Gesmeerde creatives voor Fiets!

Tags:COVID-19CreatieMarketingStrategie

Fiets! – ondertussen beter gekend als Bike Republic – is een onestopshop én marktleider in verkoop van fietsen, kledij en accessoires van topmerken. Wat mag je verstaan onder onestopshop? Een netwerk van 14 fietsenwinkels verspreid over Vlaanderen met een breed dienstenaanbod dat gaat van mobiele onderhouds- en herstellingsbussen, infosessies, leveringen aan huis en formules op maat voor bedrijven tot persoonlijk advies van ambassadeur Tom Boonen. Bij Fiets! primeert het rijplezier.  

Strategisch advies gecombineerd met creatieve uitvoering

Naast een vaste digitale partner, had Fiets! ook nood aan een structurele creatieve match voor de long run. Fiets! plant per jaar een aantal originele campagnes waarbij voor de creatieve uitwerking, kennis van het brand en het DNA van Fiets! toch wel meer dan nuttig zijn. Net zoals bij de digitale strategie, waren ook hier flexibiliteit en snelheid een vereiste. OMcollective heeft een eigen creatieve cel waarin graphic designers, strategen en copywriters samenwerken. Een ideale fit met de wensen van Fiets!. De combinatie van digitaal strategisch advies en de creatieve bedenking en uitvoering in één team geeft een extra trap op het pedaal. Snelheid en flexibiliteit troef. 

De creatieve doelstellingen voor lente 2020:

  • De heropening van de winkels na de lockdown met een originele campagne in de markt zetten.
  • Een tof concept en een nieuwe naam bedenken om van je staycation in België een fietsvakantie te maken.
  • Creatieve ondersteuning bieden bij de lancering van hun eigen elektrische fietsenmerk Hiron.

Campagnes die passen in de customer journey

Aan de hand van de customer journey workshops die we samen met Fiets! hielden, kennen we de potentiële Fiets!-klanten en weten we zeer goed hoe we ze op de juiste manier en met de juiste boodschap moeten benaderen. Een toffe uitdaging dus om een aantal originele campagnes op poten te zetten.

1. Heropening van de Fiets!-winkels na de lockdown

De heropening van de Fiets!-winkelpunten begin mei 2020 ging gepaard met een creatieve campagnegolf om zowel de fysieke als de virtuele bezoeken te promoten. Hiervoor werden banners gecreëerd voor display- en socialmediacampagnes waarbij, met een fijne copykwinkslag, werd ingespeeld op de veilige heropening van de fietswinkels. 

2. Bikes & Belgium

Staycation zal zowat het meest gebruikte woord zijn om onze vakantieplannen in 2020 te duiden. Door de exponentiële stijging van gefietste kilometers tijdens de lockdown (en nadien), wilde ons creatieve team een inspirerende brug slaan tussen Fiets! en hoe je nog meer rijplezier kan beleven tijdens je staycation. Met andere woorden: koppel je thuisvakantie aan een fietsvakantie langsheen Belgische wegen. Brainstorms en inzichten van de customer journeys leidden tot een nieuw concept en bijhorende naam: ‘Bikes & Belgium’. Samen met vakantiespecialist Het Zuiderhuis werden unieke fietsroutes doorheen Vlaanderen uitgestippeld. Getest en goedgekeurd door Fiets!-ambassadeurs en gratis te raadplegen op de website.

3. Ondersteuning bij de lancering van de Hiron-fiets

Op 8 juli pakte Fiets! uit met Hiron, een eigentijds elektrisch fietsmerk van Belgische makelij. Deze tweewieler, gemaakt van hoogwaardig materiaal, staat voor zorgeloos gemak onderweg. Voor de lancering van de Hiron-modellen ging het creative team van OMcollective aan de slag met het maken van banners, werden er social media campagnes gecreëerd en boksten ze een YouTube-filmpje in elkaar. En die uitingen werden dan door het digitale team op hun beurt succesvol in de markt gezet.

Snel schakelen met een allround partner

Door een efficiënte digitaal-strategische samenwerking met Fiets! enerzijds, en de vlotte invulling van het creatieve team (zijnde de strateeg, de copywriter en de grafische designer) anderzijds, werden alle communicatie-uitingen voor Fiets! succesvol gecreëerd en gelanceerd. Door die combinatie kan je maximaal voordeel halen uit wat het bureau te bieden heeft en kan er bovendien heel snel geschakeld worden.