Interim aanwerving

Helemaal op maat van jouw bedrijf: huur ad interim een professional in!

Meer weten? Neem contact op

De geschikte interim marketing professional voor jouw nood

Er zijn tal van redenen waarom je beroep wil doen op een marketing- of communicatieprofiel ad interim. Misschien krijg je te maken met een plotse verhoogde werkdruk of is er iemand in je team langdurig afwezig door ziekte of zwangerschap. Het kan ook dat je een project lanceert dat een bepaalde expertise nodig heeft of je zoekt iemand die de boel draaiende kan houden in afwachting van een nieuwe vaste aanwerving.

Met een interim aanstelling kan je meestal heel snel van start gaan. Bovendien heb je een enorme flexibiliteit. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kies je voor een allround profiel of eerder voor een specialist die uitblinkt in één kennisveld. Wist je trouwens dat een interimwerkkracht nog voordelen biedt? Zo werpt die tijdelijke werkkracht een vernieuwende, kritische blik op jouw dagdagelijkse business, wat je verhelderende inzichten kan opleveren. Ben je van plan een nieuwe vaste functie binnen je team te creëren? Dan is een interim invulling daarvan de perfecte testrun om te ondervinden hoe die nieuwe rol het beste aanvoelt binnen je teamwerking.

Start hier je zoektocht naar het perfecte interimprofiel
 

"De grootste troef van OMcollective is dat wij niet de indruk hebben gewoon een betalende klant te zijn. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & team lead online marketing Renson

Veelgestelde vragen omtrent interim aanwerving via OMcollective

Hoe gaat OMcollective te werk bij een interim aanwerving?

Door de jaren heen hebben we een stevig netwerk uitgebouwd van freelancers en consultants die actief zijn in marketing, communicatie, web en design. En dat netwerk groeit voortdurend! Daarnaast hebben we marketing consultants op de payroll bij OMcollective die ingezet kunnen worden voor jouw project. Om de geschikte kandidaat voor te stellen kijken we naar de inhoud van jouw opdracht. Dat en dat alleen bepaalt wie het meest geschikte profiel is voor de job to be done. Daarbij kijken wij naar vereiste competenties, timing, budget, bedrijfscultuur enzovoort. Geschikte kandidaten leggen we voor aan jou met een cv, motivatietekst, beschikbaarheid en dagtarief. Nadien kan je met de voorgestelde kandidaten een kennismaking inplannen om ook de persoonlijke klik af te toetsen.

Vanaf hoeveel dagen per week kan ik een interim marketing professional via OMcollective inzetten?

Interim aanwervingen via OMcollective zijn standaard voor minstens 2 dagen per week over een looptijd van minimum 3 maanden. Is dit niet haalbaar voor jou? Neem contact op, we bespreken graag persoonlijk hoe we je alsnog verder kunnen helpen.

Hoe lang lopen de interimcontracten van OMcollective meestal?

Dat is heel uiteenlopend. Onze contracten starten vanaf een minimumlooptijd van 3 maanden. Er zijn ook interimcontracten die meerdere jaren duren. De realiteit op de arbeidsmarkt is namelijk dat sommige functies heel moeilijk in te vullen zijn met een vaste aanwerving. Dan is een langlopend interimcontract de perfecte oplossing. Een contract kan ook altijd verlengd worden. 

Wat voor profielen kan ik via interim inhuren bij OMcollective?

Wij plaatsen professionals in marketingcommunicatie, design en web op interimopdrachten in alle sectoren.

Kan de interim werkkracht bij mij op kantoor komen werken?

Dat kan zeker. Dit stem je op voorhand af met de interim werkkracht zelf.

Kan een interimproject makkelijk verlengd worden?

Natuurlijk! Merk je in de loop van je actieve interimcontract dat de looptijd te kort is, dan geef je dat door aan je OMcollective-contact. 

Wat zijn de voordelen van werken met een interim contract?

  • Het grootste voordeel is dat je meestal sneller kan opstarten dan bij een vast contract.
  • Je hebt een grotere flexibiliteit doordat je keuze hebt over het aantal dagen per week en hoe lang dat het contract loopt.
  • Je kan via interim ook héél specifieke expertise aantrekken die je vaste medewerkers misschien niet hebben. De beschikbare profielen voor een interimjob zijn ook heel divers: van jonge starters tot ervaren managers, een breed geschoolde marketeer tot een interimmer met een heel gerichte niche-kennis in één domein.
  • Een interim marketing professional brengt ook een frisse kijk op jouw bedrijfsvoering mee, wat kan leiden tot nieuwe inzichten in je werking en manier van aanpak. Een mooie surplus!
 

Lees onze recruitmentcases en je krijgt een goed idee van onze aanpak en werking.

Bekijk de cases