Consultancy

Versnelling maken in je marketing? Dat doe je met een consultant of freelancer!

Lees meer Neem contact op

Consultancy als stuwende kracht voor je marketing

Via consultancy doe je beroep op een externe werkkracht om je business te laten groeien. Je kan om heel uiteenlopende redenen beroep doen op een consultant of freelancer. Zo kan het zijn dat je team overbelast is en je op zoek bent naar iemand die tijdelijk kan meedraaien om de druk te verminderen. Is er iemand in je team langdurig afwezig? Dan kan een externe medewerker die gap opvullen en zorgen dat de day-to-day vlot blijft doorlopen tot terugkomst. Heb je een project waarvoor je specifieke kennis nodig hebt? Dan kan je heel eenvoudig een specialist in die materie als consultant daarvoor inzetten. Wanneer je op zoek bent naar een vaste aanwerving voor je team, kan een consultant ook daar - in afwachting van de komst van je perfecte kandidaat - inspringen. Daarnaast zijn er nog tal van andere goede redenen om beroep te doen op een consultancybureau.

Wat zijn de voordelen van (online) consultancy?
Je kan heel snel van start gaan. Consultants hebben een vlotte beschikbaarheid op korte termijn. Er is ook veel flexibiliteit. Afhankelijk van je noden kan je een consultant 2 tot 5 dagen per week inzetten. Dit kan gedurende het project in samenspraak aangepast worden. Dat is heel anders bij een vaste aanwerving. Dat is heel anders bij een vaste aanwerving. Bovendien kan je één-op-één het profiel dat je inhuurt, afstemmen op wat je bedrijf nodig heeft. Ben je gebaat bij een allround marketeer, eentje met veel of weinig ervaring of eerder op zoek naar heel gerichte niche-kennis? Het kan allemaal! Jij vertelt ons je bedrijfsnoden en wij zoeken de perfecte match. Heb je een openstaande vacature voor een nieuwe functie in je team? Dan kan het interessant zijn om op die plek eerst een consultant te zetten, als testcase voor je je commitment geeft aan iemand vast. Zo ontdek je hoe die nieuwe rol het beste aansluit bij de noden van jouw team.

Ik wil de geschikte consultant vinden
 

"De grootste troef van OMcollective is dat wij niet de indruk hebben gewoon een betalende klant te zijn. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & team lead online marketing Renson

FAQ over project consultancy via OMcollective

Hoe opereert OMcollective bij een consultancyproject?

Ons vertrekpunt is altijd jouw opdracht. Wat zoek je concreet? Daarbij kijken we naar vereiste competenties, timing, budget, bedrijfscultuur enzovoort. We doen beroep op een uitgebreid, kwalitatief en gediversifieerd netwerk van freelancers en consultants actief in marketing, communicatie, web en (grafisch) design. Kandidaten die matchen met jouw wensen, worden aan je voorgesteld met cv, motivatietekst, beschikbaarheid en dagtarief. Nadien plan je met de voorgestelde kandidaten een gesprek in om af te toetsen of de persoonlijke klik er ook is.

Vanaf hoeveel dagen per week kan ik een marketing consultant via OMcollective inzetten?

Consultancyprojecten van OMcollective lopen normaal minimum 2 dagen per week en dat minstens 3 maanden lang. Is dat niet haalbaar voor jou? Laat het ons weten, we bespreken samen andere mogelijkheden.

Wat is de gemiddelde looptijd van een consultancyopdracht via OMcollective?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, elke opdracht is uniek. We hebben projecten met een minimumduur van 3 maanden, maar  ook projecten waar er een jarenlange samenwerking is. Sommige profielen kennen een grote schaarste op de arbeidsmarkt waardoor een langdurig consultancy contract een ideale oplossing is.

welke consultancyprofielen biedt OMcollective aan?

Ons netwerk van meer dan 2.500 freelancers en consultants zijn allemaal bedreven in marketing, communicatie, design of web. Wij zijn actief in iedere sector.

Kan de consultant bij mij op kantoor werken?

Natuurlijk! Je spreekt na toezegging op het contract rechtstreeks met de consultant af hoe, waar en wanneer hij voor jou werkt. 

Kan een consultancyproject makkelijk verlengd worden?

Uiteraard! Merk je gaandeweg dat de looptijd van je contract onvoldoende is, dan is een verlenging steeds bespreekbaar. Dat kan eenvoudigweg door ons een seintje te geven, minstens één maand voor het aflopen van het contract.

Wat zijn de voordelen van werken met een consultancybedrijf?

  • Troef nummer één is de snelheid waarmee je van start kan gaan.
  • Troef nummer twee: de ruime flexibiliteit. Het aantal dagen en de looptijd dat een consultant voor je werkt zijn namelijk steeds bespreekbaar.
  • Als derde troef heb je de optie om heel gericht een profiel te kiezen dat het beste past bij je bedrijfsnoden. Dat kan een allround marketeer zijn of een specialist in één domein; misschien zoek je een junior ter ondersteuning of ben je eerder op zoek naar een ervaren rot die leiding kan nemen? Ons netwerk van consultants is heel divers, we vinden voor iedere opdracht de juiste match.
  • Een consultant kent je bedrijf en werking niet (goed) wanneer hij bij je start. Een frisse, kritische blik is waardevol. Dat is troef nummer vier.
 

Lees onze recruitementcases en je krijgt een goed idee van onze aanpak en werking.

Bekijk de cases