De voorjaars-campagne van Fietsen De Geus loopt op wieltjes

Tags:Advertisingbrand awarenessBrandingCreatief conceptGoogle Ads

In fietsland is er jaarlijks één cruciaal moment: de start van de lente. De zon komt er zachtjes door. De dikke winterjas mag stilaan terug in de kast en je haalt je stalen ros van stal. Of je schaft je een nieuwe aan. In dat laatste geval is het voor fietsenwinkels hét moment om onder de aandacht te komen. Fietsen De Geus – een op-en-top Antwerpse fietsenwinkel – pakt uit met een sprekende voorjaarscampagne. Als vaste partner van Fietsen De Geus voor digital marketing werkt OMcollective als agency voor de fietsenwinkel én zit er een consultant wekelijks bij hen op kantoor. Niet onlogisch dus dat ze dus naar ons keken voor het uitwerken van een creatieve campagne met bijhorend performance-luik.

Fietsen De Geus, een vaste waarde in Antwerpen

Wie in Antwerpen aan fietsen denkt, denkt aan Fietsen De Geus. De fietsenwinkel heeft intussen vier filialen gevuld met e-bikes, longtail-, cargo- en bakfietsen, speedpedelecs, kinderfietsen, noem maar op. Met concurrenten die tijdens het voorjaar adverteerden met testdagen, konden de Antwerpse fietsenmakers niet achterblijven. Samen met OMcollective zochten ze naar een creatieve manier om hun merk onder de aandacht te brengen. Zo gezegd, zo gedaan.

Voorjaarscampagne met een creatief campagnebeeld en catchy baseline

Veel mensen fietsen. Maar om die allemaal te targetten in een campagne? Da’s onbegonnen werk. Dus focussen we op één van de grootste doelgroepen van Fietsen De Geus: particulieren, en in het bijzonder jonge gezinnen die de stad doorkruisen met hun (elektrische) fiets, al dan niet met kind achter- of voorop.

Voor een succesvolle voorjaarscampagne zijn er twee onmisbare ingrediënten nodig: een creatief campagnebeeld en een baseline die aanslaat. Enkele pittige brainstormsessies en catchy ideeën later, werd er afgeklopt op een aantal baselines. “Minder trappen, meer genieten” of “Heel de winkel in je bakfiets” bijvoorbeeld. De gekozen baselines leenden zich bovendien perfect voor nieuw beeldmateriaal. Het geheel moet inzetbaar zijn voor Google Ads-campagnes (display, performance max) en Meta-advertenties. Voor het beeldmateriaal voor bakfietsen en e-bikes organiseerden we een fotoshoot, met de werknemers van Fietsen De Geus als figuranten. Voor longtailfietsen was er nog voldoende beeldmateriaal, dus werden de reeds bestaande visuals en productafbeeldingen gecombineerd met de baselines. Dat leverde de volgende resultaten op: 

Bakfietsen

E-bikes

Longtailfietsen

Alle visuals komen in verschillende formaten. Zo zijn ze inzetbaar voor advertenties (in zoekmachines en sociale media), maar ook voor hun eigen website en organische socialemediaberichten. 

Meer zichtbaarheid door de voorjaarscampagne

Baseline? Check. Visuals. Geshoot. Tijd om de voorjaarscampagne te lanceren. Die bestaat uit twee delen. Het eerste deel focust op een zo groot mogelijk bereik vinnen de doelgroep in regio Antwerpen. Sinds OMcollective de campagnes van Fietsen De Geus beheert, is het aantal advertentieviews met 60% gestegen.

In deel twee van de campagne verschuift de focus van bereik naar traffic. In het bijzonder dan traffic naar de belangrijkste productpagina’s. Die campagne begon op 1 juni en loopt voor onbepaalde tijd door. Tussentijds resultaat? De CTR is intussen dubbel zo hoog geworden

OMcollective en Fietsen De Geus zetten een verbluffende prestatie neer met de voorjaarscampagne. Wie de voorbije maanden in Antwerpen naar een fiets zocht, zal de naam Fietsen De Geus zeker en vast zijn tegengekomen. Missie geslaagd!