Jouw duwtje in de rug

Wij geloven oprecht dat jij er baat bij hebt om nú een bedrijfsaccount op TikTok te lanceren.

Ik wil meteen aan de slag!

Hoe TikTok voor jouw brand nú het verschil kan maken

To TikTok or not to TikTok? Heel veel bedrijven worstelen met die vraag. TikTok is al láng niet meer het platform waar alleen maar kinderen en tieners op zitten. Het social media kanaal heeft zijn plaatsje veroverd tussen de andere mastodonten en bereikt een hele range aan leeftijden. Zelfs in ons kleine Vlaanderen/België is het de moeite om dit kanaal op te nemen in je digitale marketingstrategie!

En toch zien we maar weinig bedrijven actief op het populaire platform. Hoe komt dat? Geloven bedrijven niet dat hun doelgroep daar zit? Hebben ze angst omwille van de product-tijd en kost van degelijke videocontent? Vinden ze het kanaal toch niet interessant in de mix? Ongetwijfeld een mengeling van alle redenen. En daar kan OMcollective je helpen het verschil te maken. Wij gaan met jou in gesprek en bepalen of TikTok een relevant kanaal is voor jouw bedrijf of merk. Is dat het geval, dan bouwen we samen een strategie uit voor jouw nieuwe marketingkanaal. En we ondersteunen je met plezier in de productie van content voor je nieuwe profiel. Met andere woorden: wij lanceren jouw brand op TikTok. Zo ben je, als je snel handelt, alsnog een early adopter. En pionier jij als bedrijf op de app die op tal van Vlaamse smartphones staat.

Ik wil met TikTok beginnen
 

“Na een stevige boom groeit het aantal TikTok-gebruikers minder aan, maar gebruikers spenderen wél dagelijks meer en meer tijd op het platform. Een mooiere kans om je doelgroep extra te bereiken is er niet!”

Maarten Clochet Innovation manager OMcollective

Hoe pakken wij zo’n TikTok lancering aan?

 

Is TikTok dé plek voor jou?

Eerst is het belangrijk om te kijken of TikTok wel de juiste plaats is voor jouw brand. We kijken naar je marketingdoelstellingen en je huidige strategie. Maar ook naar je doelpubliek en hoe zij TikTok-content gebruiken. Wat is je potentiële bereik op het platform? Zien we daar een match? Dan kunnen we verder praten over een TikTok-intrede.

 

Maar mijn product/dienst is niet TikTok-proof …

Hold your horses! Alvorens je die conclusie trekt, laat ons eerst onze research doen. Er bestaan namelijk al erg succesvolle voorbeelden van doodgewone - of zelfs saaie - producten op TikTok. Met een juiste creatieve insteek, kan jouw aanbod ook TikTokkend België bekoren.

 

Strategie is de rode draad

We helpen je om een strategie uit te denken die werkt voor jouw merk, jouw doelgroep en je beschikbare capaciteiten. Welke boodschappen wil je uitdragen? Heb je intern collega’s of medewerkers die als ‘gezicht’ van je TikTok-account kunnen fungeren? Heb je bepaald wat je organisch en wat paid wil vertellen aan je doelgroep op deze plek? Vond je in je contentplanning een goed evenwicht tussen geplande posts en ruimte voor improvisatie? Wie krijgt ownership over de publicatie van content en volgt comments en berichten op? Lay the groundwork & ga aan de slag.

 

Contentcreatie op TikTok-maat

Wil je een TikTok-account lanceren, dan moet je nadenken over de content die je gaat brengen. Wat heb je beschikbaar en heb je resources ter beschikking om te produceren? Is dat niet het geval, dan moet je een partner zoeken die naadloos begrijpt wat je wil brengen en de content voor jou kan produceren. En laat dat nét iets zijn waar ons studioteam in uitblinkt! Hoe je momenteel je andere social media kanalen beheert, kan alvast een eerste indicatie geven voor je TikTok-approach.

 

Herkenbaarheid creëren

Een handige manier om je merk visueel consequent in de kijker te zetten, is met terugkerende rubrieken. Eén of meer vaste formats die op regelmatige basis op je account verschijnen om je doelgroep te triggeren. Bovendien is dat ook een dankbaar iets om de contentplanning te vullen.

 

TikTok-creators to the rescue

Influencermarketing is niet meer nieuw, maar blijft wel een goede manier om awareness te creëren voor je merk. En TikTok-creators zijn talrijk aanwezig! Werken met creators vergroot je credibiliteit én spaart jou wat contentcreatie-werk uit. Een win-win dus om dit in je TikTok-strategie te implementeren.

Vandaag met TikTok starten?
Het is een grote drempel, we know.

Maar wij zijn hier om te helpen. We loodsen je door alle stappen, zorgen dat je overal over hebt nagedacht en dan gaan we samen aan de slag. Hallo nieuw TikTok-account!

Ik maak graag een afspraak
 

Weinig tijd, veel werk! In juli gaat ook jouw sector in zomermodus. Wij hebben een overzicht gemaakt van wat je nu best nog opstart, zodat je met een gerust gemoed de zomerrust kan ingaan om in Q3 te knallen. Graag gedaan!

Naar het overzicht