Audits

Check de digitale gezondheid van jouw bedrijf en til jouw digitale marketing naar een next level.

Onze aanpak Ons aanbod

Ons denkwerk tilt jouw marketing naar een next level

Klanten stellen heel vaak gerichte vragen over de aanpak van een specifiek probleem binnen hun digitale marketing. Wij bij OMcollective vertrekken echter liever vanuit het grotere plaatje: we maken een momentopname en analyseren de huidige situatie, in z’n geheel. Waarom? Omdat denkwerk op onze bovenste plank ligt en we de klant op die manier verder digitaal vooruit helpen dan enkel een pleister op de wonde te leggen. Je hebt nood aan een partner die erin slaagt de juiste mogelijkheden bloot te leggen, je helpt om die kansen te grijpen en tastbare bedrijfsresultaten realiseert, dat is namelijk wat je écht nodig hebt. Geen quick fix van je éne issue.

Maar, hoe doen we dat? Per domein helpt een kritische checklist ons je huidige situatie in kaart te brengen. Die checklists worden opgesteld en behandeld door onze strategen en expertenteams.

Met de checklist, de verzamelde data en een gesprek met jou over de doelstellingen van je onderneming, kunnen we overgaan tot de doorlichting – de audit. Een expert ter zake buigt zich over de analyse en maakt een gedetailleerd rapport. We nemen mee wat goed is en werken samen aan wat er beter kan.

Next steps? Aan de hand van het rapport of de analyse, gaan we aan de slag om jouw digitale marketing weer op de rails te krijgen of naar een next level te tillen.

Let's talk audits!
 

"Als digital marketing agency met inhouse experten en een hoop brainpower spitten we maar al te graag jouw marketingstrategie en -kanalen door."

Jasper Schynkel Digital marketing strategist OMcollective

Een greep uit ons auditmenu

 

Digital maturity audit

Een digital maturity audit of benchmark analyseert of je bedrijf bestand is tegen de uitdagingen van morgen. Het legt bloot hoe ver je als onderneming staat in je digitale transformatie en toont aan welke stappen je moet nemen om die transformatie door te zetten.

Case Jaguar Land Rover
 

Marketing audit

We nemen de gebruikte methodieken onder de loep, analyseren, evalueren en indien nodig sturen we bij. Wat gaat er goed? Wat loopt er voor geen meter? Welke resultaten wil je bereiken? Wat zijn je marketingdoelstellingen? De strategische oefening die hier wordt gemaakt is meer dan een paar checkboxen aftikken, ze vormt de basis voor jouw verdere marketinguitbouw.

 

SEO-audit

Jouw website wordt aan een grondige technische controle onderworpen. We gaan na hoe je scoort in de organische zoekresultaten. Waar scoor je wel of niet goed op? Hoe mobielvriendelijk is jouw website of shop? Zit jouw sitestructuur logisch in elkaar? Dat zijn maar een paar parameters die onderzocht en op punt zullen gezet worden.

 

CRO-audit

Waarom converteren bezoekers niet op jouw website of shop? Welke zijn de struikelblokken? Een CRO-audit brengt soelaas. Onze experten doorlopen jouw bestaande flows, nemen de structuren onder de loep en analyseren aan de hand van tools welke hiaten er in jouw user experience zitten.

 

Social media audit

Laat jouw social inspanningen grondig analyseren. Alleen zo kan je jouw social media zo efficiënt mogelijk inzetten. Dat gaat van een doorlichting van jouw organische efforts via de verschillende kanalen tot een audit van jouw advertising inspanningen. Zo laat je geen opportuniteit onbenut.

 

SEA-audit

We onderzoeken of jouw advertentiecampagnes correct zijn opgezet, juist worden beheerd en of ze ook optimaal renderen. Onze specialisten nemen de campagnestructuur, de biedingstrategieën, de instellingen, advertenties en targeting ... onder de loep. Enkel zo haal je maximum rendement uit jouw budget.

 

Nog meer audits?

Uiteraard! Wil je weten of je jouw doelgroep kent? De klantentevredenheid meten? Een volledige markt- en concurrentieanalyse laten uitvoeren? Een doorlichting van je e-mailstrategie? Of wil je weten welke online marketing kansen je laat liggen? You name it, we analyse it! Want enkel door grondige analyses en de juiste bijsturing krijg je jouw marketing naar het volgende niveau.

Neem contact op
 

Jaguar Land Rover schakelde een versnelling hoger in hun digitale transformatie door onze digital maturity audit. Full speed ahead!

Ontdek de Jaguar Land Rover case