Fiets! gaat voor die extra (s)mile met hun fietsplan voor bedrijven

Tags:CreatieCreatief conceptMarketingperformance marketingStrategie

Fiets! (ondertussen veranderd van naam naar Bike Republic) is een onestopshop én marktleider in verkoop van fietsen, kledij en accessoires van topmerken. Wat mag je verstaan onder onestopshop? Een netwerk van 14 fietsenwinkels verspreid over Vlaanderen met een breed dienstenaanbod dat gaat van mobiele onderhouds- en herstellingsbussen, infosessies, leveringen aan huis én fietsplannen op maat voor bedrijven. En over dat laatste gaat het in deze case.  

Nooit heeft het fietsplezier zo geboomd als in 2020. Niet enkel als vrijetijdsbesteding, maar ook als woon-werktransportmiddel nemen steeds meer mensen liever de fiets. Waarom? Het is gezonder, je hebt dagelijks jouw portie beweging en je staat nooit stil in de file. En dankzij elektrisch fietsen is afstand ook geen issue meer.

Dat hebben ze bij Fiets! goed begrepen door het fietsplan op maat voor bedrijven meer in de spotlights te zetten.

Leads warm houden via een soft conversion

Binnen het B2B-luik van Fiets! helpen zij ondernemingen met het uitstippelen, realiseren en opvolgen van een fietsplan. Je hebt als bedrijf keuze uit verschillende formules: fietsleasing, bedrijfsaankoop, groepsaankoop of echt tailormade. Het B2B-team van Fiets! buigt zich mee over welke formule het beste past bij jouw bedrijf.       

Wat is het uiteindelijke doel? Naast het feit dat Fiets! gezien wordt als dé partner en referentie die relevante informatie verschaft en die het juiste fietsplan mee uittekent voor jouw bedrijf, in eerste instantie zoveel mogelijk mailadressen van geïnteresseerden verzamelen.  

De bedrijfsfietsenpagina’s op de site bestonden al en trokken veel bezoekers, maar die converteerden niet meteen omdat bezoekers zich eerst willen informeren over wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een fietsplan. De pagina’s zijn doorspekt met de beschikbare formules, testimonials, services, voordelen, een FAQ, enzovoort. Echter, op de site van Fiets! was voor dit luik enkel een harde conversie aanwezig om contact op te nemen. We merkten de nood om een soft conversie toe te voegen, en om zo emailadressen van geïnteresseerden te verzamelen. Die mensen wilden we vervolgens verder informeren en warm houden, want beslissen over een fietsplan doe je niet van vandaag op morgen. En Fiets! moet geïnteresseerden overtuigen dat zij de geschikte partij zijn om mee in zee te gaan.

E-mailadressen verzamelen via een whitepaper

We vroegen aan de experts binnen Fiets! om een whitepaper te schrijven.  De whitepaper – Zo sluit je het beste fietsplan af – toont de expertise van Fiets! binnen dit domein. Het licht de verschillende formules gedetailleerd toe en vergelijkt ze met elkaar, somt de troeven van een plan bij Fiets! op en dat nog eens aangevuld met een stevige case van Colruyt Group.

De whitepaper is beschikbaar als download op de website, in ruil voor het opgeven van je mailadres.   

Na het schrijven zorgde het creatieve team van OMcollective, samen met de Fiets! ploeg, voor de opmaak van de whitepaper, creëerden ze de campagnevisuals en zetten ze een landingspagina op. Volgende kanalen werden ingezet om de promomachine op gang te trekken:

  • Links via relevante pagina’s op de website
  • LinkedIn, organisch & paid
  • Affiliate marketing in samenwerking met content partners
  • Google Ads: sitelinks

Meer B2B-leads

Daar waar Fiets! voorheen enkel directe contactopnames binnenkreeg in beperkte mate, ontvangt het team nu via diverse kanalen regelmatig mailadressen van geïnteresseerde bezoekers die ervoor kozen hun gegevens achter te laten. Dit is niet enkel goed voor de lopende campagne, maar past ook nog eens prima in hun langetermijnstrategie.

In de maand na de lancering leverde de campagne 10x meer B2B-leads op, waaronder downloads en extra contactopnames.

De always-on campagne levert op recurrente basis 5x meer B2B-leads op.

We beschikken bovendien over meer data om de Google Ads-campagnes verder te optimaliseren en bij te sturen. Naast de conversie ‘contact opnemen’, is er nu ook de whitepaperconversie, waardoor campagnes meer data hebben om te leren over de juiste B2B-doelgroep.