Marketingstrategie

We maken van een sterke strategie een sterk verhaal.

Ontdek meer Van a tot z

Een schot in de roos met de juiste marketingstrategie

De juiste aanpak voor de juiste doelgroep, mét het nodige resultaat. Heel eenvoudig geformuleerd, maar het illustreert wel de betekenis van goede marketingstrategie.

Waar gaan we van start? Het proces begint eigenlijk bij de vertaling van je businessdoelstellingen naar ambitieuze en ook haalbare marketing targets. Dat alles om jouw doelgroep te kunnen bereiken.
De juiste boodschap brengen op relevante kanalen kan pas als jouw verhaal strategisch goed onderbouwd is. En laat dat nu net datgene zijn waar we graag onze tanden in zetten.

Wij maken van een sterke strategie een sterk verhaal, we vertalen het naar een concreet plan met tastbare doelstellingen en we analyseren en sturen bij waar nodig. Of het nu gaat over het aantrekken van nieuwe medewerkers of het raken van de juiste snaar bij jouw potentiële klanten, op korte of op lange termijn, wij schuiven graag mee aan tafel om jou daarmee te helpen.

Kunnen wij je helpen bij je strategie?
 

"Bij Les Soeurs hebben we zelf expertise in huis als het gaat over online marketing, maar OMcollective is een grote meerwaarde en noodzakelijk verlengstuk op alle vlak: van advies over strategie, tot uitvoering en analyse."

Clio Hendrickx Marketing & wholesale verantwoordelijke Les Soeurs

Van branding tot performance

 

Doelstellingen in kaart gebracht

Jij weet als geen ander welke doelstellingen jouw bedrijf moet halen. Bij OMcollective vertrekken we graag vanuit het grotere plaatje om de juiste marketingstrategie te bepalen. Door die helikoptervisie slagen we erin de juiste mogelijkheden bloot te leggen en laten we geen opportuniteit onbenut om jouw doelgroep te bereiken. Hoe doen we dat? Aan de hand van checklists, verzamelde data, uitvoerige analyses en de nodige vervolgstappen, maken we samen een plan om het vooropgestelde resultaat te realiseren.

Meer over onze analyses
 

Meten is weten

De marketingstrategie wordt concreet gemaakt door doelstellingen te formuleren. Die worden op hun beurt omgezet in KPI’s – key performance indicators. Zij zijn de werkbare vertaling van jouw marketingdoelstellingen. Zo krijgen we grip op wat we uiteindelijk willen bereiken en kunnen we tussentijds evalueren wat werkt en wat bijsturing nodig heeft. Eenmaal de doelstellingen zijn bepaald, zorgen wij voor de grondige analyses, regelmatige rapporten of dashboards en daarbij horende adviezen.

 

Welke reis maakt jouw klant?

Zonder goed klanteninzicht krijg je geen betrouwbare customer journeys. Die journeys visualiseren het aankoopproces vanuit het perspectief van de klant. Het beschrijft de ervaringen van jouw klant gedurende de customer journey die hij/zij maakt om een product of dienst aan te kopen. In alle contactmomenten en via elk kanaal. En net dat maakt het zo krachtig. Door die journeys in kaart te brengen en te weten in welke specifieke fase ze zich bevinden, kan je jouw campagnes en kanalen helemaal juist instellen en de beste resultaten behalen.

Meer over customer journeys
 

Marketing in the mix

Schakel jij de juiste kanalen in voor jouw doelgroep? Worden de vooropgestelde doelstellingen bereikt? Ontbreken er geen belangrijke kanalen? Optimaliseren van de huidige kanalen is al even belangrijk als het implementeren van nieuwe. Vanuit de strategie en de doelstellingen worden concrete campagnes bedacht en de juiste kanalen ingezet. Zo durven we een voor de hand liggend kanaal links laten liggen als het niet voldoende opbrengt. Ook al is het 'logisch' om dit kanaal te gebruiken. Alles staat in functie van het geheel, het einddoel. Daar kan geen enkel afzonderlijk kanaal tegenop.

Boost je performance
 

Wil jij ook een sterke strategie omzetten naar een sterk verhaal?

Vraag raad aan onze experts