Het Poetsbureau krijgt meer ‘Sterren’ over de vloer dankzij een doordacht employer branding beleid.

Tags:Employer brandingEmployer branding strategieMarketingperformance marketing

Dat er een war for talent gaande is, daar is geen ontkennen aan. De tijd dat goede kandidaten zich spontaan aanbieden is al een tijdje voorbij. Een sterk employer brand is dan ook essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken. Dat ervaart ook Het Poetsbureau (ondertussen onderdeel van bedrijf Glowi).

Het Poetsbureau ontzorgt op alle vlakken en blinkt er ook in uit. De bedienden en huishoudhulpen, hun ‘Sterren’, zijn stuk voor stuk gedreven medewerkers die hun werk graag én goed doen. Het Poetsbureau zet als werkgever alles op alles om een omgeving te creëren waarin zij volop kunnen schitteren. Ze voeren een sterk employer branding beleid dat continu gemonitord en bijgestuurd wordt.

De vraag

De vraag naar hulp in huis is enorm. Het Poetsbureau heeft continue nood aan het bereiken van nieuwe potentiële huishoudhulpen.

Een goede employer branding strategie en uitgewerkte campagnes waren het vertrekpunt. Opschalen naar extra volume en bereik de next step.

De aanpak

Wie is de Poetsbureau-huishoudhulp?

Bij de data-analyse werden alle marketingkanalen volledig uitgepluisd, dashboards geanalyseerd en rapporten getrokken om te weten waar hun doelgroep zich precies bevond en op welke kanalen ze het meest actief zijn. Allereerst werd de huishoudhulp in kaart gebracht aan de hand van een onderzoek en workshop.

Zo ontwikkelden we samen het paspoort van een Poetsbureau huishoudhulp.

In een micromoments workshop werd dan samen met de klant bepaald hoe Het Poetsbureau die verwachting of doelstelling kan inlossen.

See, Think, Do, Care

See, Think, Do en Care is het model van Google dat is ontwikkeld om de fases van de customer journey te analyseren.
Daar waar de vorige campagnes vooral de nadruk legden op de ‘Think-fase’ en ‘Do-fase’, werd er een nieuwe flow opgesteld vanuit de See-fase om die extra en bredere reach te creëren.

Aan de hand van een video en bijhorende banners, waarbij de nadruk gelegd wordt op de voordelen waarvan je als Poetsbureau-medewerker geniet, werd in najaar 2019 een volledige campagneflow in gang gezet met focus op mensen die interesse toonden in een job als huishoudhulp.

Het resultaat

Tijdens het najaar van 2019 werd dit resultaat neergezet:

  • 8 MIO impressies
  • 7000 kliks op de video
  • +300% reach
  • +148% conversies

De ondersteuning van de See-doelgroep met display campagnes hadden ook hun impact op prestatie aan het einde van de funnel, met andere woorden, de Think- en Do-fase. Een geslaagde bijsturing dus in de communicatie- en rekruteringsaanpak van Het Poetsbureau.