Wie zoals De Meyer grootse projecten wil realiseren op het water of aan land, heeft daarvoor de juiste vakmensen nodig. Denkers én doeners. Vanuit dat standpunt is het niet alleen belangrijk hoe De Meyer zich als bedrijf profileert, maar ook als werkgever. Een balans tussen corporate en employer branding. Door de combinatie komt De Meyer naar buiten als een sterk merk, op alle vlakken. OMcollective zet dat verhaal op scherp. Met een nieuwe value proposition, uitgewerkt creatief concept en een upgrade van de huisstijl en het logo, ontwierpen we een nieuwe, gebruiksvriendelijke website die toont wat De Meyer waard is.
De Meyer doet aan projectontwikkeling voor industrie, publieke infrastructuur en offshore. Van engineering en productie, tot service en maintenance. Daarbij maken ze in opdracht impressionante dingen, zoals de Salagaanbrug in Vilvoorde of een zeevastingsstructuur voor DEME. Dat De Meyer het mastermind achter die topprojecten is, is helaas niet (voldoende) gekend. Bovendien heeft het bedrijf straffe vakmensen nodig om die projecten van a tot z tot een goed einde te brengen. Niet alleen ingenieurs, maar ook lassers, projectleiders, mechanische monteurs en ontwerpers. En daar wringt het schoentje, want die mensen vinden hun weg niet makkelijk genoeg naar De Meyer. Klanten, maar ook potentiële werknemers niet. Een probleem waar OMcollective de juiste oplossing voor bood.
Het idee is simpel: hoe sterker we de projecten van De Meyer in de kijker zetten, hoe groter de naamsbekendheid. En ook: hoe aantrekkelijker we De Meyer profileren als werkgever, hoe meer vakmensen bij hen willen werken. Maar hoe combineer je de beide? Daarvoor schroefden we het DNA van De Meyer terug tot de kern met een nieuwe value proposition.
De Meyer is al van bij het begin een familiebedrijf, waar onder andere gelijkwaardigheid, innovatie en grootse visies centraal staan. Een volledige breuk maken met de identiteit die De Meyer had, zou het bedrijf geen eer aandoen. Daarom stelden we een value proposition voor waarin de identiteit van De Meyer werd neergeschreven. Een creatief concept zet die value proposition kracht bij. Tot slot volgde een opfrissing van de huisstijl en het logo. Dat alles verenigden we in een nieuwe website waar het verhaal van De Meyer visueel en tekstueel vorm krijgt.
In de value proposition vatten we de essentie van De Meyer samen in een paar sterke zinnen. Wat ze doen, waar ze voor staan en welke toegevoegde waarde ze leveren. En dan komt het moeilijke werk: samen schrappen en opnieuw schrijven. Zo hebben we bijvoorbeeld het woord “engineers” laten vallen, want bij De Meyer is élke functie een onmisbaar radertje in de machine, niet alleen de ingenieurs. Over elk woord wordt nagedacht, tot we het DNA tot in de puntjes hebben doorgrond. Tot we de gedrevenheid, creativiteit, kennis, passie en innovatie die De Meyer omvat, zwart-op-wit hebben staan. Want het zijn die eigenschappen die ervoor zorgen dat je bij hen wil werken. Eigenschappen die naar voren komen in elke uiting van je bedrijf, de kern van waaruit alles vertrekt.
Een stukje uit de value proposition:
De Meyer is een ijzersterk team van berekende durvers.
We zorgen van A tot Z voor engineering, productie, service & maintenance voor offshore, industrie en publieke infrastructuur. En dit alles vanuit de blik van gedreven, creatieve ingenieurs.
De Meyer heeft decennialang ervaring en daarbovenop de moed, kennis en passie om ook onbekend terrein te verkennen.
Wij kicken op de uitdaging van onbekende wateren. Zelfs ongeziene problemen brengen we tot een ongezien einde. Wij geloven namelijk dat er voor elk probleem een oplossing bestaat.
Daarom biedt De Meyer een volledige, innovatieve en efficiënte oplossing voor zelfs uw meest overweldigende vraagstuk. Voor ons is er zowel letterlijk als figuurlijk geen water te diep.
De volgende stap in het bouwen van De Meyers brand identity, is een creatief concept bedenken waarin de value proposition tot uiting komt én aantrekkelijk is voor potentiële klanten en werknemers. Na een brainstorm kwamen we tot de volgende tagline: “Driven by dreams, powered by passion”.
Deze tagline impliceert dat De Meyer als bedrijf durft dromen, ook wanneer anderen zeggen dat het onmogelijk is. Omdat ze zo gepassioneerd zijn en die extra mile gaan voor elk project. En bovendien blijft het niet bij dromen, maar dankzij hun vakkennis wordt het ook werkelijkheid. Bovendien weten ook toekomstige werknemers door die tagline: bij De Meyer mag ik dromen en mijn passie najagen.
Het idee is er, nu de visuele uitwerking nog. We kozen voor een kind, dat al van jongs af aan bezig met ontwerpen, uitdenken en experimenteren. Een kind dat al vroeg een passie ontwikkelde voor exact hetgeen waar De Meyer sterk in is. Het zijn die dromers, die meer dan welkom zijn bij De Meyer en die de drijvende kracht zijn achter de projecten. Want hadden we al gezegd dat De Meyer projecten realiseert waarvan anderen denken dat het onmogelijk is? Het hele creatieve concept – met tagline en visuele uitwerking – trekken we door op alle communicatiedragers.
Nadat de value proposition en het creatieve concept van De Meyer werd afgerond, krijgt het visueel vorm in een nieuwe website. Daarvoor voorzien we het design en krijgt de huisstijl samen met het logo een upgrade.
We werkten eerst een gebruiksvriendelijk design uit, waarbij we rekening hielden met UX-flows en de touchpoints in de customer journey van de doelgroep. Wie op de pagina komt, ziet meteen de projecten die De Meyer realiseert, met daaronder de nieuwe tagline. De Meyer zegt zo niet alleen wat het kan doen, maar toont het ook. Verder zijn de diensten en expertises op de homepage ingedeeld in verschillende blokken, om het overzicht te behouden. De stijlelementen zoals het draaiend tandwiel en de huisstijlkleuren zorgen voor wat dynamiek.
Tot slot onderging het logo geen drastische ingrepen, maar kreeg een subtiele verfijning, om trouw te blijven aan de oorsprong van De Meyer. Zo blijft de herkenbaarheid intact en kan het uniform over verschillende dragers heen worden gebruikt, met focus op kleuren, fonts, illustraties, stijlelementen en beeldgebruik.