevoel.

 

De meerwaarde van data-analytics voor jouw bedrijf 

Data analytics is niet meer weg te denken in de toolbox van marketeers en bedrijven. De data die je verkrijgt in een platform zoals GA4, Piwik PRO of Matomo kan heel algemeen zijn, zoals bijvoorbeeld het aantal bezoekers per kanaal tot de opbrengst per campagne.   

Maar het blijft niet aan de oppervlakte. Met een analytics tool kan je heel diepgaande kennis over je doelgroep verwerven. Door inzicht te krijgen in klantgedrag kan je als bedrijf beter inspelen op de behoeften van deze klanten. Dit laat je toe om je klanten te segmenteren in relevante doelgroepen en je marketingboodschappen te personaliseren op basis van de fase van de customer journey waarin de gebruiker zich bevindt. Je kan ontdekken welke demografische eigenschappen ze bezitten, via welke kanalen ze naar je website stromen en welke van die instroomkanalen het beste converteert? Welke pagina’s bezoeken ze het vaakst voor conversie? Als je weet waar kijken, kan je héél veel relevante info filteren uit je analytics data. En die kennis is goud waard, want die kan je gebruiken in je communicatie naar je klanten.

 

Data-expert OMcollective als jouw partner

Wij kennen de meest courante analyticstools door en door. Onze experts duiken in jouw data en halen er alle relevante analyses en conclusies uit om je bedrijfsvoering optimaal en gegrond aan te sturen. We analyseren, maar we gaan er ook concreet mee aan de slag! Na de analyse, volgen er conclusies. Op basis daarvan zetten we experimenten op – zoals een nieuwe doelgroepsegmentatie, aanpassing van een landingspagina, gebruik van een behavior analytics tool om diepgaandere info te vergaren … En die worden op hun beurt geëvalueerd en bijgestuurd. Data optimaliseren is een never ending story, met steeds nieuwe inzichten die je processen, werking en omzet kunnen verbeteren.

 

Benieuwd wat onze experts met jouw data kunnen doen?

Contacteer een dataspecialist