Data: the time (to act) is now!

Je Universal Analytics data-input valt 100% stil op 1 juli 2023. Hoog tijd om in actie te schieten zodat je ook na de zomer je marketingstrategie kan blijven afstemmen op juiste data.

Geef mij advies

Zonder data geen sturing

De meeste marketeers zijn ondertussen mee in het verhaal: correcte en relevante data is het begin van alles. Want als je de foute data analyseert, neem je foute beslissingen. Het is van fundamenteel belang dat je kan vertrekken van correcte data om je marketingstrategie op af te stemmen. En laat dát nu net een hele grote challenge zijn in 2023. Universal Analytics (UA), de go-to-datatool van zowat de hele wereld, stopt met werken op 1 juli … Wat nu? Gezamenlijke paniek!

Paniek weer gaan liggen? Goed zo, dan kunnen we beginnen praten over de oplossing. Als agency zijn wij voor onze bestaande klanten al meer dan een jaar bezig met voorbereidingen voor deze nakende verandering. We zetten een waardig alternatief op, zetten alle data en tracking correct. En dat doen we vóór je oude databron UA opdroogt. Als jij dat ook wil, is het nu tijd voor actie! Want voor juli aanbreekt, moet je nieuwe databron op punt staan. Het is krap, dat geven we toe, maar niet onmogelijk. Wij hebben een concreet toepasbaar stappenplan om wens in actie en datacijfers om te zetten.

Maak nu werk van je data
 

"Ja, je kan geblinddoekt tegen 130 km per uur op de autosnelweg rijden. Even gaat dat werken, maar er zijn er niet veel die zo van Antwerpen tot in Gent zullen geraken. En zonder data aan marketing doen is net als blind achter het stuur kruipen!"

Merlijn Coppens Data expert OMcollective

Waarom moet je deze maand nog actie ondernemen om je data te waarborgen?

 

De meest gebruikte dataverzameltool verdwijnt van het toneel

We haalden het hierboven al aan: Universal Analytics stopt met dataverzameling op 1 juli 2023. De kans is zeer groot dat jij voor jouw bedrijf deze tool gebruikt en dat je weldra zonder data valt. Om je doelgroep te kunnen blijven identificeren, heb je nieuwe instroom nodig. Want jij moet mee evolueren mét jouw doelgroep. Je moet als merk aanwezig zijn waar zij zijn, ze raken waar hun gevoeligheden liggen, ze overtuigen met argumenten die voor hen relevant zijn. Maar als je niks over hen weet, hoe moet je dat dan gaan doen? Zorg dat je dataverzameling niet stilvalt deze zomer.

 

Choose your successor wisely

Er bestaan veel andere dataverzameltools. En elke tool heeft zo zijn voor- en nadelen. Als agency hebben wij ervaring met verschillende soorten tools en voelen we ons dan ook comfortabel om jou te adviseren over welk platform het beste aansluit bij jouw datanoden. Want GA4 - de opvolger van UA - is zeker niet de enige speler op de markt. Wij kunnen daar een adviserende rol spelen voor jou, net zoals we ook de uitvoerende kracht kunnen zijn om snel jouw gekozen tool up & running te krijgen.

 

Je gratis datavisualisatie-mogelijkheden worden ingeperkt

Niet alleen je dataverzameling maar ook de visualisatie van die data is een belangrijke schakel in je analyseproces. Met de komst van GA4 als nakomeling van UA, krijg je ook een beperking in Looker Studio, wereldwijd de meest gebruikte datavisualisatietool. Google heeft namelijk quota’s opgelegd op de hoeveelheid requests die per uur en per dag opgevraagd kunnen worden. Zelfs met een gemiddelde websitegrootte, stuit je tegen de limieten aan. En niets vervelender dan uren of zelfs dagen te moeten wachten op je juiste data in tabellen of grafieken te krijgen. Je kan het probleem omzeilen, wij deden het al voor klanten. Laat ons onze kennis ook voor jouw data toepassen.

 

In 2024 verlies je een grote databron: webbrowsers

Nu is het moment om je basis te leggen voor data van de toekomst. In 2024 verdwijnen 3rd party data cookies in verschillende webbrowsers. Goed voor gebruikersprivacy, slecht voor adverteerders, want die gaan plots een pak minder informatie over hun doelgroep kennen. Zeg maar bye-bye tegen data van Facebook, Google Analytics, Google Ads, LinkedIn … Wat is de oplossing? Nu werk maken van de uitbouw van je eigen data, zodat je tegen 2024 onafhankelijk van third party cookies operationeel kan blijven met correcte data.

Klaar voor jouw data-uitdaging?
Zit je met twijfels of laat je je graag adviseren?

Onze data-experts luisteren graag naar jouw verhaal om te oordelen of wij wat voor jou kunnen betekenen.

Maak hier jouw afspraak
 

Weinig tijd, veel werk! In juli gaat ook jouw sector in zomermodus. Wij hebben een overzicht gemaakt van wat je nu best nog opstart, zodat je met een gerust gemoed de zomerrust kan ingaan om in Q3 te knallen. Graag gedaan!

Naar het overzicht