Flexibiliteit met digital out of home

Kies waar en wanneer je adverteert met digitale billboards.

Ik wil er meer over weten

Slim, snel en flexibel adverteren met digital out of home

Digital out of home (in het kort DOOH) is een krachtige manier om jouw marketingstrategie uit te breiden en je merk naar een hoger niveau te tillen. Deze relatief nieuwe wijze van adverteren maakt het mogelijk om advertenties op digitale billboards te tonen waar en wanneer je maar wil. Het grote voordeel daarvan? Het biedt veel meer mogelijkheden dan adverteren via doorsnee offline reclamepanelen.

De snelle set-up en doorlooptijd zorgen ervoor dat je gemakkelijker inspeelt op de constant fluctuerende markt. Plots een dip in de vraag van jouw product gemerkt? Met een pushcampagne via DOOH grijp je direct in. Met lange wachttijden of drukwerk hoef je immers geen rekening te houden. Daarnaast bieden digitale billboards je ook veel meer visuele mogelijkheden en kan je meer dan één boodschap weergeven. Kortom: met digital out of home target je jouw doelgroep dus nog gerichter en efficiënter. What’s not to like?

Ik wil aan DOOH doen
 

"Digital out of home is voor iedereen weggelegd en zeker niet enkel voor de grote spelers met exuberante budgetten. Verover dus dit najaar het straatbeeld met jouw digital out of home campagne."

Giovanni van Gasse Advertising expert OMcollective

De voordelen van digital out of home advertising op een rijtje

 

Je bepaalt zelf waar advertenties verschijnen

Een van de grote voordelen van digital out of home advertising is dat je zelf bepaalt waar advertenties te zien zijn. Zijn studenten jouw grootste doelgroep? Dan kan je ervoor kiezen om enkel billboards in grote steden te activeren rondom bijvoorbeeld scholen, cafés en restaurants. Zijn werknemers tussen de 30 en 40 jaar eerder de doelgroep waarop je mikt? Dan is het interessanter om te kiezen voor de digitale schermen gesitueerd rondom winkels, stations of snelwegen. Aan jou de keuze!

 

Je bepaalt zelf wanneer advertenties verschijnen

Ook wanneer je bepaalde advertenties laat zien, is vrij te bepalen bij digital out of home advertising. Zo pik je er gemakkelijk de interessante momenten uit voor jouw doelgroep. Slecht weer tijdens een schoolvakantie? Als subtropisch zwembad of binnenspeeltuin is dat hét perfecte moment om ouders te targetten met een spontane DOOH campagne. Met andere woorden: door slim te schakelen en je publicatiemoment(en) te optimaliseren is de kans groter dat jouw advertenties de doelgroep bereiken én dat ze effectief werken.

 

Je combineert gemakkelijk verschillende beeldtypes

Of er nog voordelen zijn? Jazeker! Zo kan je met digital out of home advertising niet alleen statische beelden laten zien, maar ook dynamische beelden en zelfs video’s. De ideale oplossing voor wie meer wil variëren met advertentiemateriaal om zo bijvoorbeeld verschillende doelgroepen aan te spreken of om complexe producten of diensten tastbaarder te maken.

 

Allround flexibiliteit

Digital out of home advertising biedt veel meer flexibiliteit dan haar (offline) tegenhangers. Via deze advertentievorm kan je bijvoorbeeld heel efficiënt en eenvoudig budget verdelen (en bijsturen) over verschillende regio's en aanbieders die goed werken voor jouw merk. Daarnaast laat digital out of home je toe om een boodschap weer te geven op basis van jouw winkelpunt(en) (“Kom langs in onze winkel om de hoek!”). Ook inspelen op de actualiteit, een specifiek moment van de dag of het weer is een optie. Ieder uur een andere visual of boodschap tonen? Met digital out of home kan het!

Digital out of home in de media-mix?
Is deze uitbreiding een juiste aanvulling voor jouw merk?

Onze advertising experts luisteren graag naar jouw noden en bekijken welke de beste oplossing is.

Laat van je horen
 

Weinig tijd, veel werk! In juli gaat ook jouw sector in zomermodus. Wij hebben een overzicht gemaakt van wat je nu best nog opstart, zodat je met een gerust gemoed de zomerrust kan ingaan om in Q3 te knallen. Graag gedaan!

Naar het overzicht