Organisch verkeer gekelderd?

Plots zie je een drop in organisch verkeer, wat nu?! Onze beslissingsboom helpt je de oorzaak te vinden.

Help me de oorzaak te achterhalen

Identificeer nu de oorzaak van de drop in je organic verkeer

Een plotse drop in je organisch verkeer en je hebt geen idee hoe het komt? It happens to the best of us. En waarschijnlijk ook the most of us. Het kan zijn dat je website geïmpacteerd is door een Google core update. Of je website heeft een technisch of veiligheidsprobleem. En afhankelijk van de oorzaak, heb je een andere oplossing nodig. Onze beslissingsboom kan je daar een verhelderend antwoord op geven. In april was er opnieuw een Google Core update en ook in mei worden er weer verschuivingen in de zoekresultaten gemeld. Misschien zie ook jij daarvan een effect op je verkeer?

Het is alleszins van belang dat je fluctuaties in je organic traffic snel opmerkt. Hou je dit nu niet in de gaten en heb je tijdens de zomermaanden door het vele verlof ook geen ruimte om op te volgen, dan merk je pas in Q3 dat je website achteruit gaat! Dat is een jammere zaak. Bovendien zijn de meeste SEO-aanpassingen geen quick fix met snel resultaat, maar duurt het weken of maanden voor er effect is. Daarom moet je SEO-opvolging nú een prioriteit zijn: nu controleren en bijsturen, zodat tijdens en na de zomer je SEO weer kan floreren in plaats van floppen.

Met onze beslissingsboom identificeer je de oorzaak van je verminderde organische resultaten. Een zeer handige tool om gericht je SEO-strategie bij te sturen op basis van urgentie. Heb je de oorzaak bepaald? Great, dan kan je nu gericht aan het werk om problemen weg te werken.

Laat zien die beslissingsboom
 

"SEO is een long term commitment: je acties van vandaag hebben pas over weken of maanden effect. Nú starten is dus van vitaal belang voor je website. Wil je een gezonde website, dan moet de balans tussen betalend en gratis verkeer goed zitten."

Pieter Serraris SEO expert OMcollective

Mogelijke oorzaken van je dalend organisch verkeer

 

Google core update

Bij de meeste updates aan het Google-algoritme, geeft het bedrijf in grote lijnen aan waar het aan gesleuteld heeft. Dat kan gaan over authenticiteit van copy, maar ook de techniciteit van een website of hoe uniek en behulpzaam je content is. Na elke update is het belangrijk om je organisch verkeer te monitoren, zodat je snel genoeg kan ingrijpen bij een dalende trend.

 

Security issues

Veiligheid is alles. Google wil geen slecht figuur slaan bij gebruikers door hen naar onveilige webomgevingen te leiden. Daarom is website security een core metric voor de zoekmachine om SEO rankings te bepalen. En daarbij wordt niet enkel gekeken naar de ‘https’ voor je websitelink, het gaat nog veel verder dan dat. Een basisvoorwaarde om zinvol aan SEO te doen, is dan ook die veiligheid op alle fronten garanderen. Want alleen zo zal Google je belonen met een goede positie.

 

Technische issues

Om je website alle kansen te geven om goed te scoren op relevante Google-zoekopdrachten, moet je een aantal basisvoorwaarden in acht nemen. Je website moet technisch op orde staan. Is dat niet het geval, dan zal je dat snel opmerken in je rankings op Google. Technische problemen snel identificeren, aanpakken en laten valideren zijn dan jouw next steps. En hoe sneller je dat proces in gang kan zetten, hoe sneller je organische resultaten zullen verbeteren.

 

Een combinatie van

Het kan ook zijn dat je geïmpacteerd bent door de core update én dat je website nog een ander issue te overwinnen heeft. Heel vaak speelt er meer dan één enkele oorzaak mee in het dalen organisch verkeer. Met een SEO-expert aan je zijde identificeer je de oorsprong en bepaal je een traject met actiepunten en prioriteiten om de problemen één voor één weg te werken. En zo het pad te effenen naar groeiend organisch verkeer.

Je SEO op punt zetten?
Onze beslissingsboom doorlopen is stap 1 in de goede richting.

Met de resultaten ervan aan de slag gaan, is de volgende. En doe je dat nu, dan hoef je je in de zomer geen zorgen te maken over je organisch verkeer.

Help ons bij the next step
 

Weinig tijd, veel werk! In juli gaat ook jouw sector in zomermodus. Wij hebben een overzicht gemaakt van wat je nu best nog opstart, zodat je met een gerust gemoed de zomerrust kan ingaan om in Q3 te knallen. Graag gedaan!

Naar het overzicht