Detachering

Detachering als strategische zet in je bedrijfsgroei, voor korte of lange termijn.

Ontdek er alles over Neem contact op

Als detacheringsbureau leveren wij de juiste persoon, op het juiste moment, voor jouw nood

Detachering is een geweldige manier om je business te doen groeien met behulp van externe werkkrachten. Wanneer is detachering interessant voor jou? Wel, dat kan zijn wanneer je een oplossing zoekt voor een langdurige afwezigheid van een collega, bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap. Het kan zijn dat je marketingteam onder hoge werkdruk komt te staan en nood heeft aan versterking. Ook dan is een gedetacheerde medewerker een goede zet. Misschien heb je een project in aantocht dat een vaste coördinator nodig heeft of een opdracht waarvoor specifieke kennis vereist is waarover je team niet beschikt. Of heb je een openstaande vacature voor een vaste werving die niet makkelijk in te vullen is maar waar je wel snel een oplossing voor nodig hebt? Dan is een gedetacheerde werknemer de perfecte quick fix tot wanneer je je nieuwe vaste medewerker vindt.

Waarom zou je beroep doen op een detacheringsbureau? Er zijn een aantal kenmerkende voordelen om via detachering te werken. Je kan namelijk heel snel opstarten omdat de beschikbaarheid van gedetacheerden veel flexibeler is dan die van vaste werknemers. Tijdens de intake stemmen we af hoeveel dagen per week en voor welke periode jouw ideale gedetacheerde medewerker voor jou aan de slag gaat. Je hebt bovendien een heel arsenaal aan profielen en ervaringsniveaus om uit te kiezen. Een allround marketeer, een management expert, een specialist in een nichedomein: alles kan! Je kiest de vereisten op basis van wat je bedrijf of project nodig heeft. Detachering is ook waardevol wanneer je een nieuwe functie creëert in je marketingteam. Voordat je een vaste aanwerving doet, kan je een gedetacheerde werkkracht inschakelen om de functie te verfijnen en de rol optimaal te positioneren in je team. Een soort van testrun, eigenlijk.

Ik wil aan de slag met detachering
 

"De grootste troef van OMcollective is dat wij niet de indruk hebben gewoon een betalende klant te zijn. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & team lead online marketing Renson

Veelgestelde vragen over detachering via OMcollective

Hoe gaat OMcollective te werk met detachering?

Wij vertrekken vanuit jouw opdracht, jouw nood. Die is leidend in het bepalen van wat voor profiel je nodig hebt om de voorziene taken tot een goed einde te brengen. Op basis van jouw opdracht gaan we in ons netwerk op zoek naar profielen die aansluiten bij de vereiste competenties, timing, budget, bedrijfscultuur enzovoort. Kandidaten die geschikt zijn voor je project, stellen we aan je voor met een cv, motivatietekst, beschikbaarheid en dagtarief. Daarna heb je de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek te organiseren met de kandidaten om te kijken of de persoonlijke klik er is.

Voor onze zoektocht kunnen wij terugvallen op eigen OMcollective marketing consultants bij ons in dienst én op een groot netwerk van freelancers en consultants. Die zijn allemaal bedreven in één of meerdere van de volgende domeinen: marketing, communicatie, web of design.

Hoeveel dagen per week kan ik een gedetacheerde inschakelen?

Detacheringsprojecten via OMcollective lopen normaal minimaal 2 dagen per week en dat voor minstens 3 maanden lang. Als dat niet kan voor jou of niet past bij jouw situatie, neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Wat is de minimale looptijd van een detachering?

Als detacheringsbureau prefereren wij contracten met een looptijd van 3 maanden of langer. In die periode werkt de gedetacheerde werkkracht 2 dagen per week of meer voor jouw bedrijf. Het contract is steeds opzegbaar, mits het respecteren van de afgesproken opzegtermijn.

Welke profielen kan ik via OMcollective detacheren?

Ons netwerk zijn professionals van verschillende ervaringsniveaus actief in marketingcommunicatie, design of web. Wij werken in alle sectoren.

Mag ik de gedetacheerde werkkracht vragen om bij mij op kantoor te werken? Kan de consultant bij mij op kantoor werken?

Dat mag zeker. Na bevestiging van het contract spreek je dit onderling af met de gedetacheerde werknemer zelf.

Kan ik mijn detacheringscontract verlengen?

Ja, dat kan heel makkelijk. Het gebeurt nu eenmaal vaak dat de inschatting van een looptijd niet 100% juist is van bij de start. Zodra je de nood voelt voor verlenging, neem je contact op. Dat doe je ten laatste 1 maand voor het einde van je contract.

Wat zijn de voordelen van werken met een detacheringsbureau?

Eerst en vooral: weet je dat je bij een expert ter zake terechtkomt. Wij doen – dag in dag uit – niets anders dan de geschikte personen matchen met openstaande opdrachten. Daarnaast heeft detachering wel wat voordelen.

  • Ten eerste kan je snel uit de startblokken schieten dankzij snelle beschikbaarheid.
  • Verder heb je een grote flexibiliteit in het profiel dat je inschakelt. Afhankelijk van je bedrijfsnood kies je voor een junior- of seniorprofiel, ga je voor een T-shaped marketeer of één met een bepaalde expertise. Jouw nood bepaalt welk profiel wij voor je zoeken en vinden. Al onze kandidaten zijn bedreven in marketing, communicatie, management, web of design.
  • Wist je trouwens dat een gedetacheerde werkkracht een meerwaarde kan zijn voor je hele bedrijfsvoering? Een externe brengt namelijk een frisse kijk op je business en way of working. Dat kan leiden tot verhelderende inzichten!
 

Lees onze recruitmentcases en je krijgt een goed idee van onze aanpak en werking.

Bekijk de cases