60 jaar Hörmann België: een creatief traject van a tot z

Tags:CreatieCreatief conceptGrafisch ontwerpMarketingSocial mediaStrategie

Hörmann is sinds 1935 internationale bouwer, verdeler en plaatser van kwalitatieve garagepoorten, voor- en binnendeuren. Je kent ze ongetwijfeld van “de-puntjes-op-de-o-reclame”. Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn hun kernwaarden en zetten ze graag in de verf.


Dit jaar kwam daar nog een leuk extraatje bij. Hörmann België blaast namelijk 60 kaarsjes uit en dat willen ze laten weerklinken op hun website, socials én in hun campagnes. Hiervoor keken ze naar OMcollective, hun vaste strategie- en marketingpartner. Hoe we het er vanaf brachten? Je leest het hieronder

Een diamanten jubileum creatief vieren

Een diamanten jubileum, dat is groots. Daarom vroeg Hörmann ons om een creatief concept te bedenken. Niet zomaar een concept, maar eentje dat vertaald kan worden in leuk videomateriaal, beluisterenswaardige radiospots, prikkelende prints, een wedstrijdformule voor de Hörmann dealers én wervende websitecontent. Een hele boterham, waar wij uiteraard graag onze tanden in zetten. 

De eerste stap? Een denkoefening uitrollen. Hiervoor staken OMcollective en Hörmann de koppen bij elkaar. Uit ons gesprek kwam een tweeledig besluit naar voren. 

Enerzijds moest het toekomstig concept meer awareness creëren rondom het merk Hörmann en hun 60-jarig bestaan. Anderzijds mochten troeven als betrouwbaarheid en innovatie zeker niet over het hoofd gezien worden. 

Hörmann door de jaren heen

Op basis van deze informatie ging ons creatief studioteam aan de slag. Een boeiende brainstormsessie bracht drie ruwe concepten voort. Eentje ervan werkten we uit tot een volwaardige campagne. Daar kwam heel wat bij kijken. 

Om te beginnen stelden we een script op én gingen we op zoek naar Hörmann-garagepoorten over heel België. Het doel? Een visuele tijdslijn opstellen gaande van de sixties tot nu, waarin we de evolutie van Hörmanns garagepoorten laten zien. Om zoiets echt geloofwaardig te maken, volstaat het immers niet om te werken met losstaande poorten. Dus zochten we exemplaren die effectief bij een woonst hoorden. 

Eens gelokaliseerd, kon het coördinatieplan opgesteld worden. Aan alles werd gedacht: modellen, make-up en styling, attributen, accessoires, setdressing en ga zo maar door. Het filmen nam uiteindelijk zo’n zestal dagen in beslag. In samenwerking met onze videopartner selecteerden we de beste beelden. De voice-over werd opgenomen en uiteindelijk samengevoegd met de definitieve shots. Et voila! 

Een multi-inzetbare tv-spot

Het resultaat? Een meer dan één minuut durende video waarin de grootste troeven van Hörmann op speelse wijze in beeld worden gebracht. 

Hörmann 60 jaar tv-spot

De volledige video alsook haar afgeleiden worden nu ingezet op Facebook, YouTube en de Hörmannwebsite. Maar daar eindigt de campagne niet. Zoals hierboven vermeld, moest dit concept breed inzetbaar zijn. Op basis van het videoscript schreven we ook audioscripts, waarvan het resultaat nu te horen is op verschillende radiostations. Daarnaast werkten we allerhande assets uit zoals posters, banners en spandoeken. 

Om het 60-jarig bestaan extra onder de aandacht te brengen bij verdelers, wilde Hörmann ook een cashbackactie uitrollen voor garagepoorten en voordeuren. Hiervoor sleutelden we mee aan het concept en de bijhorende landingspagina’s. De gelukkige winnaar(s)? Daar horen we meer over begin 2023. 

Zag (of hoorde) jij ook al een van onze realisaties passeren? Wij zijn alvast benieuwd welke jouw favoriet is. Ondertussen kijken we reikhalzend uit naar nieuwe creatieve opdrachten voor Hörmann. Afspraak bij het volgende jubileumjaar!