Tijdelijke werving

Groeien met grote stappen: zet een consultant in!

Meer weten? Neem contact op

Tijdelijke versterking nét waar jij het nodig hebt

Er zijn verschillende situaties waarin een tijdelijke werkkracht de beste oplossing is. Denk maar aan een vervanging van langere duur (door zwangerschap of ziekte), een werkdrukverhoging in je team of een tijdelijk project dat specifieke kennis vereist. Een overbrugging in afwachting van een vaste aanwerving kan ook een aanleiding zijn.

De grootste voordelen van een tijdelijke werving zijn de snelheid waarmee je met je project uit de startblokken kan schieten en de grote flexibiliteit. Je kiest heel bewust voor een profiel met een niche-expertise of net een all-round profiel, op basis van je nood. Bovendien heb je met een externe werkkracht een frisse blik van een professional die meekijkt naar je huidige werking. Dat kan verhelderend zijn! Ook wanneer je een nieuwe functie in je team creëert, kan het slim zijn om eerst een consultant als tijdelijke werkkracht in te zetten. Zo geef je jezelf nog wat marge om te ontdekken welk profiel het beste werkt voor jouw bedrijfsnoden.

Ik wil het juiste tijdelijke profiel vinden
 

"De grootste troef van OMcollective is dat wij niet de indruk hebben gewoon een betalende klant te zijn. Zij denken mee, zij challengen ons, geven strategisch advies en maken grondige analyses waarop we kunnen verderbouwen.”

Evina Mantesi Digital campaign specialist & team lead online marketing Renson

Veelgestelde vragen over een tijdelijke werving via OMcollective

Hoe pakt OMcollective een tijdelijke werving aan?

Ons netwerk aan consultants is zeer uitgebreid. Wij kunnen terugvallen op eigen digital marketing consultants op de payroll van OMcollective en op een uitgebreide poel van freelance marketing- en communicatieprofielen, webexperten en designers. Jouw opdracht is hét uitgangspunt om te bepalen wie een geschikt profiel heeft voor de uitvoering ervan. Wij houden rekening met de vereiste competenties, timing, budget, bedrijfscultuur enzovoort. Kandidaten die in aanmerking komen voor jouw project, worden aan je voorgesteld met cv, motivatietekst, beschikbaarheid en dagtarief. We raden aan om steeds een kennismakingsgesprek in te plannen, zodat je ook de persoonlijke klik kunt aftoetsen.

Vanaf hoeveel dagen per week kan ik een marketing consultant via OMcollective inzetten?

Projecten via OMcollective vereisen minstens 2 dagen per week over een looptijd van minstens 3 maanden. Is dat voor jouw specifieke situatie niet mogelijk? Neem contact op, zodat we kunnen afstemmen hoe we je verder helpen.  

Wat is de gemiddelde looptijd van een opdracht via OMcollective?

Dat varieert. 3 maanden in de minimumlooptijd, maar wij hebben ook projecten die meerdere jaren lopen. Alles daartussen is mogelijk! Sommige profielen zijn ook gewoon moeilijk te vinden als vaste werving, dan is een langlopend tijdelijk contract een waardig alternatief. Een opdracht kan ook altijd verlengd worden, dus geen paniek als jouw contract bijna ten einde loopt, maar je nog langer beroep wil doen op je tijdelijke werkkracht. Bespreek het met ons zodra je kan.

Wat voor type profielen biedt OMcollective aan?

Alle profielen gerelateerd aan marketing, management, communicatie, design en web vullen we op tijdelijke basis voor jou in. We werken voor iedere sector.

Kan de tijdelijke werkkracht bij mij op kantoor werken?

Jazeker! Je stemt op voorhand af wanneer en hoe vaak de freelancer of consultant op kantoor wordt verwacht.

Kan een tijdelijk project makkelijk verlengd worden?

Natuurlijk! Als blijkt dat de ingeschatte looptijd van het contract te kort is, laat het ons zo snel mogelijk weten. Minimaal een maand op voorhand moeten we van jou weten of een project verlengd wordt. Wij polsen hier ook proactief naar een maand voor de afloop van het contract. De periode van verlenging bespreken we onderling.

Wat zijn de voordelen van werken met een tijdelijke werving?

  • De allergrootste troef is dat je vaak veel sneller kan opstarten dan bij een vaste aanwerving.
  • Je beschikt over een grotere flexibiliteit wat betreft aantal dagen per week en looptijd van een project.
  • Bovendien kan je héél gericht net die expertise in huis halen die in het team ontbreekt. Van junior, over medior tot senior; van all-round profiel tot niche-expertise: jij bepaalt waar jouw nood ligt en wij zoeken het profiel dat helemaal matcht met jouw opdracht.
  • Wist je trouwens dat een externe werkkracht met verfrissende, nieuwe inzichten kan komen op je business? Hij of zij kijkt met een kritische blik naar wat voor jou zo vanzelfsprekend is.
 

Lees onze recruitmentcases en je krijgt een goed idee van onze aanpak en werking.

Bekijk de cases