Cera kan rekenen op ondersteuning van de OMcollective consultants

Tags:CommunicatieConsultancyMarketing

Cera, één van de grootste coöperaties van België en kernaandeelhouder van de KBC Groep brengt mensen, middelen en organisaties samen. Ze bundelen krachten, nemen initiatieven en realiseren waardevolle projecten met een duidelijk doel: samen Investeren in welvaart en welzijn. Cera ondersteunt jaarlijks meer dan 500 maatschappelijke projecten, zowel regionaal (zoals financiële steun aan lokale armoedebestrijding), nationaal (bijvoorbeeld investeren in innovatie van land- en tuinbouw) als internationaal (steun aan microfinancieringsinstellingen in het Zuiden).

De bijna 400.000 vennoten genieten dankzij de kracht van de samenaankoop van heel wat kortingen op producten, evenementen en diensten. Daarnaast biedt Cera advies en begeleiding aan coöperatieve initiatieven.

Ondersteuning van het marketingteam

Het communicatieteam van Cera is 5 personen sterk. De ploeg levert steengoede kwaliteit, houdt zich steeds aan haar strakke planning en profileert zich als heel klantgericht. Naast de gebruikelijke communicatietaken zijn zij ook steeds het aanspreekpunt voor het uitdenken en mee ondersteunen van nieuwe uitdagende projecten om de vennoten nog beter te kunnen informeren en betrekken. Projecten met nipte deadlines waardoor het dagelijkse werk soms in het gedrang komt.

Daarom rekent het Hoofd Communicatie van Cera en directie-adjunct, Hilde Talloen, op de professionaliteit en snelle actie van het consultancyteam van OMcollective ter ondersteuning.

Hilde heeft kennis gemaakt met de consultancydienstverlening tijdens OMconference. Na een aantal goede gesprekken en het plaatsen van enkele consultants, is OMcollective vaste leverancier in communicatieondersteuning geworden, en dat op regelmatige basis.  

Een breed aanbod aan consultancy-diensten

Bij Cera worden de communicatieteamleden ingezet voor de nieuwe projecten die opgestart worden. Met andere woorden, voor de dagelijkse taken wordt een tijdelijke consultant ingezet en dat tot aan de oplevering van het project. Nadien neemt de communicatiemedewerker de taken opnieuw over.

OMcollective plaatste al consultants voor:

  • copywriting opdrachten
  • digitale marketing:
    • het uitdenken van de socialemediastrategie
    • emailmarketing coördinatie
  • coördinatie- en redactiewerk voor het magazine
  • algemene communicatieondersteuning in de vorm van het uitsturen van mailings en nieuwsbrieven

De opdrachten lopen telkens een aantal maanden tot een half jaar.

“Wanneer we ons team tijdelijk versterken met een consultant van OMcollective, geven we een snelle introductie in onze organisatie en voorzien we opleiding om met de content managementsystemen van onze websites en e-mailings te leren werken. Daarna is het belangrijk dat hij of zij enerzijds vrij zelfstandig werkt, maar anderzijds voeling houdt met de andere collega’s. Communicatie is immers altijd het resultaat van teamwerk.” – Hilde Talloen, Hoofd Communicatie Cera en directie-adjunct.

De juiste profielen op de juiste plek

Voor Cera is het belangrijk dat we snel de juiste profielen kunnen voorstellen en inschakelen, dat er een match is met het team en dat ze uiteraard over de geschikte skills beschikken. Door de regelmatige samenwerking met het team en de teamleader, kent OMcollective intussen de vereisten waaraan een kandidaat moet voldoen en verloopt de samenwerking vlot en productief.