Een nieuwe website en prikkelende brandupdate voor OMconference

Tags:BrandingCreatief conceptGrafisch ontwerpMarketingwebdesign

OMcollective is naast digital marketing agency ook de organisator van OMconference. Het initiatief dat in 2018 het levenslicht zag, is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste marketingevents van het land.

In 2022, na een turbulente coronaperiode, waren we toe aan de vierde editie en dat wilden we anders, en vooral grootser, aanpakken dan de jaren ervoor.

De basis? Een volwaardig event brand en een vernieuwde website die de bezoeker het gevoel zou geven dat deze editie als marketingbeslissingsnemer absoluut niet te missen was.

OMconference als marketingevent in de markt zetten, een volwaardige brand identity vormgeven én bijhorende marketing- en event assets voorzien, was dus de grote opgave.

Stap 1: Een dynamisch brand

Om de branding vorm te geven speelden we in op het FOMO-gegeven. Fear of missing out. Potentiële bezoekers het gevoel geven dat OMconference een niet te missen event is, daar streefden we naar. Dat vertaalden we naar een edgy en krachtig brand dat een subtiele nightlife- en festivalsfeer ademt. 

Custom animaties, waaronder ook een geanimeerd logo, werden uitgewerkt om het merk een meer dynamisch karakter te geven.

Beelden vertellen meer dan woorden. Daarom brachten we de sfeer, beleving en grootsheid van het event visueel weer met professioneel foto- en videomateriaal van voorgaande edities. Ook dit jaar zorgden we voor een uitgebreide fotoreportage en aftermovie. 

Stap 2: Een strakke en overtuigende website met focus op ticketverkoop

De nieuwe website moest er niet alleen goed uitzien, het moet de bezoeker ook overtuigen en aanzetten tot aankopen van tickets.

We werkten een heldere websitestructuur en -design uit:

  • met duidelijk info over OMconference en het thema ‘duurzame marketing’
  • met sprekers als headliners 
  • waar beleving centraal staat, met beelden en video’s om de grootsheid van het event te tonen (en dat niet enkel te zeggen in copy)
  • met subtiele animaties i.f.v. een dynamisch design
  • met focus op conversie: ticketverkoop.

Stap 3: Marketing en event assets

Een strak campagneplan vraagt om strakke visuals. Die werden opgesteld volgens het see-think-do-principe om klanten funnel-gewijs richting de aankoop van een ticket te begeleiden. 

We kozen voor een mix van informatieve, inspirerende en conversiegerichte assets. Visuals werden onderworpen aan A/B-testing om te achterhalen welk type beelden de beste resultaten behaalden.

Verder creëerden we socialmediatemplates waar marketeers zelf mee aan de slag konden gaan om organisch sprekers en event-updates aan te kondigen.

Ook de on-site branding moest on point zijn. Van lanyards en badges, tot bewegwijzering, intro presentaties en digitale infoschermen, alles werd tot in de puntjes uitgewerkt om een maximale merkbeleving te creëren. Zelfs de crew T-shirts kregen een make-over om beter bij de look-and-feel van de branding aan te sluiten.

Het resultaat? 3 keer meer tickets verkocht!

De brand- en website-oefening was een uitdaging op maat van het strategische en creatieve studioteam binnen OMcollective. Of al dat harde werk ook iets opleverde? Absoluut. Zo zag OMconference haar ticketverkoop verdriedubbelen in vergelijking met de vorige editie!

Wil je er volgende keer zelf ook graag bij zijn? Zet dan alvast maandag 7 oktober 2024 in de agenda!

In tussentijd kan je nagenieten met deze aftermovie: