Optimalisatie

We passen onze kennis graag toe en gaan op zoek naar optimalisaties die een grootse impact kunnen hebben.

Onze aanpak Contacteer ons

Een non-stop verbeterplan

Je lanceerde je vernieuwde website, zette een Google Ads campagne op en advertising via Facebook. Klaar, laat nu maar lopen en de conversies zullen binnenstromen! Dat kan zo zijn in het begin, maar all things online hebben monitoring en bijsturing nodig. Want de wereld van online marketing is constant in verandering: de algoritmes worden bijgeschroefd, AI evolueert onophoudelijk, nieuwe tweeks en features komen dagelijks op de markt. Daarom is het belangrijk om je content te onderhouden en je campagnes te optimaliseren.

Maar optimalisatie is een zeer brede term en is toepasbaar op verschillende kanalen. Advertising, SEO, UX, noem maar op. Voor elk platform valt wel een verbeterplan of -proces op te stellen. Maar waar begin je nu best? Je stelt een prioriteitenlijst samen op basis van het vooropgestelde doel: maximale efficiëntie en effectiviteit halen uit je inspanningen op korte en lange termijn.

Ik wil ook optimaliseren!
 

"Het is essentieel om met een kritische geest te optimaliseren. Hou daarbij de doelgroep en de customer journey in het achterhoofd. Hou goed bij wat je aanpast en evalueer tijdig."

Arno Hofman Digital Marketing Expert OMcollective

Hoe en waar kan je optimaliseren?

 

Advertentiekanalen

Bij advertising wil je maximaal resultaat uit je beschikbare budget halen. Via performance marketing tracht je dat optimaal rendement te bereiken. Onder meer door een zo hoog mogelijke ROI na te streven. Dit kan door je doelgroepen onder de loep te nemen. Zijn ze niet te groot of te klein? Zijn er bepaalde doelgroepen die betere prestaties met zich meebrengen? Welke kunnen we nog testen? Ook de structuur van je account kan een enorme impact hebben op je prestaties. Net als zoveel andere factoren. Regelmatig je werk in vraag stellen en durven omgooien wanneer dat nodig is, is dus de boodschap.

 

Boodschappen

Optimaliseren is durven. Durven proberen. Durven copy aanpassen. Durven andere call-to-actions uittesten. Durven je boodschap bijsturen. Ook al loopt een campagne, er is altijd – maar dan ook echt áltijd – ruimte voor verbetering. Een tekstvariant mee in de loop nemen, call-to-action A versus B testen, learnings uit een vorige campagne toepassen op je volgende. Je boodschappen voor prospecting- en remarketingdoelgroepen voldoende van elkaar onderscheiden. Het zijn allemaal best practices die wij dagdagelijks in de praktijk gebruiken. Voor elke klant, groot en klein. Niets is in steen geschreven in de wereld van online marketing, alles evolueert.

 

Website

Je advertentiekanalen kunnen natuurlijk maar goed renderen als de ervaring op je website zelf ook goed zit. Vindt de gebruiker makkelijk antwoorden op de vragen die hij heeft? Navigeert hij vlot door de site? Loodst de website hem naar de juiste conversiepunten? Door rekening te houden met wat de potentiële klant wil en welk traject die aflegt op je website, kan je je conversieratio aanzienlijk verhogen. Je website verbeteren aan de hand van conversieoptimalisatie zou een non-stop project moeten zijn. Neem daarom regelmatig je site kritisch door en toets af – met reële data van gebruikers! – of de ervaring, flow en doorstroom nog goed zit.

 

SEO

Met SEO – Search Engine Optimization – maak je werk van de vindbaarheid van je site in zoekmachines. Dit is hoogst relevant om mensen te bereiken die je merk (meestal) nog niet kennen, maar wel geholpen zouden zijn met jouw product of dienst. Als je UX Design toepast, dan zit je website technisch normaal al goed in mekaar en heb je content voorzien die je doelgroep over de streep trekt. Maar ook je content heeft regelmatig opfrissing en aanvulling nodig. Niet alleen voor de evoluerende zoekalgoritmes, maar ook omdat denkpatronen, handelingen en voorkeuren van consumenten veranderen met generaties (denk maar aan mobile first).

Zo doen wij aan SEO
 

Daag ons uit!

Verbeteren wat je al hebt is vaak kostenefficiënter dan nieuwe projecten uit de grond stampen. Met jarenlange ervaring in heel uiteenlopende sectoren hebben wij een enorme database aan kennis, best practices en learnings om op te teren. Die kennis passen we maar al te graag toe op een nieuw account, waar we naarstig op zoek gaan naar optimalisaties die een grootse impact kunnen hebben. Wil je graag onze experten laten meekijken naar je website of advertentieaccounts om de beste optimalisaties te spotten?

Neem contact met ons op
 

Wil je graag onze experten laten meekijken naar je website of advertentieaccounts om de beste optimalisaties te spotten?

Neem gerust contact met ons op!