Whaaaaaat, een go-to-market-strategie voor Uworx?

Tags:AdvertisingCreatieCreatief conceptGrafisch ontwerpMarketingonline advertisingperformance marketingStrategiewebsitecreatie

Uworx, da’s Tinder voor studenten- en flexijobs. Na het invullen van een persoonlijkheidstest matcht de app studenten en flexi-jobbers met een functie die bij hen past. De werkgever krijgt er een enthousiaste kracht bij en de student verdient een centje. Win-win! Maar hoe zet je zo’n app in de markt? Een kolfje naar de hand van OMcollective!

Move over Tinder, Uworx is de nieuwste matchmaking app in town

Een go-to-market-strategie om een app te lanceren in een studentenstad. Dat is de vraag van Uworx. De app is gloednieuw, daarom staat onze strategie in het teken van ontdekken en downloaden: bewustwording bij het doelpubliek en het stimuleren van app-downloads.

Om dat te doen moesten we één worden met de doelgroep. Gen Z’ers. We doken in hun leefwereld en typische woordenschat (it’s giving, match, cash – wij zijn alvast helemaal mee). Dat resulteerde in de baseline: “Whaaaaaat, no cash? Here, get a job”.

Alle informatie over de app is te vinden op een nieuwe website. Zowel werkgevers die op zoek zijn naar extra werkkrachten als de studenten en flexi-jobbers zelf vinden er alle nodige informatie om met de app aan de slag te gaan. Wij zorgden zowel voor het design als het volledige development van die website.

Bereik studenten in hun natuurlijke habitat

Gen Z’ers leven in een visuele digitale wereld (hallo TikTok), dus de aandacht trekken én vasthouden is de boodschap. Geen betere manier om dat te doen dan op plekken waar ze het meeste van hun tijd spenderen: de campus, winkelstraat, openbaar vervoer, de fitness en TikTok.

Van posters (statisch en dynamisch) in het straatbeeld tot carrousels op social media. Uworx moest en zal gezien worden. OMcollective zou OMcollective niet zijn als we niet de extra mile zouden gaan. Daarom was onze campagne ook te zien via Digital Out of Home op de schoolcampussen.

Eindeloos scrollen door de TikTok-feed, ‘t is o zo verslavend. De ideale plek om te adverteren dus. Niet met simpele ads, maar met user generated content. We bezorgden scripts en tips aan enkele studenten en zij goten er hun Gen Z-magie over. Als we even in de cijfers duiken, zien we dat deze content het meest heeft opgeleverd.

Swiped right, now what?

Awareness gecreëerd voor de app? Dan is de volgende stap de download. Om dat zo vlot mogelijk te doen verlopen, maakten we enkele how to-filmpjes.

Denken, doen, opvolgen én bijsturen

Een go to market-strategie bedenken is één ding. Wat een agency écht onderscheidt, is de opvolging van begin tot einde. Daarom deed OMcollective voor Uworx zowel de creatieve concepting en vormgeving, het faciliteren van de uitrol en de verspreiding van content (ook user generated) als advertenties op Google Ads (Perfomance Max en app-install campagnes) en sociale media.

We maakten daarnaast ook een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard van de website. Daarop staan de algemene cijfers over engagement en de social media campagnes, gefilterd op kanalen en campagnes. Zo kunnen we data driven beslissingen nemen over wat werkt en wat niet werkt.