A healthy app a day keeps the doctor away

Tags:CopyCreatieCreatief conceptGrafisch ontwerpMarketing

Mentale en fysieke gezondheid op de werkvloer is een must. Verschillende studies brengen verontrustende cijfers aan het licht over het fysieke, mentale en sociale welzijn van Belgische werknemers. De snel veranderende digitalisering, moeilijkheden om werk en gezin te combineren en de toenemende werkdruk hebben een duidelijke impact: 28% van de Belgen is niet gelukkig op het werk*. Bovendien verwachten zij dat hun werkgever hen helpt bij het terugvinden van geluk en een goede gezondheid.
Een gezond beleid houdt jouw medewerkers mentaal gezond en gemotiveerd, en daar heb je als werkgever ook baat bij. AG Health Partner zorgt samen met hun klanten (werkgevers) voor een toekomstgericht medewerkersbeleid en laat werknemers (opnieuw) stralen. 

Hoe doen ze dat? Met het digitale platform ‘My Health Partner’. Daarop kiezen medewerkers zelf de aanpak die het beste voor hen werkt. Ze nemen het heft in eigen handen voor een beter welzijn.

Op ‘My Health Partner’ wordt er gewerkt rond verschillende wetenschappelijk onderbouwde domeinen: My Lifestyle (fysieke welzijn), My Mind (mentale veerkracht en persoonlijke ontwikkeling), My Focus (leren omgaan met stressvolle momenten) en My Connections (sociale welzijn en onderlinge relaties).

De gebruikers van het platform en de app? De medewerkers. Zij maken in eerste instantie kennis met het platform (activatie) en blijven het ook op termijn gebruiken (retentie). De medewerker kiest het domein waarop hij wil focussen en op basis van zijn/haar keuze wordt een à la carte programma met workshops, technieken en concrete tips voorgesteld.

*bron: AG Health Partner

Werknemers kennis laten maken met de app

Voor de lancering My Health Partner in september 2020 zocht en vond AG Health Partner de juiste match bij het creatieve team van OMcollective.

De briefing was duidelijk: ontwikkel de nodige on- en offline assets, met een kwinkslag in beeld en copy, om de medewerkers ‘goesting’ te geven het platform te leren kennen en de tools in te schakelen om aan hun well being te kunnen sleutelen. Een kolfje naar onze hand.

Assets met een kwinkslag om platform te promoten

Waar kan je medewerkers beter kennis laten maken met het programma, dan op plaatsen waar je even moet wachten of wat tijd doorbrengt? Juist: in de lift, in toiletruimtes, nabij coffee corners, aan de printer, etc. Plaatsen waar je soms onaangename stiltes ervaart en je nu getrakteerd wordt op een leuke boodschap met inhoud.

Op die manier vullen we de wachtmomentjes aangenaam en ook nuttig in. En doen ze vooral wat ze moeten doen: medewerkers triggeren om het platform te ontdekken.

Er werd een waaier aan mogelijkheden voorgesteld en uitgewerkt om medewerkers te engageren. Een greep uit het aanbod:

  • Posters: deze kunnen doorheen het hele gebouw opgehangen worden en focussen telkens op één van de domeinen (body, mind, connection of focus).
  • Flyers: ze geven je meer uitleg over het belang van mentale gezondheid op de werkvloer en sporen mensen vooral aan om het platform te ontdekken.
  • Exercise dice: een dobbelsteen die tijdens meetings kan gebruikt worden. Zo verhoogt hij de interactiviteit tijdens vergaderingen.
  • Waterflessen: want voldoende hydratatie zorgt voor verminderde hoofdpijn.
  • Zitbal: een zitbal heeft vele ergonomische voordelen en is een aangename afwisseling van de klassieke bureaustoel. Daarnaast is het ook een toffe eyecatcher op de werkvloer.

Verder werden er ook een aantal mailings voor medewerkers geschreven om de lancering van het platform aan te kondigen. Ook hier werd in de copy dezelfde tone of voice gehanteerd en werden de nodige knipogen voorzien om mensen op een aangename manier kennis te laten maken met ‘My Health Partner’.

Als vervolgtraject is het creatieve team intussen aan de slag om ook het retentieverhaal vorm te geven om de gezonde spirit alive te houden.