Project sourcing

Wil je met je bedrijf groeien? Doe beroep op een expert via project sourcing!

Meer weten? Neem contact op

Huur de beste werkkracht in voor de job via outsourcing

Met een externe werkkracht kan je snel resultaat boeken. Freelancers en consultants zijn namelijk vaak snel beschikbaar. Bovendien heb je met een externe medewerker een grote vrijheid: jij bepaalt hoe frequent en hoe lang de werkkracht aan boord blijft. En dat is nog niet alles: je hebt ook een keuze in het type profiel dat je aantrekt. Ben je gebaat met een marketeer met een brede basiskennis, of zoek je eerder heel gerichte kennis van een bepaald CRM of in een bepaalde niche? You choose! Een externe werkkracht komt bovendien je bedrijf binnen met een frisse kijk op je lopende zaken. Een fraaie kans om nieuwe inzichten te verwerven.

Wanneer is project sourcing of outsourcing iets voor jou? Dat kan op verschillende momenten. Zit je bijvoorbeeld met een langdurig afwezige collega door zwangerschap of ziekte, dan kan een tijdelijke werkkracht die periode helpen overbruggen. Misschien heb je een project in het verschiet waarvoor je een coördinator of trekker nodig hebt. Extra ondersteuning kan tevens een oplossing bieden om de werkdruk in je team te verlichten. Soms heb je nood aan een expert ter zake wanneer je niet over bepaalde kennis beschikt in je eigen team. Of duurt het invullen van een openstaande vacature te lang? Dan kan een externe werkkracht snel inspringen om de day-to-day te doen terwijl de hr-manager zijn/haar zoektocht naar het perfecte vaste teamlid voert. Tal van challenges waar élk bedrijf weleens mee geconfronteerd wordt en waar outsourcing een ideale oplossing voor is.

Ik wil praten over mijn project sourcing
 

"De grootste troef van OMcollective is dat wij niet de indruk hebben gewoon een betalende klant te zijn. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & team lead online marketing Renson

Veelgestelde vragen over project sourcing bij OMcollective

Wat verstaat OMcollective onder project sourcing?

Project sourcing of outsourcing is het strategisch inzetten van een externe werkkracht om een bepaald project waar te maken of als ondersteuning voor de dagelijkse werking. Meestal gaat dit om een tijdelijke opdracht. De term ‘detachering’ wordt soms ook in deze context gebruikt. Het inzetten van een externe werkkracht heeft een aantal voordelen: je eigen team kan zich verder concentreren op hun huidige, eigen taken én je hebt de kans om een expert in zijn vakgebied aan te trekken voor jouw project.

Hoe pakt OMcollective project sourcing aan?

Onze pool van freelance marketing- en communicatieprofielen, webexperten en designers is groot en divers. Daarnaast beschikken we ook over marketing consultants in dienst bij OMcollective. Wat jij aangeeft nodig te hebben is ons startpunt voor de zoektocht naar de juiste persoon. We houden rekening met competenties, timing, budget, jouw bedrijfscultuur enzovoort. Met die informatie speuren we ons netwerk af en komen we bij je terug met één of meer kandidaten. Daarbij geven we je een cv, motivatietekst, hun beschikbaarheid en het dagtarief. Daarna is het aan jou! We adviseren om een persoonlijke kennismaking te houden, zodat je goed kan aanvoelen of de match er echt is.

Vanaf hoeveel dagen per week kan ik voor project sourcing beroep doen op OMcollective?

Wij plaatsen specialisten in project sourcing opdrachten die minstens 2 dagen per week over een looptijd van minstens 3 maanden lopen. Is dat voor jouw specifieke situatie niet mogelijk? Laat het ons weten, we bespreken samen de mogelijkheden.

Wat is de gemiddelde looptijd van een opdracht via OMcollective?

Daar zit heel veel variatie in. Er zijn projecten die meerdere jaren lopen, maar er zijn er ook die slechts 3 maanden duren. Beide situaties zijn prima! Soms bots je als bedrijf tegen de realiteit van de arbeidsmarkt, waar sommige profielen amper te vinden zijn als aanwerving in vaste loondienst. Een langlopend project sourcing contract is dan het perfecte alternatief. Weet dat je ook je contract steeds kan verlengen, als blijkt dat de ingeschatte tijd onvoldoende is. Zodra je zicht hebt op een mogelijke verlenging, geef je je OMcollective-contact een seintje.

Wat voor type profielen biedt OMcollective aan voor project sourcing?

Ons uitgebreide netwerk bestaat uit freelancers en consultants met ervaring in marketingcommunicatie, design en web.
Wij zijn actief in elke sector. 

 

Kan de externe werkkracht bij mij op kantoor werken?

Dat kan. Praktische zaken zoals dit worden voor aanvang van het project besproken.

Kan een project makkelijk verlengd worden?

Uiteraard! Het kan altijd gebeuren dat je de looptijd of omvang van het werk onderschat waardoor je merkt dat je contract niet lang genoeg loopt om je bedrijfsdoelen waar te maken. It happens to the best of us. Zodra je weet dat je een project sourcing contract wil verlengen, neem je contact op met OMcollective. Dit ten minste één maand voor het einde van het contract. We bespreken onderling de periode van verlenging.

Wat zijn de voordelen van project sourcing?

Er zijn er wel een aantal te benoemen!

  • Ten eerste kan je snel opstarten. Freelancers en consultants zijn vaak op heel korte termijn inzetbaar.
  • Je hebt ook een grote vrijheid wat betreft aantal dagen en looptijd. Jij bepaalt hoeveel dagen per week en hoe lang de externe werkkracht voor je werkt.
  • Wij zoeken iemand met ervaring die aansluit bij jouw noden en dat kan gaan van een allround profiel tot een expert in één bepaalde niche, van een junior, medior tot senior profiel.
  • Bovendien kan je met een externe werkkracht rekenen op een frisse kijk naar je bedrijfsvoering. Die kritische blik kan leiden tot zinvolle inzichten, nietwaar?
 

Lees onze recruitmentcases en je krijgt een goed idee van onze aanpak en werking.

Bekijk de cases