Hoe corona Hörmann dwong om de strategie te herdenken

Tags:AdvertisingCOVID-19Google AdsMarketingSocial mediaStrategie

Voor Hörmann – wij zetten de puntjes op de ö, je kent ze wel – leggen we in online marketingcampagnes de focus op consumenten naar de showroom van dealers krijgen. Op de website kan je op basis van je postcode de dichtstbijzijnde verdeler vinden. Het grootste deel van onze campagnes hebben die conversie als doel. Daarnaast zijn er ook nog campagnes gericht op het downloaden van waardebonnen. Alles liep zijn gangetje. En toen kwam COVID-19 in beeld. En de overheidsmaatregelen die erop volgden.

Doel

Door de coronacrisis zijn de showrooms van de Hörmanndealers noodgedwongen dicht. Consumenten daar krijgen gaat even niet, dus dringt een andere aanpak zich op. In plaats van de dealer zoekopdrachten, zouden we voortaan online offerteaanvragen onder de aandacht brengen, die je veilig en eenvoudig van bij je thuis kan doen. Zo krijgen alle dealers nog steeds leads binnen en hoeven consumenten niet te wachten tot de maatregelen worden opgeheven.

Aanpak

Eerste werk: op de website een online offerteaanvraagformulier plaatsen en die call-to-action prominent in beeld brengen.

Stap twee: in alle lopende advertenties de boodschap aanpassen van “bezoek een Hörmannverdeler” naar “vraag je offerte online aan”.

Stap drie: een analyse van de markt en de huidige displaycampagnes op Google en Facebook tonen drastische dalingen in CPC’s. We maken van de nood een deugd en zetten meer in op deze kanalen. Zowel voor prospecting als voor remarketing.

Resultaat

Begin april werden de aanpassingen doorgevoerd. Sindsdien swingen de online offerteaanvragen de pan uit. Meer dan 100x zoveel offerteaanvragen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar! En de cijfers blijven veelbelovend aanzwellen. Vooral de Facebookcampagnes vallen in de smaak bij de consument. Dit kanaal vertegenwoordigt de meeste online offerteaanvragen tot nu toe.

Wat de toekomst verder brengt? Dat is nog koffiedik kijken. We weten op dit moment nog niet wanneer de maatregelen versoepeld zullen worden, hoe lang de coronacrisis nog zal aanslepen en wanneer we terug naar normaal gaan. Als we dat überhaupt al doen. Of komt er een nieuw normaal? Alleszins, tot die tijd hebben de Hörmannverdelers hun digitale handen vol met online offertes verwerken.