Datavisualisatie

Wat ben je met data als je ze niet begrijpt? Met onze datavisualisatie-aanpak maken wij jouw data leesbaar voor elk niveau van je onderneming.

Lees verder Onze aanpak

Data moet helder, duidelijk en begrijpbaar zijn voor analist tot manager

Je kan pas nuttige conclusies trekken uit je data als je weet hoe ze te lezen en begrijpen. Om de gegevens zo leesbaar mogelijk te maken, zorgen wij voor een helder rapport waarin data begrijpelijk gestructureerd wordt. Een overzichtelijke weergave helpt om patronen te kunnen zien en aan de hand daarvan kan je aan de slag met optimalisaties voor je website en marketingcampagnes.

Ik wil een heldere visualisatie van mijn data
 

“OMcollective speelt een belangrijke rol in ons marketingtraject. Als ik vragen stel wordt er onmiddellijk oplossingsgericht nagedacht en krijg ik hulp en advies aangeboden. Ik heb echt het gevoel dat we als team samenwerken!”

Maud Goemaere Marketing coördinator UrbanLink

Hoe pakken wij jouw datavisualisatieproject aan?

 

Intake meeting

In een online of live gesprek bepalen we samen wat jouw rapportage moet bevatten. Onze dataspecialist vraagt door tot we aan de kern komen van wat er voor jou toe doet in datarapportage. We willen KPI’s helder hebben en je data daar visueel rond opbouwen.

 

Tools & visualisaties vastleggen

We bepalen de tools die nodig zijn om je rapportage te kunnen voorzien volgens jouw wensen. Op dit moment hebben we ook samen met jou doorgesproken hoe je data gevisualiseerd zal worden. Zo zijn er geen verrassingen verder in ons traject.

 

Wij gaan bouwen

We gaan aan de slag! Onze data-expert bouwt jouw rapportage op maat. Er wordt rekening gehouden met de afgesproken KPI’s, de beschikbare tools, de bepaalde visualisaties en de eigenheid van jouw bedrijf of product.

 

Jij krijgt je rapportage

Eens het rapport klaar is, delen we het graag met jou! Er is tijdens het traject ruimte voor feedback en bijsturing, al zal die beperkt zijn omdat we bij aanvang goed doorgesproken hebben wat de verwachtingen en wensen zijn. Wanneer je datavisualisatie klaar is, begeleiden we je indien gewenst nog bij het vinden van de juiste inzichten in die rapportage. Dat doen we via data-activatie.

Meer over data-activatie
 

Wil jij ook een heldere, overzichtelijke en begrijpelijke weergave van je data?

Contacteer onze dataspecialist